Ali Koç: "İyilik Kazanacaksa İlk Aday Fenerbahçe'dir"

ANA SAYFAHABERLER → Ali Koç: "İyilik Kazanacaksa İlk Aday Fenerbahçe'dir"

Ali Koç: "İyilik Kazanacaksa İlk Aday Fenerbahçe'dir"

Ali Koç:

Süper Lig’in 16.haftasında Galatasaray, Sivasspor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederken müsabakanın hakemi Erkan Özdamar verdiği kararlarla eleştirilerin hedefi olmuştu. Tartışmalı maçın ardından basın toplantısı düzenleyeceğini açıklayan Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç bugün kameralar karşısına geçti.

“Hakem Hatası Değil Memleket Meselesi”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri değerlendirdi. Sarı lacivertli ekibin başkanı, yaşananların hakem hatası değil memleket meselesi olduğunu belirtti:

"Kasım ayında yaptığım açıklamalarda hoşumuza gitmeyen kokular aldığımızı ifade etmiştim. Dünkü maçtan sonra endişelerimizin zirve yapması da bizleri son derece rahatsız etti. Sayın Aziz Yıldırım ne şikesi memleket elden gidiyor demişti. Ben de benzer bir şey söylemek istiyorum, ne hakem hatası memleket söz konusu. Belki başka emeller var. Belki de bahis mevzusu var. Bilemiyoruz ki!"

“Maç İptal Edilmeli”

Başkan Ali Koç, Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan mücadelenin vicdanen iptal edilmesi gerektiğini söylerken bugüne kadar böyle bir olay yaşandığını hatırlamadığını ifade etti:

"Bugüne kadar dünkü gibi kimsenin bilmediği bir olay yaşandı mı? İstisnasız kimse bilmiyor. Eski futbolcular, hakemler, muhabirler... 1-2 tane şaibeli gazeteci olaya değinmemişler bile, onları bir kenara koyuyorum. Çizgi yanlış çizildi, yanlış çizildiği fark edilince geri dönüş olmadı iddiası var. Böyle bir şey varsa maç iptal edilir. Kural olarak demiyorum, vicdan olarak iptal edilir."

Ali Koç, geçtiğimiz sezonlarda Göztepe karşısında kendilerinin aleyhinde bu kadar uzun bir inceleme yapıldığını, dünkü VAR incelemesinin ise daha uzun sürdüğünü söylerken, "Bizim Göztepe maçında bu kadar uzun inceleme olmuştu. Yaklaşık 4 dakikaydı. Dün 5 dakika incelendi. Bugüne kadar hangi VAR incelemesinde hakemin elinde kaleme benzer objeyle bir şeyler yaptığını gördük? Dünkü maçta yaşanan, herhangi bir olay değil." diye konuştu.

“Türk Futbolunun Geleceği İçin Bir Fırsat”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin arkasında olduğunu ancak ağır ve radikal kararların artık alınması gerektiğini söylerken Ali Koç: "Mehmet Büyükekşi'ye de söylüyorum. Niyetinizden şüphemiz yok, destekçiniziz. Ancak bu gidişat için ağır ve radikal kararlar almazsanız, siz de bu tiyatronun bir parçasısınızdır ve biz bunu sorgulamaya başlarız." diye konuştu.

Dünkü olaylardan ders alınıp doğru adımların atılması gerektiğini söyleyen Fenerbahçe Başkanı, "Nizami bir gol iptal ediliyor, kimse nedenini bilmiyor. Dünkü olayı, Türk futbolunun geleceği için büyük bir fırsat olarak görüyorum. Daha 15. haftadayız, bunu düzeltecek vaktimiz var. Dünkü olaylardan ders alıp doğru adımları atarsak, bu düzelebilir." dedi.

“Kötü Oynadık Diye Hataları Görmezden Gelemeyiz”

Geçen hafta Trabzonspor karşısında 2-0 mağlup olan sarı lacivertli ekibin maçta kötü oynadığını ancak bunun hataların önüne geçmemesi gerektiğini savunan Ali Koç, "Trabzonspor maçına yardımcı hakem Serkan Çimen'in atanmasıyla ilgili rahatsızlığımızı dile getirmiştik. Bir gol yedik, ofsayt denebilir. Ama biz o maçta kazanmayı hak edecek futbol oynamadık. Yine de kötü oynadık diye hataları görmezden gelemeyiz." sözleriyle düşüncelerini açıkladı.

Maçın yan hakemi Serkan Çimen’in maçın orta hakemi Halil Umut Meler ile birlikte uzun bir süre maç yönetmediğini tespit ettiklerini söyleyen Ali Koç, "Zorluk derecesi bu kadar yüksek olan bir maça Halil Umut Meler ve uzun süredir birlikte maç yönetmediği yardımcı hakemini atamak garip, bu bir ekip işi. Biz bu iki ismin en son ne zaman beraber maç yönettiğini bulamadık. Serkan Çimen için açıklama yaptık. Trabzonspor maçında bir hakem hatası olduğunu söylemiyorum ancak bunu yapmak garip. 46 yardımcı hakem var, böyle bir maça hangi hakem atanmasın diye sorulsa, Serkan Çimen çıkar." diye vurguladı.

“Erkan Özdamar’ın Çürük Raporu Var”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun kulüplere, hakem atamalarıyla alakalı çok güzel bir sunum yaptığını söyleyen Ali Koç, hakemin istemediği maça atanamayacağı ile ilgili bir madde olduğunu açıkladı:

"Federasyonda bize çok güzel bir sunum yaptılar. Nasıl hakem ataması yapıldığını gösterdiler. Hakem ile takım ilişkisi kriteri var. Hakem bir takımın maçına görevlendirilmek istemiyorsa, o takımın hiçbir maçına görevlendirilemez maddesi var."

Sivasspor Galatasaray mücadelesinin hakemi Erkan Özdamar hakkında konuşurken "Erkan Özdamar'ın askerlikle alakalı çürük raporu var. Birinin askere gitmekle alakalı fiziki bir problemi varsa bu hakem nasıl hakemlik yapabiliyor? Bu arkadaşımız sezon başındaki hakemlik testini geçemiyor ve sakat olduğu ifade ediliyor. MHK'deki arkadaşlar sevdikleri ya da yönlendirebilecekleri hakemi öne mi çıkarıyorlar? Bundan tam emin değilim. Bunu sistemdeki gariplikleri belirtmek için anlatıyorum." diye belirten Ali Koç, duruma tepkisini dile getirdi.

Hakemler ve hakem atamaları hakkında konuşmaya devam eden Fenerbahçe Başkanı, "Yaşar Kemal Uğurlu, Adana Demirspor ve Trabzon maçlarına beni atamayın dediği söylendi. Bu bize biraz garip geldi bunu araştırdık. Yaşar Kemal Uğurlu'nun böyle bir isteği yok. Attila Karaoğlan, N'Koudou'yu atamıyor. VAR'a çağrılıyor yine atamıyor. Bunun takımlarla alakası yok. Cezalarınızda eşit davranmazsanız, bu bilinçaltı durumları oluşur ve hakemlerin bilinçaltları ağır şekilde kirlenir.” diyerek hakemlerin bilinçaltlarının bu şekilde kirleneceğini vurguladı.

Ayrıca hakem Yasin Kol’un Süper Lig’de bir daha maç yönetmeyeceğini söylerken Ali Koç: "Yasin Kol, Beşiktaş maçında hata yapıyor ve daha sonrasında sadece 3 maçta görev alabiliyor. Fazlasını söyleyeyim, Yasin Kol'un hakemliği devre arasında bitirilecek. Yani artık Süper Lig'de maça çıkamayacak. Alt liglerde devam eder mi bilemem." dedi.

“Bizde Çanak Soru Olmaz”

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur’un basın toplantısında gazetecilerin Galatasaray lehinde olduğunu söyleyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dünkü maç hakkında TFF’den açıklama beklediklerini ifade etti:

"Biz bir iddiada bulunursak arkasındayız. Dolayısıyla biz tespitte bulunuyoruz, bu tespite yanlış diyen varsa da soru-cevap kısmında sonuna kadar beni zorlayın. Bizde çanak soru olmaz. Biraz önceki toplantıda neredeyse Galatasaray mağdur oluyordu. Sivasspor en mağdur takım, dünkü açıklamalarına çok büyük saygı duyuyorum. Çok daha fazla şey söyleyebilirlerdi ancak olgun davrandılar ve federasyondan açıklama istediler. Hepimiz açıklama istiyoruz."

Erden Timur hakkında konuşmaya devam eden Ali Koç, "Erden Timur'un aldığı cezayla alakalı benim ahkam kesmemin bir anlamı yok. Sokak tabiriyle 'Ağlamayana mama yok' diyebiliriz. İlk dönemlerde acemiydik ancak son dönemlerde yoğurt yiyişimiz değişti." dedi.

Spor Toto Süper Lig’in Covid döneminde bile oynandığını söylerken Ali Koç: "Bu ligi Covid durduramamış, Erden Timur mu durduracak." diye konuştu.

“Hatalar Hep Galatasaray Lehine”

Erden Timur’un basın toplantısında 'iyilik kazansın' açıklaması yaptığının hatırlatılması üzerine Ali Koç:

"Erden Bey'i çok iyi tanımıyorum. Ne kadar çabaladığını, uğraştığını biliyorum. İyilik kazansın dedi. Ben de her zaman çocuklarıma bundan bahsediyorum. Ancak iyilik kazanacaksa, ilk aday Fenerbahçe'dir." dedi. Erden Timur’un yaklaşımını doğru bulmadığını söyleyen Ali Koç, "Erden Bey duruma sadece Sivasspor'un golü üzerinden baksa, bunu devrim yaratacak bir durum olarak değerlendirip saygı duyardım. Ancak bunun büyütüldüğünü düşünerek yaklaşırsanız, samimiyetiniz de sorgulanır." diye belirtti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hataların son yıllarda sürekli Galatasaray lehine yapıldığını iddia ederek, "Niye en vahim hakem hataları, yıllarca konuşulanlar hep Galatasaray'ın lehine oluyor diye biri çıkar sorar." dedi.