Alanyaspor Trabzonspor’u 5 Golle Geçti

ANA SAYFAHABERLER → Alanyaspor Trabzonspor’u 5 Golle Geçti

Alanyaspor Trabzonspor’u 5 Golle Geçti

Alanyaspor Trabzonspor’u 5 Golle Geçti

Spor Toto Süper Lig’de 18.haftanın kapanış mücadelelerinden biri Alanya’da oynandı.

Corendon Alanyaspor, sahasında ağırladığı Trabzonspor’u 5-0’lık skorla geçerek haftanın en sürpriz sonucuna imza attı.

Teknik direktör Francesco Farioli’nin ekibine galibiyeti getiren golleri Efecan Karaca, Ahmed Hassan (2), Wilson Eduardo ve Yusuf Özdemir kaydetti.

Ev sahibi ekip bu sonuçla bu sezon evindeki namağlup serisini 7 maça çıkardı.

Öte yandan Trabzonspor ise Spor Toto Süper Lig’de oynadığı son 2 deplasman maçında kalesinde toplam 9 gol görmüş oldu.

“Değerlendirmeyi Kendi Adıma Yapacağım”

Karşılaşma sonrasında yayıncı kuruluşa konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, alınan skordan dolayı taraftarlardan ve camiadan özür diledi.

Maç başında istediklerini sahaya yansıttıklarını söyleyen Abdullah Avcı, "Aslında oyunun ilk 13 dakikasında planımızı çok iyi uyguladık. 13 dakikada net üç pozisyonumuz vardı ama değerlendiremedik. Büyük takımlar bunları gole çevirmeli." dedi.

Abdullah Avcı bununla birlikte takımının genel durumunu da değerlendirdi. Trabzonspor’un içinden geçtiği süreç hakkında tespitlerini paylaşan Avcı, "Hastalıklı bir durum var. Ekip olarak birçok şeyi deniyoruz. Genel bir değerlendirme yapmak lazım. Geçici bir durum gibi durmuyor. Bu süreç Trabzonspor'un alışık olmadığı bir süreç. Değerlendirmeyi kendi adıma yapacağım." diye konuştu.

“Takımın Mücadelesi Sonuçtan Önemliydi”

Trabzonspor’u 5-0 geçerek iç sahadaki yenilmezlik serisini sürdüren Corendon Alanyaspor’da teknik direktör Francesco Farioli, maç sonunda oyundan ve skordan memnundu.

İtalyan çalıştırıcı, "Benim için takımın mücadelesi sonuçtan çok daha önemliydi. İlk golü oyun kurulumundan bulduk. Buna ne kadar emek sarf ettiğimizi biliyorsunuz. Golden sonra Trabzonspor bizi baskıladı ama iyi savunma yaptık. Sonrasında da goller peş peşe geldi." diyerek maçı değerlendirdi ve mücadele vurgusu yaptı.

Francesco Farioli, futbolda skorların her zaman oyunu yansıtmadığını da söyledi:

"Skor gerçekleri bazen yansıtmıyor. 5-0 kazandık ama 7-8 pozisyonumuz vardı. Kasımpaşa maçında tam tersiydi. Oyuncularımız mental olarak sahada çok güçlü kaldılar, gol yemedik. Oyuncularımız bunun için yüksek enerji sarf etti."

Takımının zorlu bir rakibi mağlup ettiğini altını çizen Francesco Farioli, çalışmalarının karşılığını aldıklarının altını çizdi:

"Öndeki oyuncularımız ne kadar tehlikeli olabildiklerini gösterdiler. Antrenmanlardaki çalışmalarımızın meyvesini aldığımızda bu bizi çok mutlu ediyor. Trabzonspor çok iyi bir takım. Onlara karşı bu galibiyeti almak kolay değildi."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Trabzonspor karşısında takım olarak iyi mücadele eden Corendon Alanyaspor’da günü 2 golle tamamlayan Ahmed Hassan, etkili performansıyla öne çıktı.

Maç öncesinde eşinin kendisinden 2 gol istediğini söyleyen oyuncu, attığı 2 golü ikiz çocuklarına hediye ettiğinden bahsederek maç sonunda bunun mutluluğunu da yaşadı.