Alanyaspor Seneyi 3 Puanla Kapattı

ANA SAYFAHABERLER → Alanyaspor Seneyi 3 Puanla Kapattı

Alanyaspor Seneyi 3 Puanla Kapattı

Alanyaspor Seneyi 3 Puanla Kapattı

Spor Toto Süper Lig’de 2022’nin son günleri 16.hafta maçlarıyla sürerken Corendon Alanyaspor, evinde Yukatel Kayserispor’u ağırladı.

Teknik direktör Francesco Farioli önderliğinde geçtiğimiz hafta arabam.com Konyaspor deplasmanından 1 puanla dönen Akdeniz temsilcisi, Yukatel Kayserispor’u Ahmed Hassan, Yusuf Özdemir ve Efecan Karaca’nın golleriyle 3-1 mağlup etti.

Corendon Alanyaspor bu sonuçla Spor Toto Süper Lig’de 3 maç aradan sonra ilk galibiyetini aldı. Öte yandan rakip Yukatel Kayserispor ise üst üste ikinci mağlubiyetini yaşadı.

Bu sonucun ardından 16.haftaya girilirken Spor Toto Süper Lig’in 8’inci ve 9’uncu sırasında bulunan iki takım arasındaki puan farkı, Yukatel Kayserispor lehine 2’ye indi.

“3-4 Defa Dizilim Değiştirdik.”

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli, karşılaşmayı şu ifadelerle değerlendirdi:

“Bugün mücadeleye iyi başladığımızı düşünüyorum. İlk 25 dakika hem rakip hem bizim açımızdan inanılmaz bir ritim vardı sahada. Tabii rakibimiz çok organize bir rakip, bugün bizi zorladıklarını söyleyebilirim. Bugün saha içerisinde gerek biz gerek rakibimiz 3-4 defa dizilim değiştirdi. Onların değişimine biz karşılık verdik, bizim dizişlerimize onlar karşılık verdi fakat genel anlamda baktığımızda bizim bu değişimlere iyi adapte olan taraf olduğumuzu düşünüyorum.”

2-0’lık skordan sonra farkı açmak için şanslar bulduklarını da belirten İtalyan teknik direktör, “2-0’ı yakaladıktan sonra şanslar da bulduk. Tabii 2-0’dan sonra biz biraz rahatladık. Rakibimize fırsatlar verdik. Tabii 3 zorlu maç üst üste oynadık ama sevindiğim taraf oyuncuların isteği, arzusu, oyunda kalma ve oyunu yönetime isteğiydi. Oyuncularımı tebrik ediyorum.”

“Maçları Sahada Kaybedelim”

Karşılaşmadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrılan Yukatel Kayserispor’da ise teknik direktör Çağdaş Atan, hafta içinde yaşananları ve maçı değerlendirdi:

“Bugüne kadar Kayserispor, kamuoyunun beklentilerinin çok üzerinde hem iyi futbol oynadı hem de puan topladı. Biz bunu kulüple, ekiple, personelle beraber başardık ve bugüne kadar çok iyi getirdik. Ama istiyoruz ki puanları sahada kazandığımız gibi saha içinde kaybedelim.”

Karşılaşmada alınan skora rağmen iyi oynadıklarının altını çizen Çağdaş Atan, “Mesela bir maç kaybettik ama nasıl kaybettik? Öncelikle rakibimizi tebrik ederiz ama nasıl kaybettik ona bakmak lazım bence. Bir kere çok iyi oynadığımız, rakibe sahanın içinde ya da 90 dakika boyunca çok acı çektirdiğimiz, iyi presler yaptığımız, iyi pozisyonlar bulduğumuz bir maç oynadık.” dedi.

Maç içinde yaşanan pozisyonları değerlendirmeleri halinde sonucun farklı olacağını iddia eden Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, hafta içinde kulübün aldığı 3 puan silme cezasından da bahsetti.

Çağdaş Atan, Kayserispor’da sürecin bu şekilde devam etmesi halinde ilerlemenin zor olacağını vurguladı:

“Biz sahanın içinde kazandığımız gibi sahanın içinde kaybetmek istiyoruz. Bu hafta içi bildiğiniz gibi ligler devam ederken, tam emin olmamakla beraber, ilk defa bir takımın 3 puanı silindi. Bunlar bizi çok üzüyor. Sözlerimi çok dikkatli ve özenli seçiyorum. İnsanlar beni anlıyorlardır. Kayserispor'un sürdürülebilir bir yapıya ulaşması gerekiyor. Sezon başından beri çok fazla mesaj verdik. Tabii ki çok fedakârca mücadele eden insanlar var, eski başkanımız şimdiki başkanımız, şehrin ileri gelen büyükleri çok fedakârca mücadele ediyorlar. Ama sanırım bizim çağrılarımız çok yerini bulmadı. Sürdürülebilir bir yapı olmadığında hem kulübün hem bizim teknik ekip olarak burada bu işi devam ettirmemiz çok görünüyor.”

Tüm olumsuzluklara rağmen oyuncularının gösterdiği çabadan memnun olduğunu belirten Çağdaş Atan, hafta içinde bir değerlendirme yapacaklarını söyleyerek konuşmasını noktaladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Corendon Alanyaspor’un 3-1’lik galibiyetinde etkili oyununu bir de penaltı golüyle süsleyen Efecan Karaca ve rakip ataklarda kalesinde başarılı bir performans ortaya koyan Runarsson, günün öne çıkan isimleri olmayı başardılar.

Öte yandan Yukatel Kayserispor adına ise Bernard Mensah ve Emrah Başsan, oyunlarıyla dikkat çekseler de takımlarının puan almasını sağlayamadılar.