Alanyaspor Ömer Erdoğan Dönemine Galibiyetle Başladı

ANA SAYFAHABERLER → Alanyaspor Ömer Erdoğan Dönemine Galibiyetle Başladı

Alanyaspor Ömer Erdoğan Dönemine Galibiyetle Başladı

Alanyaspor Ömer Erdoğan Dönemine Galibiyetle Başladı

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftası, Corendon Alanyaspor ile HangiKredi Ümraniyespor arasında oynanan karşılaşma ile başladı.

Ligde son dönemde istikrarsız bir grafik çizen iki takımın mücadelesinden galip ayrılan taraf, 4.dakikada Ahmed Hassan’ın attığı golle Corendon Alanyaspor oldu.

Geçtiğimiz haftayı hükmen galibiyetle geçen Alanya temsilcisi, bu sezon ilk kez 2 maç üst üste 3 puan aldı.

Bu sonuç ayrıca teknik direktör Ersun Yanal’ın ayrılığı sonrasında göreve gelen Ömer Erdoğan’ın da yeni takımıyla ilk galibiyeti oldu.

Diğer taraftan geçtiğimiz hafta teknik direktörü Recep Uçar ile yollarını ayıran HangiKredi Ümraniyespor, galibiyet hasretini 6 maça çıkarırken üst üste 4. mağlubiyetini aldı.

“Bildiğimiz Alanyaspor Bu Değil”

Karşılaşma sonunda maçı değerlendiren Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, galibiyetin önemine vurgu yaparken takımın üzerindeki tedirginlikten bahsetti

Erdoğan, “Galibiyetle başlamak çok önemli. Uzun süredir galibiyet hasreti çeken bir takım, bunun etkisiyle çok tedirgin bir takım vardı. Bugün de gördünüz, normal bildiğimiz Alanyaspor bu değil. Bu oyuncular çok yetenekli, pas yapmaya, savunma yapmaya çok müsait oyuncular. Geldiğimizde; uzun süredir git gel yaşayan, son dönemlerde mağlup olan ve moral olarak biraz sıkıntılı bir grupla karşılaştık.” dedi.

Hafta içinde oyuncularıyla sürekli olarak konuştuklarının altını çizen Ömer Erdoğan, “Oyunculara sürekli, ‘Ben size bu saatten sonra fiziksel olarak yüklemeler yapamam. Çünkü sizin fiziksel olarak bir probleminiz yok, mental olarak bir problem var. Kendi beklentilerinize, kendi cevaplarınızı verememe duygusuyla oynuyorsunuz.’ dedim.” şeklinde konuştu.

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, son haftaların daha da stresli geçeceğini söylerken bu anlamda alttan gelen takımların avantajlı olduğunun altını çizdi:

“Daha altı tane çok önemli maçımız var ve biz ligin henüz kritik bir noktasındayız. Çünkü 35 puan kurtarmış bir durum değil. Şimdi alttan gelen takımlar her zaman avantajlı, çünkü onlar sezon başından beri bu stresi yaşıyorlar ama yukarıdan bu gruba dahil olan takımların son haftalarda bu stresi kontrol etme şansları olmayabilir.”

“Biz bir an önce puanları toplayalım; özgüvenimiz de gelecek, iyi futbol da oynayacağız. Ancak şu anda iyi futboldan ziyade skora odaklı oynamamız gerekiyor.”

Ömer Erdoğan, açıklamalarının son bölümünü ise geçtiğimiz günlerde HangiKredi Ümraniyespor ile yollarını ayıran Recep Uçar’a ayırdı. Recep Uçar’a olan sevgisinden bahseden Ömer Erdoğan, “Recep hocaya ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bu takımı sezon başında hazırlayan, inşa eden, bu oyunu oynatan Recep hocaydı. Recep hoca benim çok değer verdiğim bir hocamız, arkadaşımız.” diyerek meslektaşını övdü.

Tüm bunlara ek olarak kulüpteki geleceğinden de bahseden Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü, “Biz geldiğimizde başkanla açık açık konuştuk. Ona, benden bu 6 haftada harikalar yaratmamı beklemeyin dedim. Ben burada başkanıma gördüklerimi raporladım. Bizim asıl hedefimiz bu seneyi sağlıklı bitirip, önümüzdeki sezon kamptan itibaren kendi oyunumuzu ortaya çıkarmak.” dedi.

“Çok Üzüldüm”

Karşılaşmayı 1-0 mağlup bitiren ve mağlubiyet serisini 4 maça çıkaran HangiKredi Ümraniyespor’da ise teknik direktör Mustafa Er, maç sonunda üzgündü:

“Çok üzgünüz. Çok net bir şekilde başlangıçtan bitişe kadar oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. Birçok gol pozisyonu bulduk, inanılmaz pozisyonlar kaçırdık. Ancak o kırılmayı bugün yaşamadık. Son ana, son düdüğe kadar devam ettik. Uzatmalarda gol de bulduk. Net pozisyonların haricinde finali yapamadığımız pozisyonlar da var. Maalesef değerlendiremedik.”

Yedikleri basit golün altını çizen Er, “Maçın başında ayağımızdaki topu rakibe verdik, boş orta yapmasına izin verip rakip santraforu boş bıraktık. Bu seviyede çok basit bir gol yedik. Biz çok daha kolaylarını değerlendiremedik.” diye konuştu.

Hafta içinde oyuncuları mental olarak ayağa kaldırmaya çalıştıklarını belirten Mustafa Er, ligde kalan maçlarını kazanmak zorunda olduklarının da altını çizdi:

“6 hafta var. Bütün oyuncularımızı hafta içinde özellikle mental anlamda ayağa kaldırmaya çalıştık. Bu anlamda cevap verdiklerini de düşünüyorum. Çünkü burası zor bir deplasman ve oyunun her bölümünde üstündük. Her şeyi denedik, alınabilecek tüm riskleri aldık. Oyuncularımızın emeğine üzülüyorum. Şu andan itibaren kalan 5 maçı kazanmalıyız (bir maç hükmen), en fazla belki bir beraberlik kredimiz olabilir.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Corendon Alanyaspor’un 1-0 kazandığı mücadelede attığı kritik golle takımına galibiyeti getiren Ahmed Hassan, günün en başarılı performanslarından birine imza attı.

Ahmed Hassan’a, orta sahada gösterdiği mücadeleyle Yusuf Özdemir ve defans hattındaki performansıyla Furkan Bayır da eşlik etti.

Öte yandan HangiKredi Ümraniyespor’da ise Epureanu ve Sekidika’nın iyi oyunları puan için yeterli olmadı.