Alanyaspor Kayseri Deplasmanında 4 Golle Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Alanyaspor Kayseri Deplasmanında 4 Golle Kazandı

Alanyaspor Kayseri Deplasmanında 4 Golle Kazandı

Alanyaspor Kayseri Deplasmanında 4 Golle Kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasında Yukatel Kayserispor, evinde Corendon Alanyaspor’u ağırladı.

Heyecanlı ve bol gollü geçmesi beklenen karşılaşma, tam 4 gole sahne oldu. Bu gollerin tamamı konuk Corendon Alanyaspor’dan geldi.

Corendon Alanyaspor’da goller; Erencan Yardımcı (2), Koulouris ve Balkovec’ten geldi.

Corendon Alanyaspor, 4-0’lık galibiyetin ardından 41 puana yükselirken Yukatel Kayserispor 49 puanda kaldı.

“Çok Farklı Bir Şekilde Kaybettik”

Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, karşılaşmanın ardından takımının yaptığı bireysel hataların fazlalığına vurgu yaptı.

Atan, “Son haftalarda olduğu gibi bugün de bireysel hatalardan gol yedik. Rakibin kadrosuna ve dizilişine baktığımızda oyunun kontrolünün bizde olacağını biliyorduk. İstatistiklere baktığımızda çok bir anlam ifade etmese de yüzde 80 topa sahip olduğumuz, çok daha fazla ceza sahasına girdiğimiz bir maçı çok kolay gollerle çok farklı bir şekilde kaybettik." şeklinde konuştu.

Ömer Erdoğan 4-0’lık Galibiyeti Getiren Taktiği Açıkladı

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, maçın ardından yaptığı açıklamada maç boyuna nasıl bir oyun planı tercih ettiklerini anlattı:

“Bizim için hem puan olarak hem de son haftalara girerken çok önemli bir maçtı. Buraya gelirken de açıkçası rakibimizin güçlü tarafını çok iyi analiz ettik. Oyuncularımız da sağ olsun ilk dakikalardan itibaren inanılmaz disiplinli bir şekilde oyun planına sadık kaldılar. Birinci ve ikinci bölge arası kompakt bir şekilde özellikle takım savunmasını çok iyi yapıp kazandığımız toplarla da çabuk oyuncularımızdan faydalanmayı düşünüyorduk. Oyun planımız 90 dakika boyunca çok iyi tuttu. Çok önemli bir deplasmanda 4-0 gibi bir skorla ayrıldığımız için çok mutluyum. Başta oyuncularımı tebrik ediyorum, emeklerine sağlık. 90 dakika boyunca sahada inanılmaz bir mücadele verdiler. Oyuncularım, 4-0 olduktan sonra da hiçbir şekilde disiplinden kopmadan aynı ciddiyetle oynadılar. Çok mutluyum."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Corendon Alanyaspor’un maçtaki ilk 2 golünü kaydeden Erencan Yardımcı, Süper Lig kariyerinde ilk kez bir maçta iki gol birden atmayı başardı.

Ayrıca Alanyaspor kalecisi Runar Runarsson, yaptığı 4 kurtarışla Kayserispor’un maça geri dönmesini engelledi.