Alanyaspor Galibiyeti Ersun Yanal İle Hatırladı

ANA SAYFAHABERLER → Alanyaspor Galibiyeti Ersun Yanal İle Hatırladı

Alanyaspor Galibiyeti Ersun Yanal İle Hatırladı

Alanyaspor Galibiyeti Ersun Yanal İle Hatırladı

Spor Toto Süper Lig’in 24.haftasında Corendon Alanyaspor ile Medipol Başakşehir, Alanya Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Geçtiğimiz hafta İtalyan teknik direktörü Francesco Farioli ile yollarını ayıran ve göreve Ersun Yanal’ı getiren Alanya ekibi, 69.dakikada 10 kişi kaldığı maçta Medipol Başakşehir’i 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig’de son 4 haftada yalnızca 1 puan toplayabilen ve 3 maçlık mağlubiyet serisi yakalayan Corendon Alanyaspor, bu sonuçla galibiyet hasretini sonlandırdı.

Teknik direktör Emre Belözoğlu önderliğindeki Medipol Başakşehir ise bu sezon ilk kez üst üste iki haftayı mağlubiyetle kapattı.

Medipol Başakşehir, geçtiğimiz hafta da Yukatel Kayserispor deplasmanında 1-0 mağlup olmuştu.

“Çok Gol Yiyen Bir Takımdık”

Uzun süre sonra galibiyet alan Corendon Alanyaspor’da teknik direktör Ersun Yanal, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik direktör, takımın başına zorlu bir dönemde geçtiğini hatırlatarak, “6 Şubat’tan sonra oynamak ve burada tekrar hayata dönmek çok zor, kolay bir şey değil. Öncelikle bu zorluğu yaşayan, bununla başa çıkmaya çalışan bir oyuncu grubuyla beraberiz. Başlangıç oldukça zor. Ancak bir taraftan insan düşündüğünde, hayat devam ediyor. Böyle bir başlangıcı yapmak zorundasınız.” dedi.

Maçın değerlendirmesini de yapan Ersun Yalan, Corendon Alanyaspor’un önceki dönemde özellikle savunmada yaşadığı sıkıntılardan bahsetti:

“Planlayarak oynadığımız bir maçtı. 3 maçta kaybeden, çok gol yiyen bir takımdık. Önce bunun üstesinden gelmek gerekiyordu. Oyuncular, özellikle oyun disiplinine sağdık kalıp oynamak istediğimiz planı gerçekleştirdiler.”

Karşılaşmanın bir bölümünde 10 kişi oynadıklarını hatırlatan Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, “30 dakika 10 kişi mücadele ettik. Karşımızdaki rakip belki de ligin en iyi oyun oynamaya çalışan takımlarından bir tanesi. Organize olmuş, ne yaptığını bilen bir takım. O takıma karşı oynamak çok zordu. Bir kırılmamız vardı, onu geçmemiz gerekiyordu. Son 10 dakika içinde belki biraz pozisyonlar verdik ama 10 kişiyle de iyi oynayıp iyi savunduğumuzu düşünüyorum.” diye konuştu.

Takımının ilerleyen günlerde özellikle savunma anlamında gelişmesi gerektiğini altını çizen Ersun Yanal, kendinden önceki teknik direktör Francesco Farioli hakkında da övgü dolu sözler söyledi:

“Farioli’yi öncelikle tebrik etmek istiyorum. Bir felsefeyi yerleştirmek, onda ısrar etmek kolay bir şey değil. Bu konuda Corendon Alanyaspor, takım olarak da yönetim olarak da başkan dahil herkesle ona destek verdiler. Bence o da çok başarılı bir süreç yaşayıp oyuncularına böyle bir oyunu öğretti. Bu kolay değil, bunu oynamak da kolay değil. Ancak bir yerde sonuç gelmesi gerekiyor. Ben onun oynattığı oyunu da kendisini de çok takdir ediyorum. Ben birkaç yıl içinde çok farklı yerlerde olacağını da düşünüyorum.”

“Kötü Oynadık Kaybettik”

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise kaybedilen maç sonrasında karşılaşmayı çok kısa değerlendirdi.

“Kötü oynadık, kaybettik. Alanyaspor’u tebrik ediyor bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmanın dikkat çeken performansına imza atan isim, Corendon Alanyaspor’un galibiyet golünü atan Efkan Bekiroğlu oldu.

Takımının 4 hafta sonraki galibiyetinde pay sahibi olan Efkan Bekiroğlu, bu sezonki 4. golünü kaydetti.