Alanyaspor – Adana Demirspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Alanyaspor – Adana Demirspor Maç Önü Notları

Alanyaspor – Adana Demirspor Maç Önü Notları

Alanyaspor – Adana Demirspor Maç Önü Notları

Spor Toto Süper Lig’de 14’üncü haftanın açılış maçlarından birinde Corendon Alanyaspor, Adana Demirspor’u ağırlayacak.

11 Kasım 2022 Cuma akşamı (bu akşam) saatler 20:00’ı gösterdiğinde Alanya Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı Çağdaş Altay yönetecek.

Ev sahibi Corendon Alanyaspor’da teknik direktör Francessco Farioli, sakatlıkları bulunan Zinedine Ferhat ve Wilson Eduardo’nun durumlarına maç saatinde bakacak. Furkan Bayır ise Adana Demirspor karşısında cezası nedeniyle kadroda olmayacak.

Öte yandan Adana Demirspor’da ise Henry Onyekuru, cezası sebebiyle Corendon Alanyaspor maçı kadrosunda yer alamayacak.

Alanyaspor İstikrar Arıyor

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 13 haftada aldığı 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyetle hanesine 16 puan yazdıran Corendon Alanyaspor, yeni haftaya lig tablosunun 10’uncu sırasında girdi.

Teknik direktörü Francesco Farioli liderliğinde ligde oynadığı son 3 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Antalya temsilcisi, geçtiğimiz hafta HangiKredi Ümraniyespor deplasmanından 3-1’lik sonuçla eli boş dönmüştü.

HangiKredi Ümraniyespor’un bu sezonki ilk galibiyetini aldığı maçta 3 haftalık namağlup serisine son veren Corendon Alanyaspor, Dünya Kupası arasına galibiyetle girmeyi planlıyor.

İki takım arasında oynanan son 12 maçın 11’inin karşılıklı gollere sahne olması, futbolseverleri maç öncesinde gollü bir mücadelenin beklediği sinyalini veriyor.

Evinde oynadığı son 4 Süper Lig maçını kaybetmeyen ve bu süreçte 10 puan toplayan Corendon Alanyaspor, Eylül-Ekim 2021’den sonra ilk kez sahasında üst üste 3 maç kazanmanın hesaplarını yapıyor.

Tüm bunların yanında Corendon Alanyaspor’un İtalyan teknik direktörü Francesco Farioli’nin Süper Lig kariyerinde vatandaşlarının çalıştırdığı takımlara karşı henüz puan kaybı yaşamamış olması (Vincenzo Montella & Andrea Pirlo) maç öncesinde ev sahibi ekip adına avantaj olarak görülüyor.

Adana Demirspor 1 Haftalık Aranın Ardından

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon oynadığı 12 karşılaşmada yalnızca 1 mağlubiyet alarak 23 puanla zirve takibini sürdüren Adana Demirspor, geçtiğimiz haftayı bay geçti.

1 haftalık aranın ardından lige Corendon Alanyaspor deplasmanıyla geri dönen Adana temsilcisi, son 5 haftada aldığı beraberliklerle dikkat çekti.

Öyle ki teknik direktör Vincenzo Montella’nın ekibi bu 5 maçlık periyodun 4’ünde sahadan beraberlikle ayrıldı. Adana Demirspor’un bu süreçteki tek galibiyeti ise deplasmanda Kasımpaşa karşısında geldi.

Süper Lig’de son olarak Yukatel Kayserispor deplasmanına çıkan Adana Demirspor, rakibiyle 2-2 berabere kalmıştı.

Bu sezon oynadığı 7 deplasman maçında üst üste aynı sonucu alamayan Adana Demirspor, Alanya deplasmanından galibiyet alarak Dünya Kupası arasına girmenin hesaplarını yapıyor.

Dikkat Çeken Oyuncular

Ev sahibi Corendon Alanyaspor’da deplasmanların golcü ismi Wilson Eduardo’nun durumunun maç saatinde belli olması bekleniyor. Süper Lig’de bu sezon attığı 3 golü de deplasman maçlarında kaydeden Wilson Eduardo, forma giymesi durumunda Francesco Farioli’nin en büyük kozu olacak.

Adana Demirspor’da ise bu sezon gösterdiği performansla öne çıkan Younes Belhanda, Henry Onyekuru’nun yokluğunda takımının hücumdaki sorumluluğunu alacak.