Alanyaspor - Antalyaspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Alanyaspor - Antalyaspor Maç Önü Notları

Alanyaspor - Antalyaspor Maç Önü Notları

Alanyaspor - Antalyaspor Maç Önü Notları

Corendon Alanyaspor ve Fraport TAV Antalyaspor, Süper Lig’de 10’uncu haftanın açılış maçında Alanya Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda karşılaşacaklar.

Yaşar Kemal Uğurlu’nun düdük çalacağı mücadele saatler 20:00’ı gösterdiğinde başlayacak.

Corendon Alanyaspor’da teknik direktör Francesco Farioli, Antalya derbisinde Zinedine Ferhat, Ivan Cavaleiro, Mert Yusuf Torlak ve Yusuf Özdemir’den sakatlıkları sebebiyle yararlanamayacak. Erencan Yardımcı'nın durumu ise maç saatinde belli olacak.

Öte yandan Fraport TAV Antalyaspor’da ise Güray Vural, Soner Aydoğdu ve Nakajima kırmızı kart cezaları nedeniyle; Ndao, Hakan Özmer ve Ruud Boffin ise sakatlıkları sebebiyle maç saatinde kadroda yer alamayacaklar.

Antalyaspor Galibiyet Hasretini Bitirmek İstiyor

Süper Lig'de yarın Antalya derbisi heyecanı yaşanacak

Geçtiğimiz sezon teknik direktörü Nuri Şahin ile birlikte kulüp tarihinde iz bırakan çok başarılı bir sezon geçiren Fraport TAV Antalyaspor, bu sezon istediklerini şu ana kadar sahaya yansıtamadı.

Süper Lig’in geride kalan 9 haftasında 8 kez sahaya çıkan kırmızı beyazlı takım, bu süreci 2 galibiyet 5 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak geçti.

Bu performansın ardından Süper Lig puan tablosunda 16. basamakta yer alan Fraport TAV Antalyaspor, 5 haftadır galibiyet hasreti yaşıyor.

Geçtiğimiz hafta sahasında galibiyeti, arabam.com Konyaspor’dan Calvo’nun maçın son dakikalarında attığı golle kaçıran Fraport TAV Antalyaspor, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılmıştı.

Kırmızı-beyazlılar, Süper Lig’deki son galibiyetini ise 20 Ağustos 2022’de Trabzonspor’u 5-2 mağlup ederek almıştı.

Bu hafta galip gelememe serisini noktalamak isteyen Nuri Şahin önderliğindeki ekip, Corendon Alanyaspor’u tarihinde ilk kez üst üste iki deplasman maçında mağlup etmeyi hedefliyor.

Alanyaspor Galibiyet Hedefliyor

Süper Lig’de bu sezon 2 galibiyet alabilen Corendon Alanyaspor, geçtiğimiz 3 haftada ise yalnızca 1 puan toplayabildi.

İtalyan teknik direktör Francesco Farioli önderliğindeki takım gösterdiği performansla Süper Lig sıralamasının 11. basamağında kendine yer buldu.

Geçtiğimiz hafta Atakaş Hatayspor deplasmanından 1-0’lık mağlubiyetle dönen Corendon Alanyaspor, Antalya derbisinde kendisine galibiyet hedefi koydu.

Corendon Alanyaspor, bu sezon oynadığı maçlarda yalnızca iki kez karşılaşmaların ilk golünü atmayı başardı. Francesco Farioli’nin ekibi bu iki karşılaşmayı da galibiyetle noktaladı. Alanya ekibi bu sezon, söz konusu iki maç dışından herhangi bir karşılaşmayı kazanamadı.

Dikkat Çeken Oyuncular

Ev sahibi Corendon Alanyaspor’da bu sezon en çok gol atan (3) oyuncu olan Efkan Bekiroğlu, karşılaşma öncesinde bir başka istatistik ile daha dikkat çekti. Buna göre Efkan Bekiroğlu, kariyerinde hem gol atıp hem de asist yaptığı tek maçı 2021’de Fraport TAV Antalyaspor’a karşı oynadı.

27 yaşındaki oyuncu bu maç öncesinde de en dikkat çeken oyuncuların başında geliyor.

Öte yandan Fraport TAV Antalyaspor’da ise geçen haftayı da golle tamamlayan Fernando’nun takım içindeki önemi dikkat çekiyor. Transfer olduğu günden bu yana teknik direktör Nuri Şahin’in vazgeçilmezlerinden olan oyuncu, taraftarların Alanya deplasmanında en çok şey bekledikleri isimlerden biri olarak öne çıkıyor.