Alanya’da Sessiz Akşam

ANA SAYFAHABERLER → Alanya’da Sessiz Akşam

Alanya’da Sessiz Akşam

Alanya’da Sessiz Akşam

Spor Toto Süper Lig’in 14’üncü hafta mücadelesinde Corendon Alanyaspor ile Adana Demirspor karşı karşıya geldi.

Gol sesinin çıkmadığı mücadelede iki takım da 1 puana razı oldu. İki takım arasında Şubat 2015’ten sonra ilk kez bir maç, karşılıklı gol atılamadan sona erdi.

“Oyuncularım Sonuçlarını Düşünmeden Atak Yapmadılar”

Corendon Alanyaspor Francesco Farioli, maçın ardından karşılaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

“Aslında maçın ne kadar zor olacağını maçtan önce konuşmuştuk. Ama bizim için beklediğimizden biraz daha basit oldu diyebilirim. Özellikle 11’e 11 olduğumuz bölümlerde maçın kontrolü de bizdeydi, topla oynama yüzdesi de bizdeydi. Birçok pozisyon da ürettik ilk yarıda. Tabii ilk yarının sonunda rakibimizin 10 kişi kalması maçı çok farklı bir noktaya getirdi. Maçın hikayesi çok farklı bir hal aldı.”

Oyuncularının oyun disiplinine uymasından çok memnun olduğunun altını çizen İtalyan teknik direktör, “Açıkçası oyuncularımızın performansından bugün memnunum. Çünkü rakip 10 kişi kalıp kontra atağa başvurduğunda biz geride Assombalonga’yı çok iyi kontrol ettik. Oyuncularım rakip 10 kişi kalmasına rağmen sonuçlarını düşünmeden atak yapmadılar. Kesinlikle disipline uydular. Atak organizasyonlarımızı doğru bir şekilde gerçekleştirdiler. Bugün oyuncularımızın performanslarından memnunum. 1 puanla tatile gidiyoruz.” diye konuştu.

Francesco Farioli son olarak Dünya Kupası arasının dinlenmek için kendilerine iyi bir fırsat verdiğini belirtti:

“Aslında şimdi sadece dinlenme vakti. Oyuncuların hem mental hem fiziksel olarak dinlenmeye ihtiyacı var. Planlarımızı yaptık, oyunculara bildirdik. Onun ardından elbette kaldığımız yerden çalışmalara devam edeceğiz. Zor bir dönem bizi bekliyor. İlk yarının bitişine kadar zorlu mücadeleler oynayacağız. Tabii ki bir sezon başı kampı gibi olacak.”

“Maçı Kazanamayacağın Zaman Kaybetmeyeceksin”

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maçın ardından takımının gösterdiği performanstan duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

“Kırmızı kartla alakalı şunu söylemek istiyorum. Pozisyonu görmedim ama hakeme güveniyorum. Çok iyi bir maç yönettiğini söyleyebilirim. Tabii ki de kırmızı kart maçın gidişatını değiştirdi. Tabii ki de çocuklarımı tebrik etmek istiyorum. Onlarla gurur duyuyorum açıkçası. Bu sene ikinci kez 10 kişi kalıyoruz, Galatasaray maçında da 40 dakikaya yakın bir şekilde oynamıştık. Futbolcularımız şunu da anladı. Maçı kazanamayacağın zaman kaybetmeyeceksin.”

Adana Demirspor’un uzun zamandır mağlubiyet almadığının hatırlatılması üzerine Vincenzo Montella, “Aslında şöyle bakmak lazım olaya. Bu maçtan önce oynadığımız son 2 maçta da galibiyete çok yakındık ama berabere bitirdik. 2 galibiyetimiz eksik diyebilirim. Oynadığımız 13 maçın 8’i deplasmandaydı. Takvim de bize karşı biraz şakacıydı.” diye konuştu.

Adana Demirspor teknik direktörü, file bekçisi Ertaç Özbir’in performansını da değerlendirdi:

“Ertaç ile alakalı şunu söylemek lazım. Gerçekten çok iyi bir sezon geçiriyor ve bu beni mutlu ediyor açıkçası. Çünkü hem ayaklarıyla yetenekli hem de kurtarışlarıyla öne çıkabilen bir futbolcu. Her yerde, her zaman hazır olduğunu da bizlere tekrardan kanıtladı.”

Vincenzo Montella ayrıca Abdürrahim Dursun’u oyundan çıkarması konusuna da değindi:

“Aslında maça farklı özellikleri olan bir futbolcu koymam gerekiyor. Son 10 dakika Berk’in arkaya atacağı koşular maçı kazandırabilirdi bize. Abdürrahim ile alakalı bir durum yok sadece farklı teknik özelliklerde bir futbolcuya ihtiyacımız vardı. Berk inanılmaz koşu atabilen bir futbolcu olduğu için şansımı biraz zorlamak istedim. Bazen hocalar böyle rahat kararlar vermeyebilir ama yine de takımın iyiliği için bunları yapabilir.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

0-0’lık skorla biten karşılaşmada iki takım adına da savunma oyuncuları öne çıktı. Adana Demirspor adına kaleci Ertaç Özbir’in yanında Samet Akaydın ve Kevin Rodrigues performanslarıyla dikkat çektiler.

Ev sahibi Corendon Alanyaspor’da ise Fatih Aksoy, Balkovec ve Runarsson takımları adına mücadeleleriyle öne çıktılar.