Ahmet Nur Çebi: “Son Gülen İyi Güler”

ANA SAYFAHABERLER → Ahmet Nur Çebi: “Son Gülen İyi Güler”

Ahmet Nur Çebi: “Son Gülen İyi Güler”

Ahmet Nur Çebi: “Son Gülen İyi Güler”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah beyazlı kulübün gündemiyle ilgili geniş çaplı bir basın toplantısı düzenledi.

Transfer döneminde yaşananlar, kulübün içinde bulunduğu atmosfer, rakiplerle durumlar ve camiaya ilişkin merak edilen soruları yanıtlayan Çebi, sezon sonunda şampiyon olacaklarına duyduğu inancı yineledi.

“Ben İşimin Başındayım”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, basın toplantısına öncelikle gündeminden konuları aydınlatarak başladı.

“Bu toplantıyı ben birkaç hafta sonra, Beşiktaş’ın yaklaşık 600-700 milyon ₺’ye yakın gelir sağlayacağımız büyük sponsorluk sözleşmelerini bitirdiğimizde yapmayı arzu ediyordum.” ifadeleriyle söze başlayan Çebi, “Arkadaşlar ben işimin başındayım. Benim bir ailem var, sağlık sorunlarım var. Şirketimde bulunmadığım için çalışanlarım tarafından zor durumda bırakılıp maddi olarak hırpalandığım bir süreç yaşadım. Beni medyanın önünde görmedikleri zaman işimin başında olmadığımı ifade etmeye çalışıyorlar. Hele bunları ifade etmeye çalışan kişiler kendi asıl mesleklerini bile icra etmekten aciz olanlar olunca bu çok daha ağırıma gidiyor. Özellikle medyada takipçi sayısını arttırarak televizyonlarda yer kapmaya çalışanların yapmış oldukları saygısız, gereksiz ve yanlış ifadeler, rüzgar nereden geliyorsa oradan ekmeğini çıkarmaya çalışanlar olması… Ekmeğe saygım var ama bu tarz olana değil.” diye konuştu ve istifa etmeyeceğinin altını çizdi.

Beşiktaş’a çok zor şartlar altında başkan olduğunu hatırlatan Çebi, “Ben bugün Beşiktaş’ın kongresinde en yüksek oyla seçilip en zor dönemde gelmiş bir başkanım. Allah tekrar yaşatmasın ama o günleri unuttuk. Elektrikleri sönmüş, personel darmadağın, 6 ay kimse maaşını alamamış, bir sürü haciz-icra dosyaları UEFA’da ve içeride çoğalmışken girdiğim bu kulüpten; bugün günübirlik her türlü borcunun anında ödendiği ve kimseye mahcubiyetimizin olmadığı onurlu ve gururlu bir Beşiktaş kulübü yönetmeye çalışıyorum.” dedi.

Ahmet Nur Çebi, Covid sürecinde bile kulübün başından ayrılmadığını vurgulayarak “Herkes Covid döneminde evinde otururken ben 4 kez Covid oldum, bir kere kolumu kırdım. Helal hoş olsun, kellemi de vereceğim ama bu hırsızlara, arsızlara, art niyetli insanlara pabuç bırakmayacağım. Bu böyle bilinsin.” ifadelerini kullandı.

“Süleyman Ağabey’e Benzemeye Gayret Ediyorum”

Beşiktaş Kulübü’nün merhum Onursal Başkanı Süleyman Seba ile yaşadığı bir konuşmadan alıntılar yapan Ahmet Nur Çebi, hedefinin Seba’ya benzemek olduğunu belirtti:

“Rahmetli Süleyman Seba’nın kıymetini buradan gittikten sonra anladık, öldükten sonra baş tacı yaptık. Süleyman Seba, benim gönlümün içinde. Kendisiyle bir anım var. ‘Sen bana benziyorsun. Sen Beşiktaş’ın haklarını koruyup kimseye yedirmeyecek bir başkansın.’ dedi. Evet ben Süleyman Ağabey’e benzemeye gayret ediyorum. Ne kadar başarabileceğimi bilmiyorum. Bana en son ‘İnşallah Allah sonunu benim gibi etmez.’ dedi. Ben onun temennisinin tersini düşünüyorum. Allah inşallah sonumu onun gibi eder. İnşallah biz de ayrıldıktan veya onun gibi öldükten sonra kıymetimiz anlaşılır.”

Ahmet Nur Çebi ayrıca kamuoyundan makamına saygılı olunmasını istedi:

“Beşiktaş’ın, her başkanını katletmek gibi bir vazifesi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bana değil, biraz makama saygı. Benim bildiğim Beşiktaşlılar kimseye arkasından küfretmez, kimsenin arkasından konuşmaz. Bizim bir tarzımız ve duruşumuz vardır.”

“Sonuna kadar buradayım. Ta ki Beşiktaş’ın kongresi, burada işin bitti diyene kadar. Kongreye saygım sonsuz, ben ona hesap veririm. Benim taraftarla sorunum yok. Ben onların mutlu olması için her şeyi yapıyorum. Tribünlerde bağırttıranlar belli. Canı gönülden bağıranlar başım gözüm üstüne. Onlardan tek bir ricam var, maçın bitmesini bekleyin. Yapacaksanız maç sonunda yapın. Sporcu odasına giyene kadar müsaade edin, oyuncuları motive edin.”

“Birileri 1 Liralık Transferi 10 Liraya Nasıl Yapıyor?”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, rakiplerin transferlerine paralel olarak kendilerinin eleştirilmesine tepki gösterdi.

Siyah beyazlı kulübü mali yönden sağlıklı bir çizgide tutmak istediğini vurgulayan Çebi, “500 milyon $’lık yayın gelirinin 100 milyon $’a düştüğü bu süreçte, bilemiyorum birileri 1 liralık transferi nasıl 10 liraya yapıyor? Bunlar TFF’nin konuları. Ben, Beşiktaş’a hileli hurdalı hiçbir evrak yapmam. Açık ve şeffaf olacağımın sözüm var. Ben Beşiktaş’ı milletin yıldız transfer hevesi için ateşe atamam.” şeklinde konuştu.

Ahmet Nur Çebi açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“UEFA’ya bizim taahhüdümüz var. 3 yıl içinde Beşiktaş’ı zarar etmez hale getireceğiz. Aksi halde 3 yıl Avrupa’dan men olacağız. Bu riski nasıl alacağız? Ben gelirken gelir ve gideri denk bir kulüp yaratacağım dedim. Şu anda ana borç hariç, bunları dengeleyerek götürmeye çalışıyorum. Hatta artısı bile var.”

“TFF yarın bir gün iyi niyetliyse, dürüst ve şeffafsa, Ali Koç’un ‘Ben buna 10 milyon verdim bu adam 3 milyona imza atmış.’ sözlerini dikkate almayacak mı? Peki bu evraklar yarın ödenmediği zaman bunların küme düşürmeye kadar cezası olduğunu benim taraftarım biliyor mu? Bana güvenin, inanın en doğrusunu yapmaya çalışıyorum. Birkaç hafta sonra nasıl sponsorluklar açıklayacağımızı göreceksiniz.”

“Biz Bu Şekilde Kupaları Kaldıracağız”

Sezon sonunda şampiyonun transferlerle değil saha içindeki performansla belirlendiğinin altını çizen Ahmet Nur Çebi, “Temmuz-ağustosta yapılan transferlerle takımlar şampiyon olsaydı hadi yarışalım! Biz, sahada maç alıp takım içinde huzuru yaratmaya mecburuz. Takımın içinde bizim koyduğumuz alt-üst limitler var. Bunların dışına çıkarsak takım içindeki huzur bozulur. Biz buyuz, biz bu şekilde kupaları kaldıracağız. Biz pandemi döneminde 4 kupayı 13 kişiyle kaldırmadık mı? Daha sonra yıldız transferler de yaptık, sonuç? Bazen olmayınca olmuyor. Bu ne acelecilik? Biraz bekleyelim.” dedi.

Geçmiş dönemde yaptıkları transferlerle taraftarları çok sevindirdiklerini hatırlatan Beşiktaş Kulübü Başkanı, “Genç bir arkadaşım mesaj atmış, ‘Bizim bir kere yüzümüzü güldürmedin.’ diyor. Gedson geldiğinde ortalığı yıktınız. Biz bunu transfer çalımı diye söylemedik ama mutlu oldunuz. Rachid ve Rosier için rakip takım 3-5 kere yöneticisini yolladı Fransa’ya. Onları biz aldık. Biz onlarla gönül bağı kurarak aldık. Bas bas paralarıyla bu iş olmuyor. İsterseniz TFF’de tüzük değiştirelim, transferde en çok parayı harcayan şampiyon olsun. Ben plaza satarak futbolcu transfer etmeyeceğim. Ben yarın, genel kurul üyesi olduğum sürece burada maç izleyeceğim. Herkes bana ‘transferler nerede’ diye bağırabilir. Allah beni, ‘paralar nerede?’ diye bağırılmasından korusun. Eski, yeni yönetim kurulunun namusuna kefilim. Bunları yok kabul ederek, bir tiyatro sahnesinde Beşiktaş’ın dar bir alanda politikasını yönetmemi mi bekliyorsunuz? Ben bunu yapmayacağım. Genel kurula ifademi verip onların kararına göre yoluma devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

“Maçın Tekrar Edilmesini İstiyoruz”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden Ceyhun Kazancı’nın ayrılık nedenini de açıkladı:

“Ceyhun kardeşimize ailesi baskı yaptı. Sürekli anasına, babasına küfredilen bir profesyonel arkadaşımızdı, gitti. O gittiğinden beri, uğraştığım konulardan dolayı huzurunuza çıkamadım. Kendisine de teşekkür ediyorum. O da bilin ki ailesinin baskısıyla bu görevi bırakarak gitti.”

TFF ile ilişkiler konusunda da görüş bildiren Ahmet Nur Çebi, “Ben en baştan beri TFF ile olan ilişkilerimi makamlarında kendilerine ileterek yürütmeyi tercih etmiş biriyim. TV’lere çıkıp bağırmak benim stilim değil. Ben TV’de kendime hakim olamayabilirim, yanlış konuşabilirim. Bir gün bekleyip bizatihi mektup yazmayı kendimce uygun gördüm. TFF bize gönderdiği cevapta hata olduğunu kabul etti. İyi de hakeme sordunuz mu, acelen neydi kardeşim? Annenin karnında 7 ay nasıl durdun da şu bayrağı kaldırmak için bekleyemedin? Tamam hataysa cezasını verdiniz mi? Çıkıp özür dilediniz mi? Eğer orada hata varsa kural hatası olarak değerlendirilip maçın tekrar edilmesini istiyoruz.” dedi.

Çebi sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“TFF ile en büyük kavgayı eden başkanın ben olduğumu hepiniz biliyorsunuz. Onların gitmesini isteyen, onlar geri döndüğünde cesurca ‘bunlar niye geri geldi!’ diyen benim. Bugün, ‘onlar iyi ki geldiler.’ diyenlerin Trabzonspor maçının ardından gece 01.30’da bağlanmaları şovdan ibaretti. Ondan 20-30 yaş genç arkadaşımız sabahı bekleyip sağlıklı bir şekilde mektup yazıyor. Tabii gördüler geçen sezon lig başlarken bağırdılar, tuttu. Belki taraftar da haklı. Alışkanlık haline gelmiş, bağırarak üç maç al beş maç al, penaltı al, ofsaytlar… Beşiktaşlı olarak bir duruşumuz ve tavrımız olduğunu biliyorsunuz değil mi? O benim şiarım. Süleyman Seba’nın bu kulübe koymuş olduğu örf, adet ve tahammüllerden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim.”

“Maçı kazandık teşekkürler Şenol Hoca, teşekkürler futbolcular. Başarısızlık olunca, ‘Allah belanı versin yönetim!’” sözleriyle eleştirilere tepki gösteren Çebi, “Arkadaşlar bir tutarlı olun.” ifadeleriyle kamuoyuna çarı yaptı.

“Ramos 2 Yıllık 50 Milyon € Kontrat İstedi”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, ismi transferde geçen isimleri ve geçmiş transferleri ise tek tek değerlendirdi:

“Talisca gündemde. Talisca istenmez mi? İstenir, çok sevdik. Kulübüne gerekli başvuruyu yaptık ve cevap hayır. O zaman içimden dedim ki ‘Biz buna giderken neden engel olamadık?’ O gün giderken eleştirmeyenlerin, bugün gelmedi diye eleştirmelerini nasıl yorumlayacaksınız.”

“Ramos transferi gündeme getirildi. Uğraştık, olsun dedik. Biliyor musunuz gerçekten ne istediğini? Hiç kimse de sponsor olmak için beni aramadı. 2 yıllık 50 milyon € kontrat istedi. Bu, Beşiktaş’ın 4’te 1 borcu. Evet, eder mi eder. Öyle bir kariyeri var. Ama dönüp son 1 senesini inceleyin, nerede bu adam? Kimler almıyor, kimler onu talep ediyor.”

“Geçen sezon devre arasında çok sağlıklı transferler yaptığımızı düşünüyorum. Biz geçen sezonun ikinci devresinin lideri olarak görülüyoruz. Bu da depremle ilişkilendirildi. Ne benim hocamın ne de benim depremde verdiğim mücadeleyi, çektiğim acıyı hiç kimse bilemez. Sonra 6 puan da yaz 3 puan da yaz diye cevap vereceksin, olmaz böyle şey. Sonra çıkacak yönetim kurulundaki başkanınız, ‘uyum içinde olalım, birbirimize şöyle davranalım.’ diyecek. Olur, sen kupayı al biz öyle davranalım. Böyle bir şey olmayacak.”

“Redmond’ın gerçekten çok özel bir aile sorunu var, ben biliyorum. Son 3 ayda onun çok yakın arkadaşıydım, onun bu dönemdeki performansına başkan olarak etki ettiğimi düşünüyorum. Gelmek istedi ama içinde bulunduğu durumda olacak iş değildi. Bu çok özelidir, o yüzden buradan anlatamayacağım.”

“Saiss maalesef Dünya Kupası’na gidip geldikten sonraki davranışlarıyla hem kendisi bir güvensizlik hissetmiş hem de bizim ona olan güvenimizi sarsmıştır. Gitmesi gerekiyordu, bazen kolunuzu kesip atacaksınız.”

“Josef sakatlığı nedeniyle gitmek istedi. Giden Josef, gelen Onana. Dele Alli gitti, yerine Premier League’de adı tarihe yazılmış, 65 kere milli olup Liverpool’da oynamış Chamberlain’i getirdik. Yokmuş gibi davranıyor Beşiktaş camiası. En son aldığımız eski Galatasaraylı Rashica var. Ya Galatasaray taraftarı, bir Halil gibi transferi göklere çıkarırken biz Rashica’nın kıymetini bilmiyoruz. Neden acaba?”

“Halil transfer çalımı ya, anlatalım artık. Bu arkadaşımızın babası Şenol Hoca’yı arayıp ‘oğlum Beşiktaş’ta oynamak istiyor. Galatasaray’da yaşadıklarından sonra oraya gitmek istemiyor.’ diyor. Şenol Hoca da beni arayıp ‘Biz bunu kazanabiliriz. İyi olur alırsak.’ diyor. Peki deyip konuşuyoruz. Birdenbire Galatasaray’a gitmeyecek olan oğlu, Galatasaray 3-5 lira fazla verdi diyor. Şenol Hoca’nın bana söylediği neydi biliyor musunuz? ‘Bana bu kafada adam yaramaz, bırak gitsin.’ dedi. Peki bu transfer çalımı mı? Onlar bunu böyle satıyor ama biz Rashica’yı satmayı beceremiyoruz.”

“Tadic’e biz bir rakam teklif ettik. Bize öyle bir rakamla geldi ki verdiğimizin 2.5 katı. Hocayla konuştuk bize ‘Asla takım içindeki huzuru bozmayalım.’ dedi. Adam yılların hocası, futbolcu psikolojisini hepimizden daha iyi biliyor. Hocanın ve teknik ekibin istemediği hiçbir futbolcuyu almadık.”

“Bakhtiyor ile çok güzel bir transfer yaptık. Her yerde oynayabiliyor, çok genç ve mavi kart sahibi. En başından beri hassasiyetle üzerinde durduğumuz ve Ceyhun Kazancı’nın sürecini yürüttüğümüz bir transferdi.”

“Biliyorum, Onana konusunda herkeste bir tedirginlik var. Daha neredeyse 1 maç tutarın maç oynamamış genç bir kardeşimiz. Geçen sene ne talipleri vardı bir bakın. Bu sene geldi. Hava, su, toprak, hoca, yanındaki arkadaşları…Bu ne vahşilik ya! Neden arkadaşlar bana zarar vermek için Onana’ya zarar veriyorsunuz. Redmond son 3 ay açıldı, Rachid son 2 ay açılıp bize fayda verdi. Son gülen iyi güler.”

“Tayyip’in uçak parasını başkası verdi, biz aldık. Bu transfer çalımı olmadı. Rashica’yı getirdik bu da olmadı. Beşiktaş bu sene şampiyon olacak, bana güvenin. Ben bu kulübü, benden sonra gelecekler benim yaşadıklarımı yaşamasın diye yönetiyorum. Bu benim görevim.”

“Birisi 10 Vermişken Bu Adam 3’e Nasıl Geldi”

Ahmet Nur Çebi, sezon sonundaki şampiyonluk hakkında “Bir takımın şampiyon olması için gereken tek şey, maaşları gününde ödemek ve o takımda ikilik yaratmadan herkese eşit saygı ve sevgiyi göstermektir.” ifadelerini kullandı.

Trendyol Süper Lig’deki rakipleri Galatasaray’ın devlet desteği alıp almadığına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Çebi, “Biz devletten destek aldık ama Galatasaray tarafında olanları bilmiyorum. İç meseleleridir, yandaki araziyi satın almışlar, kaça alıp kaça vermişler… Bunları devlet denetleyecek. TFF denetleyecek, birisi 10 vermişken bu adam 3’e nasıl geldi? Sarı saçlarına, kırmızı al yanaklarına mı geldi? Bakacaklar bunlara. Bakıyorlarsa iyi niyetliler, bakmıyorlarsa bu düzenle ben tek başıma savaşamam. Ben her zaman söyledim, Beşiktaş camiasının benim yanımda olması lazım.” şeklinde konuşarak çağrısını yineledi.

Siyah beyazlı kulüpte bir ayrışma ve dağınıklık olduğu iddialarını kesin bir dille reddeden Ahmet Nur Çebi, “Beşiktaş’ta bir dağınıklık yok, bunu komple reddediyorum. Ancak böyle bir algı var. Bunu kabul etmiyorum. Bir daha yönetim yapsam yine böyle genç arkadaşlarla çalışmak isterim. Sürekli aynı yöneticiler mi böyle oturacaklar? Bu yönetim profilini ben seçtim, hep arkalarında duracağım.” dedi.

“İsterseniz Messi’yi Getirin”

Ahmet Nur Çebi, transfer döneminin devamında yapılacak hamlelere ilişkin de konuştu ve taraftardan güven istedi:

“Yıldız transferlerin olacağının garantisi yok. Bir takım içinde maaş dengesini dağıtır dengeyi bozarsanız yapamazsınız, isterseniz Messi’yi getirin. Son gülen iyi güler. Sabretsinler, güvensinler, destek olsunlar.”

“Bu sene Onana’yı bu sene kiralama durumumuz söz konusu olursa, biri gelirse ve iyi bir yerde oynayabilme şansı varsa yerine de başka bir alternatif varsa düşünürüm. Aksi halde yola devam.”

“İstediğiniz oyuncuların hepsinin gönlünde para yatıyor. Kimisi Suudi Arabistan’ı kimisi Fransa’yı bekliyor. Ne yapacağım? Gırtlağına sarılıp aldım seni, kampa yetişmek zorundasın mı diyeceğim. Bir insani ilişki bu transfer durumu. Adam karısına, bankasına, ruhuna, cebine soruyor. Bu gecikmenin sebebi biz değiliz. Gecikilmeyen transferler Suudi Arabistan fiyatları. Eğer biz de bir petrol kuyusu bulursak dediğiniz olur. Ben gerekeni yapmıyorsam gecikmeyi kabul ederim. Ben gerekeni yaptıktan sonra karşı tarafın yaptıkları gecikmeye neden oluyorsa bu benim eleştirilmemi gerektirmez.”

Çebi ayrıca sezon sonuna kadar akıllarındaki 2 oyuncuyu almak istediklerini belirterek “Aklımızda 2 transfer var. 1’i kesin, diğerini de yetiştirmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“Galatasaray Yönetiminde FETÖ’cü Olduğuna İnanmıyorum”

Milot Rashica’nın transfer videosu üzerine çıkan tartışmalara ilişkin de konuşan Ahmet Nur Çebi, şu sözlerle durumu değerlendirdi:

“Galatasaray şampiyon olduktan sonra bir kol saatiyle bizim stadımızı çekip bir gönderme yaptı. Hay hay, eğleniyoruz. Bu şov dünyası, başım gözüm üstüne. İyi de arkadaş sen eğlenirken biz eğlenmeyecek miyiz? Benim camiam da bu futbolcunun gelişinden mutlu olup biz de bir video yaptık. Bunun içerisinde hiçbir şekilde FETÖ algısı yok. O görüntü, sizin kaynaklarınızdan Youtube’dan alınmış. Açın söyleyin, rahatsızsanız çıkarsınlar. Bunu paşa paşa izah ettik, buraya çekmeyin, bu böyle değil dedik.”

“Çok güzel iletişim yapıyorlar. İyi para harcıyorlar. Futbolcuya da iletişime de iyi para harcıyorlar. Son gülen iyi güler. Sen bunu niye FETÖ’ye bağladın, derdin mi var senin? Ben Galatasaray yönetiminde FETÖ’cü olduğuna inanmıyorum. Camiada da varsa 3-5 tane vardır ama her yerde var. Ne yapayım yani! Ben o konuda Galatasaray’ı küçümseyecek bir şey yapmadım.”

Salih Uçan ve Cenk Tosun Konusu

Ahmet Nur Çebi, basın toplantısının son bölümlerinde sözleşmelerinde revize istedikleri iddia edilen Salih Uçan ve Cenk Tosun için de konuştu.

“Salih Uçan’ı milli takıma yükselten Beşiktaş. O yüzden insanlar da Beşiktaş’a biraz saygı duyacaklar. Salih benim evladım, Cenk de benim kıymetlim. Biliyorsunuz Beşiktaş’a çok büyük para kazandırdı. Ancak yapılmış sözleşmeler, o günün şartlarına göre iyiydi ve kabullendiniz imza attınız. Hala daha süre var.” diyen Beşiktaş Başkanı, “Ben diyebiliyor muyum ben sana 5 milyon € verdim de piyasalar kötü 3 milyon €’ya düşür diye. Diyemiyorum. Senin de sözleşmen var, oyna. Biz gerekeni zaten yapacağız. Kendisiyle birkaç görüşme yapıldı ve bir yol alınamadığını gördüm. Ben bugün yarın kendileriyle konuşacağım.” dedi.

Ahmet Nur Çebi ayrıca konu hakkında, “Beklenti enflasyon kadar olsun da her topa vurduğunun karşılığı da 1 milyon € olmasın. Kendilerini çok seviyorum. İkisinin de bu kulüpte kalması için her şeye yapmaya hazırım. Sakın beni yanlış anlamayı. Onların bize bir saygısızlığı yok. Salih Uçan bu sene gerçekten çok iyi ve daha iyi olacak. Cenk, bizim marka değerimiz. Onları kaybetmek istemiyorum.” diyerek oyuncularıyla yapıcı bir iletişim sürdüreceğinin sinyallerini verdi.