Ahmet Nur Çebi: “Maçlar Yok Sayılmalı”

ANA SAYFAHABERLER → Ahmet Nur Çebi: “Maçlar Yok Sayılmalı”

Ahmet Nur Çebi: “Maçlar Yok Sayılmalı”

Ahmet Nur Çebi: “Maçlar Yok Sayılmalı”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah beyazlı kulübün Ahmet Nur Çebi: “Maçlar Yok Sayılmalı”Kahramanmaraş depreminden etkilenen depremzedeler için düzenlediği “Bırakmam Seni Türkiye” kampanyasında konuştu.

10 ili etkileyen deprem felaketine ilişkin kulüp olarak yapacaklarını anlatan Ahmet Nur Çebi, gündemdeki konulara ilişkin de açıklamalar yaptı.

İşte Ahmet Nur Çebi’nin gündeme dair açıklamaları:

Gaziantep FK ve Hatayspor’un Ligden Çekilmesi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, deprem felaketinden yoğun olarak etkilenen Hatay ve Gaziantep’in Süper Lig’deki temsilcileri Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligden çekilmesi hakkında fikirlerini açıkladı.

Çebi, bu iki kulübün ligden çekilmesi sonucu oluşan yeni durumda tüm kulüplerin, bu takımlarla yaptığı maçların “oynanmamış” olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

"Gaziantep FK ile deplasmanda oynamış bir takımla, iki maçını da sahasında oynamış bir takımın almış olduğu puanların ligin sonunda adil olduğunu düşünebilir misiniz? Bence hayır. Bence iki kulüple de yapılan maçlar yok kabul edilmeli. Bundan sonrakiler sayılmayacağı gibi geçmiştekilerin de sayılmaması gerektiğini düşünüyoruz."

Bunun yanında bu konuyla ilgili depremin ilk günlerinde kendisine sorulan bir soruya verdiği yanıt üzerinden eleştirildiğini hatırlatan Çebi, zamanlama konusundaki hassasiyetleri anladığını belirtti:

"TFF, o cevabı verdiğim gün bu konuyu karara bağlamak üzere toplandı. Doğru, zamanlama yanlış olabilir. Saygı duyuyorum, anlıyorum insanların duygularını.”

Play-off Konusu

Spor Toto Süper Lig’de 2022/23 sezonu şampiyonunun play-off sistemiyle belirlenmesine yönelik tartışmalar hakkında da konuşan Ahmet Nur Çebi, "Play-off'la ilgili herhangi bir konuşma söz konusu olmadı. Ama ne hikmetse Beşiktaş ve şahsım üzerinden gerginlik yaratabilecek konuları birileri dile getiriyor.” dedi.

Beşiktaş Başkanı Çebi, devre arasında yaptıkları ve çok tartışılan Onur Bulut transferiyle ilgili de düşüncelerini aktardı.

"Onur transferi, bizim için etik bir transferdir. Kayserispor yöneticileri haklı olduklarını düşünüyorsa gidecekleri yer bellidir. Kendilerine çeki düzen versinler, burası Beşiktaş. Bir futbolcu, gider ayak size 1 milyon € kazandırmak için bir kağıda imza atıyorsa buna saygı duymak gerekir. Onu bir odaya koyup kumpas kurmak doğru bir şey değildir."

Beşiktaş’ın devre arasında 1 milyon € bedelle kadrosuna kattığı Onur Bulut hakkında Kayserispor, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na başvurmuştu.

“TFF Başkanlığı Çok Kıymetlidir”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ayrıca kendisinin Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için aday olacağı hakkında çıkan söylentilere de cevap verdi.

Ahmet Nur Çebi: "TFF başkanlığı çok kıymetlidir. Teklif gelmesi onurlandırır. Beşiktaş başkanlığından daha büyük bir onur yoktur. Bu göreve devam ediyorum, edeceğim." diye konuştu.