Ahmet Nur Çebi: “En İyi Takım Şu Anda Beşiktaş”

ANA SAYFAHABERLER → Ahmet Nur Çebi: “En İyi Takım Şu Anda Beşiktaş”

Ahmet Nur Çebi: “En İyi Takım Şu Anda Beşiktaş”

Ahmet Nur Çebi: “En İyi Takım Şu Anda Beşiktaş”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, A Spor’da katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Nur Çebi, transfer dönemindeki hamlelerden ve gelecek planlarından bahsetti.

İşte Ahmet Nur Çebi’nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

“Ramos Bize Geldi de Almadık Mı?”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, transfer döneminde yaşananlar hakkında bilgi verdi. Özellikle bugün Serhan Çetinsaya’nın açıklamalarıyla ilgili görüşlerini ifade eden Çebi, Sergio Ramos konusuna da değindi:

"Ramos herkesin takımında görmek istediği biri. Ramos bize geldi de almadık mı? Rakamları okudunuz. Bu rakam 14-15 milyon €. Vergileriyle 25 milyon €. 2 yılda 50 milyon €. Ramos iyi oynarsa buradan gönderemezsiniz. Dolayısıyla 50 milyon €. Asbaşkanıma da (Serhan Çetinsaya) söyledim. O süreç içerisinde kimse sponsor olmak istemedi. Serhan kardeşim de kovaladı ama olamadı. Konunun 6 milyon € gibi gösterilmesi doğru değil. Her kulüp birilerini kovalar olur, olmaz. Beşiktaş'ın geleceğini de düşünmek zorundayım.”

Türk futbolundaki yüksek maliyetli transferleri doğru bulmadığının altını çizen Ahmet Nur Çebi, “Süper Lig'de maksimum 23-25 milyon € bütçeli bir takım yaparsanız gelir ve giderinizi dengelersiniz. Vergi ödemeyip banklara borçlanarak; kurlar artarken kulübü sıkıntıya sokarak olmaz. Sonra da vergi dairesine gideceksiniz, benim borcumu erteleyin diyeceksiniz. Bizim belirli limitlere inmemiz lazım.” dedi.

“Rashica’yı Ben Çok İstedim ve Aldım”

Ahmet Nur Çebi, transfer dönemini değerlendirdiği açıklamalarının devamında, "Transfer bir ekip işi. Ekonominin izin verdiği ölçüde transferler gerçekleşmiştir. Hocanın istemediği bir oyuncunun şu anda takımda olduğunu düşünmüyorum. Transferlerde bu zamana kadar yanlış yaptığımı düşünmüyorum.” diye konuştu.

Son dönemde sık sık gündeme gelen “transfer çalımı” söylemini de değerlendiren Ahmet Nur Çebi, “Bir de transfer çalımı diye bir şey var. Ben bugüne kadar kimseye transfer çalımı atmadım. Ama birileri iddia ediyorsa bunlar; Gedson'dur, Rosier'dir, Ghezzal'dır. Rashica'yı ben çok istedim ve aldım." ifadelerini kullandı.

Başkan Çebi ayrıca Rashica transferinde rakiplerinin son anda devreye girmesine karşın anlaşmayı noktaladıklarını vurguladı:

"Rashica bizim için uçağa binerken son anda arama oldu. Oyuncuya ve menajerine baskı yapıldı. Bitmiş transferdi. Maalesef uçak 3 saat geç kalktı."

“Ağabeylik Yapacak Birini Çok İstiyordum”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah beyazlı takımın eski oyuncusu Gökhan İnler’i de tekrar kadrolarına kattıklarını açıkladı.

Oyuncuyla sportif direktörlük için görüştüklerini söyleyen Çebi, "Gökhan İnler ile görüştüm. Dünya futbolunda yeri olan bir oyuncu. Birçok oyuncu tanıyor. Çok iyi bir Beşiktaşlı. Biz sportif direktör arayışı için görüştük. O da bu sene Beşiktaş'ta jübile yapmak istediğini söyledi.” dedi.

39 yaşındaki oyuncunun takıma ağabeylik yapacağını belirten Beşiktaş Başkanı, “Takımda ağabeylik yapacak birini çok istiyordum. Biz Gökhan'la buraya geldik.” şeklinde konuştu.

Ahmet Nur Çebi transferlerle ilgili açıklamalarını devam ederken Deniz Türüç ile ilgilenmediklerini, Anderson Talisca’nın ise şu anlık transfer olmayacağını açıkladı. Çebi ayrıca eski oyuncuları Rıdvan Yılmaz ile de ilgilenmediklerini belirtti.

Beşiktaş’ta hali hazırda sözleşmeleri devam eden Cenk Tosun ve Salih Uçan hakkında da konuşan Ahmet Nur Çebi, “Cenk ve Salih'le konuştum. Cenk'e kapıyı açan başkanım. Başkası açmayabilirdi, benim de bir hakkım var. Biraz beklemelerini istedim. Salih'i oğlum gibi görüyorum. Bizimle anlaşmamaları mümkün değil. Birkaç hafta içinde biter inşallah.” dedi.

“%99 Şampiyonuz”

Trendyol Süper Lig 2023/24 Sezonu hakkında da iddialı açıklamalar yapan Beşiktaş Başkanı, şampiyonluk için oran verdi.

Siyah beyazlı ekibe çok güvendiğini söyleyen Ahmet Nur Çebi, “En iyi takım şu anda Beşiktaş. Her türlü değerlere bakın en iyisi bizde. Yüzde 99 şampiyonuz. Ben bunu pandemide söyledim, 3 tane kupa aldık. Son gülen iyi güler." sözleriyle iddiasını ortaya koydu.