Ahmet Nur Çebi Aday Olmayacağını Açıkladı

ANA SAYFAHABERLER → Ahmet Nur Çebi Aday Olmayacağını Açıkladı

Ahmet Nur Çebi Aday Olmayacağını Açıkladı

Ahmet Nur Çebi Aday Olmayacağını Açıkladı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, düzenlediği basın toplantısına gelecek günlerde siyah beyazlı kulüpte yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’da başkanlığa aday olmayacağını duyurarak başladı.

Ahmet Nur Çebi, bu kararını şu şekilde ifade etti:

"Bu saatten sonra camianın dinginliğe, huzura ve birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için; her şey önce Beşiktaş için diye düşünerek aday olmamaya karar verdim. Camianın yeni bir kan değişimine, yeni bir enerjiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte umuyorum en sağlıklı şeyler olur diye temenni ediyorum.”

"Değişimin de pozitif olacağını düşünüyorum. Biz bir değişiklik yapıp önce camiayı bir huzura, sakinliğe kavuşturalım. Burası bizim, her zaman bizim olacak. Bizler, eğer Beşiktaş söz konusuysa kendimizi yakmayı bilmeliyiz. Aksi halde bu camiaya ayakta kalamazdı. Bizim gibi kimler mücadele ettiler."

“Son Gelişmeler Beni Acele Etmem Gerektiğine İkna Etti”

Beşiktaş’a başkan olduğu dönemin kendisi için bir gurur vesilesi olduğunun altını çizen Çebi, kendisine destek verenlere ve Beşiktaş Genel Kurulu’na teşekkür etti.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ayrıca, önümüzdeki seçimde başkanlığa aday olmama kararını da seçim kararı aldığı gün verdiğini açıkladı. Çebi, "Seçim kararını aldığım gün, başkanlığa aday olmayacağımın kararını vermiştim. Açıklamayı milli takım arasında yapmayı düşünüyordum ama son gelişmeler beni, acele etmem gerektiğine ikna etti.” diye konuştu.

Seçim tarihinin geç olmasının nedenini “yeni adaylara hazırlanmak için zaman vermek” olarak açıklayan Ahmet Nur Çebi, aday olmayacağını ise çalışanlarının motivasyonlarına zarar vermemek için önceden duyurmadığının altını çizdi.

Yeni adayların fair-play çerçevesinde yarışmasının önemine de değinen Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Genel Kurulu’nun en sağlıklı kararı vereceğine inandığını söyledi.

“Size Vasiyetimdir”

Ahmet Nur Çebi, açıklamalarının bir bölümünü de taraftarlara ayırdı. Siyah beyazlı taraftarların sportif başarısızlıklar sebebiyle kendisini eleştirmesini anladığını belirten Çebi, "Taraftarımı çok iyi anlıyorum. Çünkü her maç bittiğinde belki kapıları, duvarları yumrukladım. Yalnız söz konusu Beşiktaş'ın başarısıysa futbolcularımızı olumsuz etkileyecek tavırlardan kaçınmalıyız." dedi.

Bununla birlikte küfür ve hakarete karşı olduğunu belirten Çebi, bu tür davranışlarda bulunanlara tepkisini ifade ederek "11 yıl bu kulübe hizmet etmiş bir insanı, saha çizgiden geçmeyen bir topla yargılamak, eleştirmek tamam. Ama o küfür neyin nesi? Bu azınlığı içinizden temizleyin, size vasiyetimdir." şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun başarısız olduğunu da vurgulayan Ahmet Nur Çebi, TFF ile mücadeleyi hep birlikte vermeleri gerektiğini belirtti:

"TFF maalesef böyle bir ortamı kendisinde hak olarak görmüştür. TFF başarısızdır. TFF'yi bu arkadaşların yönetemeyeceğini ilk söyleyenlerdenim. Hakemler geri geldiğinde gelmemelerini söyleyen tek bendim. TFF'yle mücadele edeceksek hep beraber edeceğiz. Deprem döneminde bana sorulan bir soruya Beşiktaş haklarını korumak için verdiğim bir cevaba rakiplerin saldırıların arkasına takılan bazı Beşiktaşlı dostlarımı affetmeyeceğim. Benim kırılma noktam o gündür.”

“Hatalı İşlemi Ben Yapamam”

Beşiktaş’ın son dönemde eleştirilen transfer süreciyle ilgili de bilgi veren Ahmet Nur Çebi, transfer sürecinde TFF limitlerinin kendilerini zorladığını söyledi.

Rakiplerinin bu doğrultuda farklı çözümler bulduklarını ima eden Ahmet Nur Çebi, "Beşiktaş'ın TFF'de bir limiti var. Bu bizim elimizi kolumuzu bağladı. Biz elimiz kolumuz bağlı oturuyoruz, diğerleri her türlü yolu bularak bir şekilde bunu aşıyorlar. Bir hatalı işlemi ben yapamam!” ifadelerini kullandı.

Ahmet Nur Çebi, açıklamalarının sonunda ise kendi 11 yıllık dönemini değerlendirdi:

"11 yıl uzun bir süreydi. Beşiktaş'ın parasını çaldırmadım, harcatmadım, yedirmedim. Bugün beğenmediğiniz futbol takımı, yarın başarılı olursa bana da pay verin olur mu?”

"Biz geçen sene tarlayı temizledik, bu sene tarlayı ektik. Bundan sonra göreceksiniz ki gelenlere sadece buradan ürünü toplamak kalıyor."

Beşiktaş Başkanı Çebi, son olarak ise kendisini destekleyenlere, camiasına ve ailesine teşekkür ederek basın toplantısını noktaladı.