Ahmet Nur Çebi: “%99 Şampiyonuz”

ANA SAYFAHABERLER → Ahmet Nur Çebi: “%99 Şampiyonuz”

Ahmet Nur Çebi: “%99 Şampiyonuz”

Ahmet Nur Çebi: “%99 Şampiyonuz”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, sezon öncesinde Sözcü TV'de önemli açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunun içinde bulunduğu durumdan siyah beyazlı kulübün yeni sezon hazırlıklarına kadar birçok konuya değinen Çebi, Beşiktaş’ın şampiyonluk şansını da değerlendirdi.

“Kanayan Yara Federasyon”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türk futbolunun sorunlarına değindiği açıklamasının bir bölümünde Türkiye Futbol Federasyonu’nu değerlendirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nu “Türk futbolunun kanayan yarası” olarak tanımlayan Ahmet Nur Çebi, “Federasyonu ortadan kaldırıp Kulüpler Birliği'ni devreye sokalım. TFF olarak bütün kurulları siz seçiyorsunuz. Burada tarafsızlık olamaz. Bunun tarafsız olması için başkan ve yönetim kurulu gibi MHK ve Tahkim Kurulu için de seçim yapılmalı.” diyerek görüşlerini aktardı.

TFF’deki kurulları kendilerinin seçmesi gerektiğini belirten Çebi, bu şekildeki bir yapının daha demokratik olacağını savundu. Federasyonunun, Beşiktaş karşısındaki konumundan huzursuz olduklarının da altını çizen Ahmet Nur Çebi, “‘Beşiktaş'a ihtiyacımız yok' demek akıl tutulması. Beşiktaş olmasa sen orada olamazsın! ‘Sen oraya seçildiğine göre bize her şeyi yapabilirsin’ diye bir şey yok. Bu camia bunu yaptırmaz. Fenerbahçe de Galatasaray da olsa yaptırmaz. Orada canın sıkılıyorsa istifa edersin.” dedi.

Ahmet Nur Çebi, TFF ile ilgili açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü:

“Bir huzursuzluk var. Gerginlikle huzursuzluk ayrı şeyler. Biz, TFF Başkanı'nın tavırlarından huzursuz oluyoruz. Durum kişiselleşti, bunu doğru bulmuyorum. Kulüpler Birliği'nde 19 takım varsa 17'sinden TFF Başkanı olmam yönünde istek geldi. Ben bunun olmayacağını söyledim. Onlar beni aday gösterip sonra vazgeçmediler. Ben istemediğim için olmadı. Ben Beşiktaş'ı hırsızlara bırakmam!”

“Hepsi Kayıkçı Kavgası”

Ahmet Nur Çebi, ayrıca 3 büyükler arasında zaman zaman yaşanan söz düelloları hakkında da konuştu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek için “benim ağabeyimdir” diyen Ahmet Nur Çebi, kendilerinden beklenen tebriğin teamüllerde olmadığını savundu:

“Biri bunu kıracaksa önce ağabeyler, ağabeylik yapacaklar. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında birçok söz düellosu olsa da bunların hepsi kayıkçı kavgası. Aslında birbirleriyle sorun yaşıyormuş gibi gösterip yürümeye çalışıyorlar. O kayık yürümez, su alır.”

“Burak Yılmaz İle Hesabı Kapattık”

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in ekibine girdiği açıklanan Burak Yılmaz ile ilgili şu anda bir sorunları olmadığını belirten Çebi, Burak Yılmaz’ın ileride milli takımı çalıştırmasını umduğunu söyledi:

“Burak Yılmaz, özünde Beşiktaşlı olan bir kardeşimiz. Biz geçmiş defterleri kapattık. Bir iki penaltı aldı dediysek de bu bir espri, alınmasın. O bizim çocuğumuz. Türk futbolu, milli takıma hoca arıyor, belki de Burak milli takım hocası olacak. Oradaki bizden olsun diye hazırlıyoruz onu.”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah beyazlı kulübün bu sezonki şampiyonluk şansını da değerlendirdi. %99 oranında mutlu sona ulaşacaklarına inandığını belirten Ahmet Nur Çebi, “Biz geçen sene şampiyonluğu nasıl kaybettik diye sorun. Mert Günok, kaleye 3 ay geç kaldı. Ghezzal'ın hiç olmadığı bir sezon yaşadık. Josef, Ankaragücü maçında sakatlandı. Bu üç oyuncu oynasaydı biz açık ara şampiyonduk. Aboubakar'ı, Weghorst'tan gelen parayla aldık. Aboubakar, önceki döneminde sakat olduğu için oynamamıştı. Ben ondan memnunum, daha iyi olacak. Bana göre bu sezonki şampiyonluk şansımız % 99.” diye konuştu.

Yeni sezonda transferde Şenol Güneş’in istekleri ve kulübün mali yapısını düşünerek çalıştıklarının da altını çizen Çebi, süreci gizlilikle yürüttüklerini de belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe’den Real Madrid’e giden 18 yaşındaki Arda Güler’i de değerlendiren Çebi, milli oyuncu için şu ifadeleri kullandı:

“Arda Güler çok iyi çocuk. Türk vatandaşı olarak gurur duyduk. Biz de geçen sene üç gencimizi verdik. Açık konuşalım aileleri ve menajerleri bu çocukları para makinesi olarak görüyorlar. Emirhan'a o kadar ‘Gitme' dedim ama ailesini zapt edip menajerini durduramadık. Çocuklar karşıma çıkıyorlar, ‘Başkanım annem, babam, menajerim bilir. Biz bilmeyiz' diyorlar. Oğlum nasıl bilmezsin! Pasını, şutunu bilerek atıyorsan bunu da bilirsin. Gitmek isteyeni durduramıyorsunuz. Böyle de bakmak lazım.”