Adana Demirspor Üstünlüğünü Koruyamadı

ANA SAYFAHABERLER → Adana Demirspor Üstünlüğünü Koruyamadı

Adana Demirspor Üstünlüğünü Koruyamadı

Adana Demirspor Üstünlüğünü Koruyamadı

Türkiye’yi UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde temsil eden Adana Demirspor, play-off turu ilk maçında Belçika deplasmanında Genk’in konuğu oldu.

Rakibi karşısında 47’nci dakikada Emre Akbaba’nın golüyle öne geçen Adana Demirspor, bu üstünlüğünü koruyamadı.

77’de Tolu Arokodare ile beraberliği yakalayan Genk, 90+3’te Daniel Munoz’un attığı golle maçı çevirdi ve karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

“Hislerime Göre Gruplara Kalabiliriz”

Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert, karşılaşma sonunda yaptığı açıklamada mağlubiyet sebebiyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

"Maçı belli bir noktaya getirdikten sonra bu şekilde kaybetmek üzücü.” diyen Hollandalı teknik direktör, “Adana'da bir maçımız daha var. Turu getirmek için elimizden geleni yapacağız. Hislerime göre gruplara kalabiliriz.” sözleriyle tur için umutlu konuştu.

Kendi evlerinde büyük bir taraftar desteği alacaklarının altını çizen Kluivert, “Adana'da herkes arkamızda olacak, orada iyi bir şekilde oynayacağız." dedi.

“Panik Bizi Mahvetti”

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak da karşılaşmanın sonunda değerlendirmelerde bulundu.

Oyuncularının galibiyeti kaçırdığını söyleyen Başkan Sancak, “Biz bugün burada galibiyeti kaçırdık. Biraz daha sakin olabilseydik, biraz daha dikkatli olsaydık, duran toplarda daha dikkat etseydik daha iyi olacaktı. Oluyor bunlar maalesef. Panik bizi mahvetti. Tamamıyla stres ve panik. 1-0’dan sonra panik ve stresi atamadık. Bu noktadan sonra 2 tane de 3 tane de yiyebilirsin normal. İnşallah Adana’da eleriz.” diye konuştu.

Başkan Murat Sancak, maç sonunda oyuncular ve teknik heyetle konuştuğunu belirtti:

“Oyuncularımıza ve hocalarımıza hatalarınıza bakın, analiz edin dedim. Elenmeyecek bir takım değil ancak iyi bir takım, zor olacağını biliyorduk. Yine de 1-0’dan sonra devam ettirmemiz lazımdı. Emre Akbaba son dakikada atsa beraberlik olacaktı, o da olmadı. Yapacak bir şey yok.”

Adana Demirspor’un yine de rövanşta elinden geleni yapacağının altını çizen Murat Sancak, “Adana’da elimizden geleni yapacağız. Ben, çıkıp oynayamayacağımı biliyorum ama en azından taraftarlarla dışarıdan destek vererek turu geçeriz.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.