Adana Demirspor’un Yeni Teknik Direktörü Patrick Kluivert

ANA SAYFAHABERLER → Adana Demirspor’un Yeni Teknik Direktörü Patrick Kluivert

Adana Demirspor’un Yeni Teknik Direktörü Patrick Kluivert

Adana Demirspor’un Yeni Teknik Direktörü Patrick Kluivert

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezonun dikkat çekici takımlarından olan Adana Demirspor, Vincenzo Montella ile ligi 4. sırada tamamlamayı başarmıştı.

Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nı kazanmasıyla birlikte UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanan Adana temsilcisi, Montella’dan boşalan teknik direktörlük pozisyonuna efsane bir ismi getirdi.

Kariyerinde Ajax, Milan, Barcelona gibi takımlarda forma giymiş Hollandalı santrafor Patrick Kluivert, Adana Demirspor’un yeni teknik direktörü oldu.

47 yaşındaki Kluivert, kariyerinde ilk kez üst düzey bir takımda teknik direktörlük yapacak. Hollandalı çalıştırıcı; Twente’nin U21 takımını, Ajax’ın U19 takımını ve Curaçao’yu çalıştırdı.

Ancak Patrick Kluivert; Clarence Seedorf, Louis van Gaal ve Ange Postecoglou gibi önemli teknik direktörlerin yardımcılığını yaptı.

Hollandalı efsane isim, dün akşam Adana Demirspor ile görüşmelerini sürdürmek için İstanbul’a geldi. Ardından Adana Demirspor, Patrick Kluivert ile 2+1 yılık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Kluivert, “Adana Demirspor özellikle son iki senede çok iyi iş çıkardı. Onları daha iyi bir konuma getirmek istiyorum. Güzel bir iş çıkarmak ve Türk futboluna katkıda bulunmak istiyorum." ifadelerini kullandı.