Adana Demirspor Milli Araya 3 Puanla Gidiyor

ANA SAYFAHABERLER → Adana Demirspor Milli Araya 3 Puanla Gidiyor

Adana Demirspor Milli Araya 3 Puanla Gidiyor

Adana Demirspor Milli Araya 3 Puanla Gidiyor

Adana Demirspor ile Fraport TAV Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 26.haftasında Adana’da karşılaştı.

Geçtiğimiz hafta Yukatel Kayserispor karşısında 4-0’lık galibiyetle dikkat çeken Nuri Şahin’in ekibi, Adana deplasmanından puansız döndü.

Öte yandan yine geçen hafta Trabzonspor’a 4-1 mağlup olarak 6 maçlık namağlup serisini noktalayan Adana Demirspor, Emre Akbaba ve Cherif Ndiaye’nin golleriyle galibiyete uzandı.

Fraport TAV Antalyaspor kalecisi Helton Leite, maçta Cherif Ndiaye’nin penaltı vuruşunda gole engel oldu.

Adana Demirspor bu galibiyetle puanını 45’e yükseltti ve milli takım arasına dördüncü basamakta gitmeyi garantiledi.

Fraport TAV Antalyaspor ise 28 puanda kaldı ve Süper Lig’in 10. sırasında yer aldı.

“Galibiyetten Çok Memnunum”

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

İtalyan teknik direktör, "Genel olarak galibiyetten çok memnunum. Çünkü maçı gol yemeden bitirdik. Bu da çok önemliydi. Sonrasında rakibin kontra atağı bize aslında güç verdi. Bu pozisyonun ardından 5 dakikada 3 pozisyon bulduk. Biraz daha gelişmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ikinci yarıda maçı daha önce bitirebilirdik.” dedi.

Takımının savunmadaki duruşundan memnun olduğunu belirten Montella, “Aslında rakip zorlamaya başladığında bile iki tane forvetle biz hiç zorlanmadık. Kalemizi iyi bir şekilde kapatmaya devam ettik. O sırada rakip o kadar dengesizdi ki pozisyonları yine biz bulduk. Çok net pozisyonlar bulduk ve tekrar ediyorum bu konuda gelişmemiz gerekiyor. Çünkü daha öncesinden maçı bitirebilirdik.” diye konuştu.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, konuşmasını bitirirken galibiyeti taraftarına hediye etti:

“Genel olarak galibiyetten çok memnunum. Çünkü maçı gol yemeden bitirdik. Bu da çok önemliydi bizim için. Taraftarlarımızla buluşmak çok önemliydi ve onlara özellikle bu maçla beraber bir sevinç hediye etmek çok önemliydi. O yüzden galibiyetin anlamı biraz daha fazla büyüyor bizim için.”

“Sezon Boyunca Birçok Tekrarını İzledik”

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, takımının mağlubiyetinde yedikleri basit gollerin etkili olduğunu savundu.

Antalyaspor’un bu sezon birçok maçta aynı sorunu yaşadığını hatırlatan Groenendijk, "Çok basit goller yiyip sonunda alınan 2-0’lık mağlubiyet var. Bu başımıza ilk kez gelmiyor. Sezon boyunca birçok tekrarını izledik. Teknik ekip olarak oyuncu grubuyla konuşacağız.” dedi.

Alfons Groenendijk, sözlerine takımın mental yapısı hakkında konuşarak devam etti:

“Bu takımın özellikle bu tür zorlu maçlarda kafa yapısını değiştirmesi gerekiyor. Çünkü inanç ve konsantrasyon kısmında bazı şeyleri tam yapamıyoruz. Bunları yapamayınca bu şekilde basit goller yiyoruz. Buna reaksiyon göstermekte zorlanıyoruz. Yine vasat oynamadık. Kötü mü oynadık? Hayır bence kötü oynamadık. Umarım en azından dersler çıkarıp, bir dahaki sefere deplasmanda bu tür performans tekrarı yapmayız."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Teknik direktör Vincenzo Montella ve ekibinin aldığı 2-0’lık galibiyette Badou Ndiaye’nin dikkat çekici performansı etkili oldu.

Bu sezon gösterdiği performansla takımının başarısında pay sahibi olan Ndiaye, 1 asistle tamamladığı maçta öne çıktı.

Ndiaye’ye attıkları 1’er golle Cherif Ndiaye ve Emre Akbaba da eşlik etti.