Adana Demirspor Malatya'da Sivasspor'u Yendi

ANA SAYFAHABERLER → Adana Demirspor Malatya'da Sivasspor'u Yendi

Adana Demirspor Malatya'da Sivasspor'u Yendi

Adana Demirspor Malatya'da Sivasspor'u Yendi

Spor Toto Süper Lig’in 21.hafta mücadelesinde Demir Grup Sivasspor ile Adana Demirspor karşı karşıya geldi.

Malatya'da oynanan mücadeleyi konuk ekip Adana Demirspor 2-1 kazandı.

Teknik direktör Vincenzo Montella’nın öğrencileri adına goller Emre Akbaba ve David Akintola’dan gelirken, Demir Grup Sivasspor’da ise takımının maçtaki tek golünü Isaac Cofie kaydetti.

Adana Demirspor, aldığı bu galibiyetle Spor Toto Süper Lig’de puanını 37’ye yükseltirken Demir Grup Sivasspor ise 18 puanda kaldı.

“Bizim İçin Çok Değerli Oyuncular”

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maç sonunda karşılaşmada etkili performanslarıyla öne çıkan Emre Akbaba ve Younes Belhanda’yı birlikte oynatması hakkında konuştu:

 “İkisi de bizim için çok değerli oyuncular. Şu ana kadar bunu sahada gösterdiler zaten. Şunu da söylemek lazım biraz farklı pozisyonda oynuyorlar. Forvetimiz olduğunda değişikliğe gidilebilir ama şu an için böyle devam etmemiz lazım.”

Sivas deplasmanında 3 puanı aldıkları için mutlu olduklarını belirten Montella, “Bazı eksiklerimiz vardı. Buna rağmen iyi oynayıp galip geldik. Aslında ilk yarıda baktığınızda çok çok iyi oynadığımız bir maçtı. İkinci yarıdaki performansımızı artırmamız gerek diye düşünüyorum. İlk yarıda biraz daha fazla gol atabilirdik. İkinci yarıda komple başka bir maça dönüştü. Konsantrasyonumuz biraz düştü. Sıkıntıya düşmeye başlamıştık ki buna rağmen 3-1’i de yakalayabilirdik.” dedi.

“Bize Umut Veren Bir Oyun Oldu”

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise 2-1 mağlup oldukları karşılaşmayı şu sözlerle değerlendirdi:

"Sadece bir karambol pozisyon oldu onda da golü yedik. Ama ikinci yarıya çok farklı çıktık, çok çok iyi oynadık. Pozisyonları değerlendiremeyip gol atamadık. Yediğimiz gol bizim yemememiz gereken bir goldü. Ölü toptan, kornerden bir gol yedik.”

Takımın eksiklerine rağmen özellikle ikinci yarıda seviyesini yükselttiğini vurgulayan Rıza Çalımbay, “7-8 tane eksik vardı, bunların hepsi birleştiği zaman istediğiniz şeyler maalesef olmuyor. Her şeye rağmen maçın ikinci yarısı bize umut veren bir oyun oldu." diyerek sözlerini bitirdi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Deplasmanda rakibini 2-1 mağlup eden Adana Demirspor’da Emre Akbaba ve David Akintola hem attıkları gollerle hem de gösterdikleri performanslarla öne çıktılar.

Bu iki oyuncuya ek olarak son haftalardaki formunu Demir Grup Sivasspor karşısında da sergileyen Ertaç Özbir, performansıyla fark yaratan isimler arasına girdi.

Öte yandan Demir Grup Sivasspor’da ise Isaac Cofie’nin performansı galibiyet için yeterli olmadı.