Adana Demirspor – Konyaspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Adana Demirspor – Konyaspor Maç Önü Notları

Adana Demirspor – Konyaspor Maç Önü Notları

Adana Demirspor – Konyaspor Maç Önü Notları

Süper Lig’de zirve mücadelesi veren Adana Demirspor, Yeni Adana Stadyumu’nda kendisi gibi Süper Lig’in üst sıralarında yer alan arabam.com Konyaspor’u konuk edecek.

Hakem Hüseyin Göçek’in düdük çalacağı karşılaşma saatler 17:00’ı gösterdiğinde başlayacak.

Adana Demirspor’da teknik direktör Vincenzo Montella, kadrosunda sakat veya cezalı hiçbir futbolcusu olmadığı için, arabam.com Konyaspor karşısında tüm oyuncularından yararlanabilecek.

Öte yandan arabam.com Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut ise Cebrail Karayel’den sakatlığı sebebiyle faydalanamayacak.

Adana Demirspor Mağlubiyeti Unuttu

Süper Lig’de bu sezon gösterdiği başarılı performansla geride kalan 10 haftada 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Adana Demirspor, topladığı 21 puanla 11.hafta öncesinde ligin zirvesinde yer alıyordu.

Bu sezonki tek mağlubiyetini Fenerbahçe karşısında 4-2’lik skorla alan Vincenzo Montella’nın öğrencileri, o karşılaşmanın ardından çıktığı 7 maçtan 15 puan topladı.

Son olarak geçtiğimiz hafta İstanbul’da Kasımpaşa’ya konuk olan Adana Demirspor, rakibini Younes Belhanda’nın etkili oyunuyla 4-1 mağlup etmişti.

Bu performansını arabam.com Konyaspor karşısında da sürdürmek isteyen Adana ekibi, rakibiyle oynadığı son 8 maçta sadece 2 galibiyet aldı.

Süper Lig’de 10’uncu haftalar itibariyle tarihindeki en çok puan topladığı (21) ve en çok gol attığı (21) sezonu yaşayan Adana Demirspor, arabam.com Konyaspor’u da mağlup edip 11.hafta sonunda tekrar zirvenin sahibi olmak istiyor.

Konyaspor Toparlanmak İstiyor

Süper Lig’de 2022/23 Sezonu’na ilk 6 haftada topladığı 14 puanla oldukça etkili bir şekilde giren arabam.com Konyaspor, son haftalarda sezon başındaki formundan uzaklaştı.

Geçtiğimiz hafta sahasında Gaziantep FK’ya 1-0 mağlup olan yeşil beyazlı ekip, bir önceki haftada ise Fraport TAV Antalyaspor ile 1-1 berabere kalmıştı.

Teknik direktör İlhan Palut yönetiminde geride kalan 10 haftada 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle hanesine 18 puan yazdıran arabam.com Konyaspor, Adana Demirspor karşısında galip gelip puan sıralamasında rakibini yakalamayı hedefliyor.

Adana Demirspor’un konuğu olduğu son 2 lig maçını da kaybetmeyen arabam.com Konyaspor, bu istatistiğini 3 maça çıkarmak istiyor.

Dikkat Çeken Oyuncular

Karşılaşma öncesinde ev sahibi Adana Demirspor’da geçen haftaki Kasımpaşa galibiyetine 1 gol 2 asist ile katkı yapan Younes Belhanda’nın formu dikkat çekiyor.

Bu sezon takımına 5 gollük katkı yapan Belhanda, arabam.com Konyaspor filelerini de havalandırması halinde Süper Lig tarihindeki en golcü sezonunu 11 haftada yakalayacak. Faslı oyuncu daha önce 2020/21 sezonunda Galatasaray forması ile sezonu 6 golle tamamlamış ve en golcü sezonunu yaşamıştı.

arabam.com Konyaspor’da ise gol yollarında Muhammet Demir’in performansı öne çıkıyor. Bu sezon attığı 4 golle takımının en skorer ismi olan Muhammet Demir, daha önce hiç gol atamadığı Adana Demirspor’a karşı ilk golünü bu hafta bulmak istiyor.