Adana Demirspor Kendi Evinde 3 Puanı Almayı Başardı

ANA SAYFAHABERLER → Adana Demirspor Kendi Evinde 3 Puanı Almayı Başardı

Adana Demirspor Kendi Evinde 3 Puanı Almayı Başardı

Adana Demirspor Kendi Evinde 3 Puanı Almayı Başardı

Adana Demirspor ve VavaCars Fatih Karagümrük, Süper Lig’in 15.hafta mücadelesinde Yeni Adana Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Spor Toto Süper Lig puan tablosunda, zirve takibini sürdürmek isteyen Adana Demirspor ile küme düşme hattının üstüne çıkmaya çalışan VavaCars Fatih Karagümrük arasında hedefine ulaşan ekip Adana Demirspor oldu.

Adana temsilcisine galibiyeti getiren golleri 11 ve 43. dakikada Emre Akbaba atarken VavaCars Fatih Karagümrük’ün tek golünü 19.dakikada Fabio Borini kaydetti.

Adana Demirspor aldığı 3 puanla 14 maç sonunda 27 puana çıkarken lider Fenerbahçe ile olan puan farkını 2’ye düşürdü. VavaCars Fatih Karagümrük ise puan tablosunda 13 puan ile 17.sırada kaldı ve Demir Grup Sivasspor’un altına düşmüş oldu.

“Takımın Performansından Çok Memnunum”

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, zor bir karşılaşmadan 3 puan aldıkları için memnun olduğunu belirtirken yoğun maç temposundan dolayı 72 saat sonra maç oynamaları gerektiğini, buna rağmen galip geldikleri için ise çok mutlu olduğunun altını çizdi.

Vincenzo Montella, "Zorlu bir maçta, çok mutlu olduğum bir galibiyet aldık. Takımın performansından çok memnunum. Sonuna kadar skoru korumayı başardılar. 72 saat bile geçmeden tekrar bir maça çıktık. Zor şartlar altında galip gelmekten dolayı çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Emre Akbaba’nın attığı 2 gol hakkında konuşan Vincenzo Montella, “Emre Akbaba için çok mutluyum. Bugün 2 gol atarak kendini ispat etti.” dedi.

“Herkes Elinden Geleni Yaptı”

VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, iyi bir takım ile karşılaştıklarını ve iyi bir maç çıkardıklarını belirtti.

Andrea Pirlo, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "İyi bir takıma karşı, iyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. Tüm oyuncularım elinden geleni yaptı. Tek negatif durum, maalesef bu maçtan puan çıkaramamamız oldu.” dedi.

Yaptıkları hata sonucunda gol yediklerini belirtirken İtalyan teknik adam: “Maalesef ilk hatamızda golü yiyerek evimize puanla dönemedik. Zor bir fikstürümüz var. Güzelce dinlenip Trabzonspor maçına odaklanacağız.” diye konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Adana Demirspor’un VavaCars Fatih Karagümrük’ü 2-1 mağlup ettiği mücadelede fark yaratan isim, attığı iki gol ile Emre Akbaba oldu.

Adana Demirspor kariyerindeki ilk gollerini kaydeden tecrübeli oyuncu, 5 ikili mücadele kazanırken 2 kilit pas ve 2 gol ile maçı tamamladı ve performansıyla dikkat çekmeyi başardı.

Emre Akbaba’nın iyi performansına Henry Onyekuru ve Badou Ndiaye de ayak uydurmayı başararak galibiyette önemli rol oynadılar.

Öte yandan VavaCars Fatih Karagümrük’te Fabio Borini ve Matteo Ricci’nin performansları galibiyet için yeterli olmadı.