Adana Demirspor İstanbul’dan 3 Puanla Dönüyor

ANA SAYFAHABERLER → Adana Demirspor İstanbul’dan 3 Puanla Dönüyor

Adana Demirspor İstanbul’dan 3 Puanla Dönüyor

Adana Demirspor İstanbul’dan 3 Puanla Dönüyor

Spor Toto Süper Lig’in 10.haftasında puan tablosunun en üstünde bulunan Adana Demirspor, Kasımpaşa deplasmanına gitti.

Maçın ilk yarısında Younes Belhanda ve David Akintola’nın golleriyle 2-0 öne geçen Adana Demirspor, ikinci yarının başında Kasımpaşa’nın Bahoken ile farkı bire indirmesine rağmen Onyekuru ve N’Diaye ile iki gol daha bularak maçı 4-1 kazandı.

Adanda Demirspor; bu galibiyetle puanını 21’e yükselterek liderlik koltuğunda kalırken, Kasımpaşa ise 13 puanda kalarak 9.sırada yer aldı.

“Skorun Bu Olmaması Gerekiyordu”

Maçın ardından Kasımpaşa teknik sorumlusu Necati Erkmen basın toplantısı düzenledi.

Erkmen, "Böyle bir maçtan sonra konuşmak tabii ki zor. Dün ülkemiz elim bir kaza yaşadı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum." diyerek sözlerine başladı.

Maçla ilgili olarak; "Oyuna çok iyi başladık, pozisyonlar bulduk. Yakaladığımız, karşı karşıya pozisyona rağmen golü bulamadık. Rakibimiz kaliteli bir ekip. Ligimizin lideri. İlk yarının sonlarında iki benzer pozisyondan gol yedik. Devreye 2-0 geride girdik. Devre arasında oyuncularımıza neler yapmamız gerektiğini açıkladık. Golü bulduk. Gol sonrası isteğimiz, arzumuz tavan yaptığı bir pozisyonda kontradan yediğimiz iki tane gol skoru 4-1'e getirdi. Kasımpaşa açısından değerlendirildiğinde skor bu olmaması gerekiyordu." yorumlarında bulundu.

“Zorlu Bir Deplasmanda İyi Bir Sonuç”

Adana Demirspor teknik direktörü Vincenzo Montella maç sonu açıklamalarında takımının aldığı galibiyetten duyduğu mutluluğu ifade etti.

İtalyan çalıştırıcı; "Bu galibiyet için çok mutluyum. Zorlu bir deplasmanda iyi bir sonuç aldığımızı düşünüyorum. Bunu, iyi, organize, zaman zaman maç esnasında bizi zor duruma düşürebilen bir takıma karşı yaptık. Kasımpaşa'yı tebrik etmek istiyorum. Organize bir takım olduklarını tekrardan bize gösterdiler. Bizim futbolcularımızı da performansı için tebrik etmek lazım. Sonuna kadar bırakmadılar ve disiplinli bir şekilde devam ettiler. Skor 2-1 olduğunda en kırılma anında bile bizim takım ayakta kalmayı başardı. Böyle bir deplasmanda böyle bir galibiyet almak bizleri mutlu ediyor." dedi.

Maçı 2 asist, 1 golle tamamlayan Younes Belhanda hakkında ise; "Geçen sene ile bu sene arasında çok büyük fark var. Geçen sezon birkaç tane fiziksel problem yaşadı. Kendisini tebrik ediyorum. Çok farklı bir futbolcuya dönüştü. Kendi performansına yeniden yaklaşmaya başladı. Bir forvet gibi de, hem goller hem de asistlerle katkıda bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar

Maçta ev sahibi Kasımpaşa’da Stephane Bahoken fileleri havalandırarak ligdeki gol sayısını 3’e yükseltti.

 

Adana Demirspor’da ise maçın yıldızı Younes Belhanda, karşılaşmayı 2 asist ve 1 golle tamamladı.