Adana Demirspor Galibiyeti 3 Golle Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Adana Demirspor Galibiyeti 3 Golle Aldı

Adana Demirspor Galibiyeti 3 Golle Aldı

Adana Demirspor Galibiyeti 3 Golle Aldı

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz hafta arabam.com Konyaspor ile 3-3 berabere kalan Adana Demirspor, Yukatel Kayserispor’u 2-1 mağlup ederek Adana’ya moralli gelen MKE Ankaragücü’nü ağırladı.

Başta Younes Belhanda olmak üzere önemli oyuncularının eksikliğini kapatmak durumunda kalan teknik direktör Vincenzo Montella önderliğindeki ev sahibi ekip, rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Adana Demirspor’un MKE Ankaragücü karşısındaki golleri 49’da Yusuf Sarı, 66’da Emre Akbaba ve 77’de Gökhan İnler’den geldi.

MKE Ankaragücü’nün maçtaki tek golü ise 61’de Uros Radakovic’in ayağından kaydedildi.

Adana Demirspor, bu sonuçla Spor Toto Süper Lig’de ilk yarıyı 33 puanla tamamlarken, MKE Ankaragücü ise 19 puanda kaldı.

“Sezonun En İyi Futbolunu Oynadılar”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, maç sonunda takımının iyi futbol oynadığını ve bu yüzden çok üzgün olduklarını belirtti:

“Maçtan önce oyuncularıma; bugün buraya 1500 Ankaragücü taraftarı geldi, onlar için oynayın dedim. Sağ olsunlar sezonun en iyi futbolunu oynadılar. Çok üzgünüz, soyunma odasında herkes üzgün.”

İptal edilen 3 golün olduğu maçta bazı hakem kararlarını anlamakta zorlandığını belirten Ömer Erdoğan, "Attığımız gol neden iptal edildi? Bir faul görmedim. Bariz faul olsa görülürdü ama VAR'da uzun süre izlediler. Neye göre karar verdiler? Hakeme sordum, düşerken ayağına bastı diyor. Öyle bir pozisyon da yok." diyerek tepkisini ortaya koydu.

“Bütün Oyuncularımı Tebrik Etmek İstiyorum”

Rakibi 3-1 mağlup etmiş olmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella ise karşılaşmanın sonunda şu ifadeleri kullandı:

"Gerçekten oyuncularım sayesinde, bu kadar enerji sarf ettikten sonra böyle bir galibiyet aldık. O yüzden bütün futbolcularımızı tebrik etmek istiyorum."

Futbolun absürt bir oyun olduğunun altını çizen ve bu iddiasını istatistiklerle destekleyen İtalyan teknik direktör, "Herkes maksimumunu verdi sahada. Bazen futbola baktığınızda futbolun matematiksel olmadığını, absürt bir şey olduğunu görüyorsunuz. İlk yarıda kaleye 20 şut attırdık, ikinci yarıda kaleyi bulan 4 şut vardı." dedi

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

MKE Ankaragücü’nü 3-1’lik skorla geçen Adana Demirspor’da takımına 1 gol katkısı veren Emre Akbaba ve yaptığı 10 kurtarışla dikkat çeken Ertaç Özbir, ev sahibi lehine öne çıkan isimler oldular.

Öte yandan MKE Ankaragücü’nde ise takımının tek golünü atan Radakovic’in performansı öne çıksa da bu performans Ankara temsilcisinin puan almasına yeterli olmadı.