Adana Demirspor Belhanda İle Kazandı 

ANA SAYFAHABERLER → Adana Demirspor Belhanda İle Kazandı 

Adana Demirspor Belhanda İle Kazandı 

Adana Demirspor Belhanda İle Kazandı 

Spor Toto Süper Lig'in 33.haftasında Adana Demirspor, evinde Corendon Alanyaspor'u ağırladı. 

Ev sahibi ekip karşılaşmayı Cherif Ndiaye, Younes Belhanda (2) ve Yusuf Sarı'nın golleriyle 4-2 kazandı. 

Corendon Alanyaspor'un golleri ise Efthymios Koulouris ve Efecan Karaca'dan geldi. 

Adana Demirspor, bu galibiyetle Spor Toto Süper Lig'deki puanını 60'a yükselterek dördüncü basamaktaki yerini korudu. 

Corendon Alanyaspor ise 38 puanda kaldı. 

"Gurur Duyuyorum" 

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu. 

İlk yarıda oyunun çok durağan olduğunu belirten Montella, "Teknik anlamda ve taktik anlamda ilk yarı çok fazla durarak oynadık. Bu, maalesef oyunun gidişatını engelledi. Biliyorsunuz, futbolda ritim çok önemlidir ve ritim olmadığında gerilebilirsiniz. Biz ilk yarıda bu yüzden çok fazla gerildik. Bu sebeple kendi potansiyelimizin dışında oynamak zorunda kaldık." dedi. 

Buna karşın ikinci yarıdaki futboldan dolayı oyuncularıyla gurur duyduğunu aktaran İtalyan çalıştırıcı, "İkinci yarıda oyun kafamızda biraz daha netleşti ve galibiyeti getiren golleri atarak da maçı kazandık. Bu maçla alakalı futbolcu grubumuzla gerçekten gurur duyuyorum. Oynayanlar, oynamayanlar, dışarıda kalanlar, hep beraber burada bir mücadele veriyorlar ve gerçekten beni gururlandırdılar. Taraftarlarımızla da özellikle gurur duyuyorum. Çünkü tesislerden itibaren bizi desteklemeye başladılar ve maçın son saniyesine kadar arkamızda durdular. Hep beraber doğru yere geldiğimiz için kulübümüzle de çok gurur duyuyorum." diye konuştu. 

"Daha Az Pozisyon Vermemiz Lazımdı"

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan ise alınan 4-2'lik mağlubiyeti şu sözlerle değerlendirdi: 

"4-2'lik bir mağlubiyet yaşadık. Geçen haftaki Ümraniyespor maçıyla kıyaslarsak bugün sahada, özellikle topa sahip olduğumuz dönem daha bilinçli oynayarak topun arkasında daha doğru durmaya çalışan bir Alanyaspor takımı vardı." 

Rakiplerinin çok iyi bir takım olduğunu söyleyen Erdoğan, "Çok iyi bir rakibe karşı oynadık. Özellikle iç sahada coşkulu taraftarlarının önünde hücum futbolu oynayan ve çok iyi geçişler yapan, hem kenarlarını hem savunma arkalarına koşturup merkezden hücuma birbirini destekleyen bir takım karşısındaydık." dedi. 

Adana Demirspor'a hafta içinde çalıştıklarını belirterek rakibe daha az pozisyon vermeleri gerektiğinin altını çizen Ömer Erdoğan, "Aslında bunlara hafta içi oyuncularımızla çalıştık. Daha az net pozisyon vermemiz lazımdı, daha az top kaybetmemiz lazımdı. Çünkü özellikle çıkışlarda çok ciddi top kayıplarımız oldu. Bu da ister istemez top kaybı sonrası geçiş oyununda Adana Demirspor'a fırsat vermemize neden oldu. Maç 4-2 olduktan sonra oyuncularımız üçüncü golü bulmak için çaba gösterdi. Adana Demirspor'un da kutluyorum. Buraya bizi desteklemeye gelen Alanyaspor taraftarlarını da teşekkür ediyorum." diye konuştu ve sözlerini noktaladı. 

Karşılaşmada Dikkat Çeken Oyuncular

Adana Demirspor'un 4-2'lik Corendon Alanyaspor galibiyetinde 2 gol 1 asistle oynayan Younes Belhanda, performansıyla en dikkat çeken isim oldu. 

Öte yandan Corendon Alanyaspor'un ilk golünün asistini yapan ve ikinci golünü de kendisi atan Efecan Karaca ise performansıyla takımına puanı getiremese de maçın öne çıkan isimlerinden olmayı başardı.