Adana Demirspor Avrupa’ya Veda Etti

ANA SAYFAHABERLER → Adana Demirspor Avrupa’ya Veda Etti

Adana Demirspor Avrupa’ya Veda Etti

Adana Demirspor Avrupa’ya Veda Etti

Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off rövanş maçında 2-1’in rövanşında sahasında Genk’i konuk etti.

Belçika’da aldığı dezavantajlı skoru Cherif Ndiaye’nin 45+9’da penaltıdan attığı golle eşitleyen temsilcimiz, maçın son anına kadar başka gol bulamadı.

Genk’in de birçok gol pozisyonundan yararlanamadığı mücadelede gruplara kalacak takımı penaltı atışları belirledi.

Genk, penaltı noktasında hata yapmazken Adana Demirspor’da Belhanda, vuruşunu direğe nişanladı. Böylece Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne play-off aşamasında veda etti.

“Önümüzdeki Yola Bakacağız”

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, maç sonunda karşılaşmayı değerlendirdi. Younes Belhanda’nın 118.dakikada kaçırdığı pozisyonu ve penaltıyı yorumlayan Murat Sancak, “Çok üzücü. Yapacak bir şey yok, futbolda bunlar var. En azından galip geldik. Güzel maçtı, muhteşem oyuncuları var hiç yabana atılacak bir takım değil. Ama bizim kadro da fena değildi. 118’de Belhanda atabilseydi bitmişti maç, futbol bu yapacak bir şey yok. Top direğe çarpıyor ve çıkıyor. Bari çarp gir ya…” diye konuştu.

Elenme sebeplerinin temelinde ilk maçtaki skor olduğunu söyleyen Sancak, “Bu travmayı daha önce yaşadık. Önümüze bakacağız. Aslında ilk çok talihsiz bir gol yemiştik. Orada biraz riske atmıştık. Orada berabere bitirebilseydik ki hedefimiz zaten oydu… Olmadı, önümüzdeki yola bakacağız.” dedi.

“Taraftarlarımız muhteşemdi. 120 dakika susmadılar. İnşallah önümüzdeki yıl yine Avrupa’ya katılır, daha iyi bir kadroyla daha iyi yerlere geliriz.” diyen Adana Demirspor Başkanı, “Oynadığımız takımlara baktığınızda Cluj, Romanya’nın ikincisi; Osijek, Hırvatistan’ın ikincisi; Genk, kendi ligini zirvede bitirmiş. Buna rağmen ezilmedik, gayet de güzel oynadık.” ifadelerini kullandı.

Maç sonunda oyunculara yaptığı konuşmayı da kamuoyuyla paylaşan Murat Sancak, “Futbolculara söyledim: ‘Kaldırın kafanızı, muhteşem oynadınız. Sizi tebrik ediyorum. Buraya kadar getirdiniz, bundan sonraki maçlara bakacağız.’ Bizim hedefimiz her zaman ilk 5 olacak.” şeklinde konuştu.

“Futbolcularımla Gurur Duyuyorum”

Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert ise maçtan sonra oyuncularıyla gurur duyduğunu dile getirdi.

Elenmekten dolayı üzgün olduğunu söyleyen Hollandalı çalıştırıcı, “Karmaşık duygular içerisindeyim. Baktığınızda penaltılarla kaybettik. Ama maçın geneline baktığınızda domine eden taraf bizdik, daha fazla fırsat bulan taraf bizdik. Genk’in de birkaç fırsatı vardı ama geneline baktığımızda iyi oynadığımız bir maçtı.” dedi.

Penaltıların şans işi olduğunu vurgulayan Kluivert, “1-0 galip gelmeyi de başardık. Penaltılara gittiğinizde deneyimlere göre söylüyorum ki biraz şansa bağlanıyor. Biz tabii ki buradaki taraftarlarımızı mutlu etmek istedik ama maalesef penaltılarda elenmiş olduk. Takımımla, futbolcularımla gurur duyuyorum. Çünkü inanılmaz mücadele verdiler.” diye konuştu.

Patrick Kluivert, penaltı vuruşundan yararlanamayan Younes Belhanda’ya da destek oldu:

“Herkes penaltı kaçırabilir. Özellikle bu anlarda kaçırdığınızda daha çok üzücü oluyor. Hepimiz ne kadar üzgün olduğunu biliyoruz. Ancak takımın en iyilerinden biri olduğunu da herkes biliyor.”

“Hayat devam ediyor. Negatif ne varsa onların hepsini pozitife çevirmeye çalışacağız. Daha iyi şeyleri başaracağımızı biliyoruz.”