Aboubakar Seriye Bağladı

ANA SAYFAHABERLER → Aboubakar Seriye Bağladı

Aboubakar Seriye Bağladı

Aboubakar Seriye Bağladı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’de dün oynanan maçta evinde Bitexen Giresunspor’u 3-1 mağlup ederek zirveyle arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 8’e indirdi.

Siyah beyazlıların galibiyetinde kritik bir rol oynayan Vincent Aboubakar, gösterdiği performansı attığı 2 golle destekledi.

Sanki Hiç Ayrılmamış Gibi

Beşiktaş’ta 3.dönemini yaşayan Vincent Aboubakar, devre arasında geldiği siyah beyazlı ekipte bir kez daha beklentileri karşıladı.

Beşiktaş’a ilk olarak 2016/17 sezonunun başında Porto’dan kiralık olarak gelen Aboubakar, ilk sezonunda toplam 38 maçta 19 gol atarak siyah beyazlıların ligde ve Avrupa’da başarılı bir sezon geçirmesine katkı sağlamıştı.

O sezonki lig şampiyonluğunda 12 gol – 4 asist yapan Kamerunlu yıldız, sezon sonunda ise Porto’ya geri dönmüştü.

Aradan geçen 3 yılın ardından Beşiktaş, 2020/21 sezonunun başında takımın gol yükünü sırtlayacak bir forvet oyuncusu arıyordu. Güvenli bir tercih yapmak isteyen siyah beyazlı takım, hem kulübü hem de Türkiye’yi bilen Vincent Aboubakar’da karar kıldı.

Porto’dan bedelsiz olarak kadroya katılan Aboubakar, bir kez daha üzerine düşeni yaparak ne kadar doğru bir tercih olduğunu gösterdi.

O sezon ligde çıktığı 26 maçta 15 gol atıp 5 de asist yapan Kamerunlu, Beşiktaş’taki ikinci döneminde de sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı.

Buna karşın Beşiktaş’taki ikinci döneminde de yalnızca 1 sezon kalan Aboubakar, 2021/22 sezonu başında Al-Nassr’a transfer oldu.

Al-Nassr’daki 1.5 sezonda ve özellikle 2022 FIFA Dünya Kupası’nda sergilediği performansla formundan bir şey kaybetmediğini gösteren Aboubakar’ın üçüncü Beşiktaş dönemi ise 2022/23 sezonunun devre arasında başladı.

Şenol Güneş’in isteği doğrultusunda kadroya katılan Kamerunlu yıldız, şu ana kadar 9 maçta 6 gol ve 1 asist yaparak Beşiktaş ile uyumunu bir kez daha kanıtladı.

Aboubakar Boş Geçmiyor

Beşiktaş’taki üçüncü döneminde ilk 4 maçında rakip fileleri havalandıramayan Aboubakar, bu döneminin ilk golünü ise 24. haftada oynanan MKE Ankaragücü karşılaşmasında attı.

Beşiktaş’ın 2-1 kazandığı mücadelede 1 gol atan Aboubakar, sonraki hafta Medipol Başakşehir deplasmanındaki 2-0’lık galibiyete ise 1 gol ve 1 asistle katkı verdi.

İyi oyununu İstanbulspor karşısında da 1 golle süsleyen 31 yaşındaki forvet oyuncusu, Fenerbahçe’ye karşı kazanılan tarihi derbide ise takımına yine 1 golle katkı verdi.

Vincent Aboubakar son olarak Bitexen Giresunspor filelerini 2 kez havalandırdı ve son 5 maçtaki gol sayısını 6’ya yükselterek etkileyici bir seri yakaladı.