Aboubakar Rekor Kırdı

ANA SAYFAHABERLER → Aboubakar Rekor Kırdı

Aboubakar Rekor Kırdı

Aboubakar Rekor Kırdı

Beşiktaş’ın Kamerunlu santraforu Vincent Aboubakar, dün akşam Adana Demirspor’a karşı attığı gollerle Beşiktaş tarihine geçti.

Beşiktaş, Süper Lig’in 35.haftasında Adana Demirspor’u deplasmanda 4-1 mağlup etti ve Vincent Aboubakar da mücadelede 2 gol kaydetti.

Süper Lig’de çıktığı son 10 maçta 12 gole ulaşan Kamerunlu yıldız, siyah beyazlılarda geçirdiği üçüncü sezonda da 12 gole ulaştı.

Vincent Aboubakar, Beşiktaş formasıyla 3 farklı sezonda 12 gol atan ilk yabancı futbolcu oldu.

2016/17

Beşiktaş’ın şampiyon olarak tamamladığı 2015/16 sezonunun ertesi yılında kiralık olarak takıma katılan Aboubakar, kısa sürede taraftarın sevgilisi olmuştu.

Üst üste ikinci şampiyonluğa ulaşılan sezonda tüm kulvarlarda 19 gol ve 4 asist üreten Aboubakar, Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale ulaşmasına da yardımcı oldu.

2021/21

Süper Lig’de yakın tarihin en çekişmeli şampiyonluk yarışlarından birine sahne olan sezonda ipi göğüsleyen taraf Beşiktaş olmuştu.

Kamerunlu golcü, sezon boyunca 29 maçta forma giydi ve 16 gol 5 asistle oynadı.

Siyah beyazlılar, sezonu hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası’nda şampiyon olarak tamamladı.

2022/23

Aboubakar, dünya futbolunu sarsan Cristiano Ronaldo transferinin etkilerinden biri olarak Beşiktaş’ın yolunu tuttu.

Al Nassr, Ronaldo ile sözleşme imzalayınca Ronaldo’nun ayrıldığı takım olan Manchester United; Beşiktaş’ta forma giyen Wout Weghorst’u transfer etti.

Hollandalı santraforun yerini doldurmak isteyen Beşiktaş ise hali hazırda Ronaldo’yu transfer etmiş olan Al Nassr’dan Aboubakar’ı bedelsiz olarak kadrosuna kattı.

Vincent Aboubakar, Türkiye’deki üçüncü döneminde de taraftarlarının beklentilerini gelir gelmez karşılamaya başladı.

Beşiktaş, ligde oynadığı son 12 maçta 11 galibiyet ve 1 beraberlik alırken Aboubakar da bu süreçte takımının gol yükünü çeken isimlerden oldu.

12 gol ve 1 asistle mücadele eden 31 yaşındaki golcü, takımının ikincilik hedefine ulaşmasına yardımcı olmaya çalışıyor.

Beşiktaş, güncel olarak Süper Lig’de 34 maç sonunda 74 puanla 3.sırada yer alıyor. İkinci sıradaki Fenerbahçe’nin ise 33 maçta 74 puanı bulunuyor.