A Milli Takım Grup Liderliği İçin Sahaya Çıkacak

ANA SAYFAHABERLER → A Milli Takım Grup Liderliği İçin Sahaya Çıkacak

A Milli Takım Grup Liderliği İçin Sahaya Çıkacak

A Milli Takım Grup Liderliği İçin Sahaya Çıkacak

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri kapsamındaki son maçında, grup liderliği için 21 Kasım 2023 Salı günü deplasmanda Galler ile karşılaşmaya hazırlanıyor.

Grup liderliği için kritik öneme sahip olan Galler maçından önce bir de hazırlık maçı yapacak olan milliler, 18 Kasım 2023 Cumartesi günü ise Berlin’de Almanya ile karşı karşıya gelecek.

Gruptan Çıkmayı Garantiledik

EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda Ermenistan, Galler, Hırvatistan ve Letonya ile birlikte yer alan Türkiye, son maçlar öncesinde gruptan çıkmayı garantilemişti.

Ay-yıldızlılar, grupta şu ana kadar oynadığı 7 maçta yalnızca 1 kez mağlup olurken (Türkiye 0-2 Hırvatistan) 1 kez de berabere kalmıştı (Türkiye 1-1 Ermenistan). Bu iki karşılaşma dışında oynadığı 5 maçı da kazanan Türkiye, grupta 16 puan topladı ve liderlik koltuğuna oturdu.

Ekim ayında oynadığı Hırvatistan ve Letonya maçlarının öncesinde teknik direktör değişikliğine giden Türkiye, Stefan Kuntz’dan boşalan teknik direktörlük görevine İtalyan Vincenzo Montella’yı getirmişti. Montella liderliğinde Hırvatistan’ı deplasmanda 1-0 yenen Ay-yıldızlılar, Letonya’yı ise evinde 4-0 ile geçmişti.

Türkiye, son maçında Galler’den puan alması halinde Almanya’da düzenlenecek EURO 2024’e grup lideri olarak katılacak.

Hakan Çalhanoğlu ve Cengiz Ünder Yok

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Almanya ve Galler maçı öncesi, kadronun iki önemli isminin sakatlıkları sebebiyle takımla birlikte olmayacakları açıklandı.

Milli takımın resmi iletişim kanallarından yapılan açıklamada takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu ve Cengiz Ünder’in durumları hakkında bilgi verildi:

“Milli futbolcularımızdan Cengiz Ünder, yeni teknik heyetimizin antrenman metotlarını ve futbol felsefesini bizzat deneyimlemesi ve takım arkadaşlarıyla birlikte çalışması amacıyla, İstanbul’da dört günlük bir kamp dönemi geçiren A milli takımımızın Almanya ve Galler maçları aday kadrosuna davet edilmiş, daha önceden yapılan planlama kapsamında da kafilenin Berlin’e hareketinden önce kamp kadrosundan ayrılmıştır.”

“Takım kaptanımız Hakan Çalhanoğlu ise, A milli takımımızın dün ve bugün yapmış olduğu antrenmanlarda, geçirdiği üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle yer alamamıştır. Tıbbi durumunun yanı sıra, bebek bekleyen eşinin doğumunun çok yaklaştığı bilgisi de değerlendirilen millî oyuncumuz, teknik heyetimizin kararıyla A milli takımımızın aday kadrosundan çıkarılmıştır.”