8 Gollü Maçta Kazanan Adana Demirspor

ANA SAYFAHABERLER → 8 Gollü Maçta Kazanan Adana Demirspor

8 Gollü Maçta Kazanan Adana Demirspor

8 Gollü Maçta Kazanan Adana Demirspor

Spor Toto Süper Lig’in 31.haftasında Adana Demirspor, sahasında Yukatel Kayserispor’u ağırladı.

Tam 8 gole sahne olan karşılaşmada kazanan taraf ev sahibi ekip oldu. Adana Demirspor’a galibiyeti; Cherif Ndiaye (2), Younes Belhanda, Yusuf Sarı ve Henry Onyekuru’nun golleri getirdi.

5-3 sona eren mücadelede hat-trick yapan Mame Thiam ise Yukatel Kayserispor’un gollerinin altında imzası olan isimdi.

Bu skorun ardından Adana Demirspor, kulüp tarihinin Süper Lig’deki en yüksek puanı (55 puan – 2021/22 sezonu) geride bıraktı.

Vincenzo Montella’nın ekibi ligde puanını 57’ye yükseltirken Yukatel Kayserispor ise 45 puanda kaldı.

“Çocuklarımın Performansından Çok Memnunum”

Maç sonunda karşılaşma ile ilgili görüşlerini aktaran Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “Yediğimiz her golden sonra reaksiyon gösterdik ve gol atmayı başardık. Tabii ki de rakibe de bu kadar şans vermemek lazımdı. O konuda biraz üzgünüm olsam da genel olarak çocuklarımın performansından dolayı çok memnunum.” diyerek oyuncularının mücadele azmini övdü.

Kayserispor’u da mücadelesinden dolayı kutlayan İtalyan teknik direktörü, “Kayserispor'u da tebrik etmek lazım. Çünkü gerçekten bizimle kora kor bir mücadele verdiler.” dedi.

Vincenzo Montella son olarak oyuncularından İsmail Çokçalış, Gökhan İnler, Yusuf Erdoğan, Furkan Soyalp ve Abdurrahim Dursun’u özel olarak tebrik etti.

“Çok Kötü Goller Yedik”

5-3’lük mağlubiyetin ardından konuşan Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan ise rakiplerini överken kendi planlarının da doğru olduğunun altını çizdi:

"Adana Demirspor; çok kaliteli bir teknik ekibe, çok ateşli bir taraftar grubuna sahip olan bir takım. Ancak biz bugün sahada gerçekten çok iyi bir planla yer aldık. Topla istediğimiz hemen hemen her şeyi çok rahat bir şekilde yaptık ve çalıştığımız, çok güzel goller attık. Maalesef çok kötü goller yedik. Bunların sebebi de çözümü de belli.”

Aynı zamanda Adana deplasmanına eksik bir kadroyla geldiklerini de hatırlatan Atan, "Bugün savunmada 4 oyuncunun da tamamı neredeyse orijinal olmayan pozisyonlarında oynadılar. Oyuncularıma, böyle oynadıktan sonra kaybetmenin hiç problem olmadığını söyledim. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Yediğimiz goller hariç takım olarak sahada çok iyi bir görüntü verdik." ifadelerini kullandı.

Çağdaş Atan son olarak ise kapalı olan transfer tahtalarının açılmasının gerekliliğinden bahsederek bunun gerçekleşmesi halinde Yukatel Kayserispor’un istikrarını sürdüreceğini belirtti.

"Transferimizin açılması gerekiyor. Kayserispor'un daha uygun bütçede oyunculara ihtiyacı var. Ve oyuncuya ihtiyacı var. Hem savunma bölgesine hem de kale bölgesine. Bunlar gerçekleştirdikten sonra seneye de Kayserispor bu sene olduğu gibi ligin ilk sekizinde, ilk altısında boy gösterebilecek bir ekip.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılıklı olarak toplam 8 golün atıldığı karşılaşmada iki ekibin de forvet oyuncuları öne çıktı.

Cherif Ndiaye, attığı 2 golle ev sahibi ekibin galip gelmesinde büyük rol oynarken diğer tarafta Mame Thiam’ın yaptığı hat-trick takımının puan almasına yeterli olmadı.