6 Gollü Maçta Kazanan Çıkmadı

ANA SAYFAHABERLER → 6 Gollü Maçta Kazanan Çıkmadı

6 Gollü Maçta Kazanan Çıkmadı

6 Gollü Maçta Kazanan Çıkmadı

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’de 13. haftanın kapanış gününde deplasmanda EMS Yapı Sivasspor’a konuk oldu.

Toplam 6 golün atıldığı mücadeleye izleyenlere heyecan dozu yüksek bir karşılaşma yaşatırken taraflar sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrıldı.

Ev sahibi EMS Yapı Sivasspor’un golleri; Samu Saiz ve Rey Manaj’dan (2) gelirken Trabzonspor ise Nicolas Pepe, Paul Onuachu ve Trezeguet ile goller buldu.

Abdullah Avcı göreve geldiği günden beri mağlup olmayan bordo mavililer, namağlup serisini 4 maça çıkararak 2023 yılında mağlubiyet almadığı en uzun seriyi yaşadı.

“Benim Takımlarım O Bölümlerde Çok Pozisyon Vermez”

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 3-3 sona eren karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Sözlerine, rakip Sivasspor’u değerlendirerek başlayan Avcı, “Öncelikle Sivasspor’u değerlendirmek lazım. Rıza Çalımbay’dan sonra Servet Çetin ile uzun zamandır değişik bir oyuna geçtiler. Sivasspor; başlarken topa sahip olmayı felsefe edinmiş, alan savunması yapan ve ligimizde geçişten en çok pozisyon bulan takımıydı. Biz bunu bilmemize rağmen geçişten 3 gol yedik.” dedi.

Abdullah Avcı, daha sonrasında ise oyun planlarından ve yapmak istediklerinden bahsetti:

“Bugün iki tane 8 numaramızın top bizdeyken alacağı pozisyon ve kenarlarda geniş alanda kalan oyuncularımız son derece önemliydi. Sonrasında da oyuna doğru reaksiyon verdik. Bugün itibarıyla takımın geri düşmesine rağmen verdiği reaksiyon, oyun disiplinine sağdık kalmak önemliydi. Ne zaman topu çabuk kaybettik, sıkıntı yaşadık. Ancak ne zaman topa sahip olup opsiyonları doğru kullandık, işte o zaman rakip ceza sahasında etkili olduk. Kazanmaktan başka hiçbir düşüncemiz ve kuşkumuz yoktu.”

“Maçın ikinci yarısında da oyunun bir bölümüne yine iyi hükmettik. Buna karşın 5-6 kere üst üste ikinci pasta topu çok basit kaybettik ve rakibi tekrar oyuna ortak ettik. Sonrasında da çok çalıştığımız bir pozisyonda bir opsiyon yarattık.”

Karşılaşmanın son bölümünde fazla pozisyon verilmesinden rahatsız olduğunun da altını çizen deneyimli çalıştırıcı, “Son bölümde aksiyonların fazla olduğu bir maç oldu. Benim takımlarım, aslında o bölümlerde çok pozisyon vermez. Daha dengeli olmamız lazım. Oyunun sürelerini hep doğru yaşamak gerekiyor. Bugün baktığımızda bardağın dolu tarafı, kırılmaların çok olduğu bir Trabzonspor’dan; tepki veren, reaksiyon veren bir Trabzonspor döndük. Geldiğimden beri söylüyorum, çok çalışacağız ve çok tekrar yapacağız. Elimdeki bazı oyuncuların performansını çok çalışarak belli bir yere çekmeye çalışacağım. Aynı zamanda takım organizasyonunu da bir yerde tutmaya çalışacağız.” ifadeleriyle takımdaki gelişime de vurgu yaptı.

Abdullah Avcı sözlerini, yaptığı oyuncu değişiklikleri hakkındaki düşüncelerini aktararak sonlandırdı.

“Yaptığımız hamleler, dışardan bakıldığında teknik kapasitesi çok yüksek ve cesaretli hamleler baktığınızda. Çünkü oyun bunu gerektiriyordu. Bu oyunda resim çıktı.”