5 Gollü Maçta Kazanan Portekiz

ANA SAYFAHABERLER → 5 Gollü Maçta Kazanan Portekiz

5 Gollü Maçta Kazanan Portekiz

5 Gollü Maçta Kazanan Portekiz

2022 Dünya Kupası’nın en fazla merak edilen takımlarından olan Portekiz, turnuvadaki ilk maçını Gana karşısında oynadı.

İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmada perdeyi 65.dakikada Cristiano Ronaldo açtı. Bu gole 73’te Andre Ayew ile cevap veren Gana, 78 ve 80.dakikada gelen 2 Portekiz golüne engel olamadı. Maçın skorunu ise 89’da Osman Bukari belirledi. 3-2'lik skorla kazanan Portekiz oldu.

Bu sonuçla birlikte Portekiz grupta liderlik koltuğuna otururken Gana son sıraya düştü. Kore Cumhuriyeti ve Uruguay’ın 1’er puanı bulunuyor.

Santos İknci Tur İçin Umutlu

Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos, karşılaşma sonunda konuştu.

Deneyimli teknik direktör, "Bir galibiyet daha alırsak yolumuza devam edebileceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Addo Hakeme Sinirli

Gana Teknik Direktörü Otto Addo, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Portekiz lehine verilen penaltı kararını beğenmeyen Addo;

"Hakem penaltı olmayan bir pozisyona penaltı verdi. Herkes gördü. Maçtan sonra hakemle konuşup konuşamayacağımı sordum ama kendisinin bir toplantıda olduğunu söylediler. Bu yüzden mümkün olmadı." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar

Karşılaşmada Portekiz kaptanı ve yaşayan efsanesi Cristiano Ronaldo, kariyerine 2 yeni rekor daha ekledi.

2006, 2010, 2014, 2018 ve son olarak 2022 Dünya Kupası’nda gol atmayı başaran Ronaldo, 5 farklı Dünya Kupası’nda gol atmayı başaran ilk futbolcu oldu.

Öte yandan maçın adamı seçilen 37 yaşındaki forvet, kariyerinde bir Dünya Kupası maçında 7.kez maçın adamı olarak Messi ve Robben’in 6 sayısını geçmeyi başardı.

Bir diğer Portekizli Bruno Fernandes ise karşılaşmada iki asist yaparak 1966 yılından beri bir Dünya Kupası maçında iki asist yapan ilk Portekizli futbolcu oldu.