5 Gollü Maçta Kazanan Başakşehir

ANA SAYFAHABERLER → 5 Gollü Maçta Kazanan Başakşehir

5 Gollü Maçta Kazanan Başakşehir

5 Gollü Maçta Kazanan Başakşehir

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftası, Adana Demirspor ve Medipol Başakşehir’in mücadelesine sahne oldu.

Maça Stambouli’nin golüyle hızlı başlayan Adana Demirspor, attığı golden 2 dakika sonra Keny’nin golüne engel olamadı ve 10 dakika içerisinde skor 1-1’e geldi.

Medipol Başakşehir, ilk yarıyı Figueiredo’nun golüyle önde kapatsa da ikinci yarının başında Morel’in golü skoru tekrardan eşitledi.

Maçın sonucunu ise Philippe Keny belirledi. Medipol Başakşehir, rakibini deplasmanda 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Bu sonuçla birlikte Medipol Başakşehir 59 puana yükselirken Adana Demirspor 66 puanda kaldı.

Emre Belözoğlu Rakibini Övdü

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamalarda Adana Demirspor’un kadrosu ve teknik ekibi hakkında övgülerde bulundu.

Belözoğlu, "İlk yarıda bizim çok rahat farkı yakalayabileceğimiz bir oyun vardı. İkinci yarıda oyunun sıkıştığı anlarda bence 3-4 tane çok net Adana Demirspor'un girdiği ve bizi Deniz'in gerçekten koruduğu bir dönem var. İki takım da iyi takımlar, ligin önemli takımları. Rakibimizin mevcut kadrosu bence çok güçlü bir kadro. Başlarında bence çok değerli iyi bir hocaları var." şeklinde konuştu.

“Çok Fazla Pozisyona Girdik Ama Tamamlayamadık”

Karşılaşmanın sonrasında konuşan Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, kazanmayı hedeflediklerini ancak başaramadıklarını söyledi:

“Bugüne kadar getirdiğimiz sezonun aslında kendi evimizde iyi bir kapanışını yapmak istedik. Gerçekten futbolcularımı tebrik etmek istiyorum. Sonuna kadar kovaladılar. Çok fazlas pozisyona girdik ama tamamlayamadık ve gollerimizi atamadık. İlk yarının sonlarına doğru golleri kaçırmaya başladık, ikinci yarıda da aynı şekilde devam etti. Tabii ki de böyle kaliteli kadrolara karşı oynadığınızda da biliyorsunuz, futbol bir ders oyunu. Bugün de aslında bildiğimiz bir dersin tekrarını seyrettik. Kendimiz ve taraftarlarımız için de bir galibiyet almak istiyorduk ama başaramadık. O yüzden üzgünüz."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Medipol Başakşehir adına karşılaşmayı 2 golle tamamlayan Philippe Keny, takımının elde ettiği galibiyette başroldeydi.

Ayrıca turuncu lacivertlilerin 17 yaşındaki kalecisi Deniz Dilmen, genç yaşına rağmen gösterdiği performansla takımının galibiyetinde önemli pay sahibi oldu.