5 Gollü Maçta Kazanan Ankaragücü

ANA SAYFAHABERLER → 5 Gollü Maçta Kazanan Ankaragücü

5 Gollü Maçta Kazanan Ankaragücü

5 Gollü Maçta Kazanan Ankaragücü

MKE Ankaragücü ve İstanbulspor, Spor Toto Süper Lig’in 28. hafta mücadelesinde Ankara Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Karşılıklı gollere sahne olan mücadelede MKE Ankaragücü, ilk yarıda Ali Sowe ve Lamine Diack’ın golleriyle 2-0 öne geçti ve soyunma odasına bu üstünlükle gitti.

İkinci 45 dakikada oyundaki ağırlığını gollere yansıtmayı başaran İstanbulspor, Kerem Şen ile farkı 1’e indirdi. Buna karşın Ali Sowe, 53. dakikada tekrar sahneye çıktı ve MKE Ankaragücü adına skoru 3-1’e getiren golü kaydetti.

Lokilo’nun uzaklardan attığı şık golle umutlanan İstanbulspor, son bölümde önemli fırsatlardan yararlanamayınca karşılaşma 3-2’lik skorla sona erdi.

MKE Ankaragücü, aldığı bu galibiyetle Spor Toto Süper Lig’deki puanını 28’yükseltti. İstanbulspor ise 24 puanda kaldı.

“Bu Anlayıştan Vazgeçmememiz Lazım”

İstanbulspor karşısında 3-2’lik galibiyet alan MKE Ankaragücü’nde teknik direktör Tolunay Kafkas, maç sonunda açıklamalarda bulundu.

Takımının maçtaki istikrarsızlığından memnun olmadığını ifade ederek söze başlayan Kafkas, “Oyunun ilk yarısı, ikinci yarısı yok. Oyun 90 dakika. Daha önce oyunun bütünün oynamamız gerektiğini söylüyordum. 45-50 dakika öyle oldu, böyle oldu demenin hiçbir kıymeti yok.” dedi.

MKE Ankaragücü’nün ikinci yarıda düşen performansı hakkında konuşan Tolunay Kafkas, pres gücünü bütün maça yaymaları gerektiğinin altını çizdi:

“Normal bir takım 30-40 maç en üst seviyede bu anlayışla devam etmek zorunda. Eğer presiniz kırılır da bundan vazgeçerseniz, bugün düştüğünüz duruma her rakip karşısında düşersiniz. O yüzden bu anlayıştan vazgeçmememiz lazım. Mazur görüyorum, ben geleli 10 gün oldu ki bu süreçte birçok şeyi yerleştirdik. Ancak bizim olmazsa olmazımız pres ve karşı pres. Bundan vazgeçmemiz mümkün değil. Oyuncuların fiziksel kapasiteleri de yavaş yavaş buna uyum sağlayacak.”

Tolunay Kafkas, açıklamalarının son bölümünde teknik direktör olarak kendisini en mutlu eden şeyin oyunculara ve oyuna yaptığı katkı olduğunu belirtti:

“Benim kendimle ilgili hiçbir derdim yok. Kimseyle de bir derdim yok. Benim tek işim oyunu ve oyuncuyu geliştirmek. Sowe da başka yere gelecek, Lamine de başka yere gelecek. İsteyen her oyuncuyu bir yere getireceğim. Beni futbolda tek mutlu eden şey oyuncuları ve oyunu geliştirmek. Başka hiçbir derdim yok.”

“5-1 Bitmesi Lazımdı”

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, mağlubiyetin ardından yaptığı değerlendirmede takımının performansını övdü ve yenilgiyi hak etmediklerini söyledi.

Fatih Tekke, “Maçın bizim lehimize 5-1 bitmesi lazımdı. Oyuncularımın hepsinin yüreğine sağlık. Geçen maçta da aynısı oldu. Çok büyük hatalar büyük şeylere mal oluyor son 3 haftadır. Bunlar oyunun içerisinde var, önceden hesap etmeniz mümkün değil. 3 maçtır, oyun olarak baştan sona kadar mükemmeldik ancak puan alamadık. Bunu kimseye anlatamayız. Çok üzgünüz, yapacak bir şey yok.” dedi.

Oyuncularının performansından çok memnun olduğunun bir kez daha altını çizen Tekke, İstanbulspor olarak yaptıklarının çok değerli olduğuna inandığından bahsetti:

“Son haftalarda oyuncularıma hep söylüyorum, mükemmele yakın oynuyoruz. Oyuncularımdan yana çok memnunum. Başlamadan önce bile oyun planımızı değiştirdik rakibin dizilimine göre. Çok çok iyi başlangıç, kaçırdığımız inanılmaz pozisyonlar ve kendi kalemize attığımız goller… Dolayısıyla böyle maçlarda bariz hatalar sonrasında çıkmanız kolay değil.”

“Totalde baktığımızda futbol dilinden konuşan bir insan varsa Türkiye’de, İstanbulspor’un yaptığı şeyler değerli. Tabela olmayınca hiçbir şey ifade etmiyor ama oyuncularımın hepsinden çok memnunum. Bundan da vazgeçmeyeceğiz, bunu da gösterdik.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Mücadelenin en dikkat çekici performansına, MKE Ankaragücü formasıyla ligdeki 9. golünü kaydeden Ali Sowe imza attı.

İstanbulspor ağlarını 2 kez havalandıran Sowe, galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Diğer taraftan İstanbulspor’da ise çok şık bir gole imza atan Lokilo’nun gösterdiği performans, puan için yeterli olmadı.