5 Büyük Lig Dışındaki En Değerli 10 Oyuncu

ANA SAYFAHABERLER → 5 Büyük Lig Dışındaki En Değerli 10 Oyuncu

5 Büyük Lig Dışındaki En Değerli 10 Oyuncu

5 Büyük Lig Dışındaki En Değerli 10 Oyuncu

Dünyanın en değerli 5 ligi olarak gösterilen Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A ve Ligue 1, bünyelerinde futbolun en büyük yıldızlarından birçoğunu barındırıyor.

5 büyük lig olarak tanımlanan bu liglerde, dünya futbolunun en büyük ve en değerli yıldızları oynuyor. Buna karşın, bazı yıldızlar ise kariyerlerini 5 büyük ligin dışında sürdürüyor.

İşte Transfermarkt verilerine göre 5 büyük ligin dışında kalan en değerli 10 oyuncu:

10-Vitor Roque (32M €  - Athletico Paranaense)

Her zaman büyük yıldızlar çıkaran Brezilya’nın yeni dönemde çok şey beklediği Vitor Roque, hala 5 büyük lige adım atamasa da bunun için anlaşmasını çoktan imzaladı.

Barcelona tarafından yaklaşık 40 milyon € bedelle transfer edilen yetenekli golcü, kurallar gereği 2024/25 sezonunda yeni kulübüne katılacak.

Cruzeiro altyapısından yetişip Athletico Paranaense’de yıldızını parlatan Vitor Roque, genç yaşına rağmen takımıyla 77 maça çıkmayı başardı.

Bu maçlarda 27 gol atıp 11 de asist yapan Brezilyalı, an itibarıyla 5 büyük lig dışında futbol oynayan en değerli 10’uncu isim konumunda.

9-Lionel Messi (35M €  - Inter Miami)

Dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük efsaneleri arasında yer alan Lionel Messi, kupalar ve rekorlarla dolu Avrupa kariyerini geçtiğimiz aylarda noktaladı.

Son olarak Paris Saint Germain forması giyen dünya şampiyonu süper yıldız, David Beckham’ın da ortaklarından olduğu Inter Miami’ye transfer oldu.

Çok uzun yıllardır futbolun zirvesini temsil eden Lionel Messi, yaşının da etkisiyle piyasa değeri bakımından bir düşüş yaşadı. Ocak 2018’de piyasa değeri 180 milyon €’yu bulan Arjantinli süper yıldız, 35 milyon €’luk güncel değeri ile 5 büyük lig dışındaki en değerli isim oldu.

Lionel Messi, Inter Miami’deki kariyerine kendisine yakışır şekilde başlarken şu ana kadar çıktığı 11 maçta 11 gol atıp 5 de asist yaptı ve takımının Ligler Kupası şampiyonluğu yaşamasına katkı sağladı.

8-Otavio (35M € - Al-Nassr)

2023/24 yaz transfer sezonuna Suudi Arabistan temsilcilerinin etkisi damga vurdu. Transferde çok yüksek paralar harcayan Suudi Arabistan kulüpleri, sadece tecrübeli yıldızları değil kariyerinin zirvesindeki isimleri de lige getirdi.

Bu isimlerden biri de Porto’nun 28 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Otavio’ydu. Cristiano Ronaldo’nun da formasını giydiği Al-Nassr, Portekizli kanadı transfer etmek için 60 milyon € bonservis bedeli ödedi.

Güncel piyasa değeri 35 milyon € olan Otavio, 5 büyük lig dışında oynayan en değerli 8. isim olarak dikkat çekti.

7-Orkun Kökçü (35M € - Benfica)

Avrupa’nın 5 büyük ligini takip eden lig olarak değerlendirilen Portekiz Ligi’nde, en değerli isimlerden biri de Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın da orta sahasında yer alan Orkun Kökçü oldu.

Sezon başında Hollanda şampiyonu Feyenoord’un kaptanı olarak Benfica’ya transfer olan Orkun Kökçü, 22 yaşında 35 milyon € değere ulaştı.

Orta sahadaki yaratıcılığı ve oyuna kattıklarıyla geleceğin en parlak yeteneklerinden biri olarak gösterilen Orkun Kökçü, 5 büyük lig dışında yer alan en değerli 7. isim oldu.

Orkun Kökçü’nün bu gelişimini devam ettirmesi halinde gelecekte Avrupa’nın dev kulüplerinden birine gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

6-Ruben Neves (40M € - Al Hilal)

Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal, 2023/24 yaz transfer döneminin en çok harcama yapan kulüplerinden biri oldu.

Transfer ettiği 8 oyuncuya toplamda 353 milyon € bonservis ödeyen Al Hilal, bu isimler arasına Ruben Neves’i de yazdırdı.

2017’de geldiği Wolverhampton’da istikrarlı bir performans göstererek İngiltere Premier League’in en değerli orta sahalarından birine dönüşen 26 yaşındaki Neves, kulübüne 55 milyon € kazandırarak Suudi Arabistan’ın yolunu tuttu.

Ruben Neves’in transferi, oyuncunun yaşı itibarıyla da Avrupa’da oldukça ses getirdi ve Suudi Arabistan’ın yalnızca ilerleyen yaştaki oyuncuları hedeflemediğini gösterdi.

5-Fabinho (42M € - Al Ittihad)

Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ittihad, Karim Benzema’nın merkezinde yer aldığı takımı güçlendirme çalışmaları kapsamında orta sahaya çok önemli bir takviye yaptı.

2018/19 sezonunu başında AS Monaco’dan transfer olduğu Liverpool’un simge oyuncularından biri haline gelen ve İngiliz kulübünde birçok başarı kazanan Fabinho, 46.7 milyon € bonservis bedeliyle Al Ittihad’a katıldı.

Karim Benzema’yı alarak bu yazın en önemli hamlelerinden birini yapan Al Ittihad, Fabinho transferinin yanı sıra N’Golo Kante’yi de kadrosuna kattı ve ligin en güçlü orta sahalarından birini yarattı.

4-Diogo Costa (45M € - Porto)

Dünyanın en verimli altyapılarından birine sahip olan Porto, akademisinden oldukça yetenekli bir file bekçisi yetiştirdi.

Henüz 23 yaşında olmasına karşın yetenekleriyle her geçen gün Avrupa’nın devlerinin ilgisini biraz daha çeken Diogo Costa, 45 milyon €’luk piyasa değeriyle 5 büyük lig dışında forma giyen en değerli kaleci oldu.

Şu ana kadar Porto ile çıktığı 114 maçın 47’sinde kalesini gole kapamayı başaran Portekizli eldiven, son dönemde milli takımının kalesinde de güven verdi.

3-Antonio Silva (45M € - Benfica)

Yaz transfer döneminde adı sıkça İspanyol devleri Barcelona ve Real Madrid ile anılan Antonio Silva, bu sezon da Benfica’da kaldı.

Dünya futbolunun önemli altyapılarından birine sahip olan Benfica’da yetişen ve 2022/23 sezonunda süre almaya başlayan 19 yaşındaki stoper, Portekiz milli takım formasını da Kasım 2022’den itibaren giymeye başladı.

Geçen sezon 46 maçta 4.161 dakika süre alan ve savunmadaki başarısını attığı 5 golle destekleyen Antonio Silva, gelecekte bir stoper için ödenen en yüksek bonservis bedelini Benfica’ya getirebilir.

2-Sergej Milinkovic Savic (50M € - Al Hilal)

Avrupa transfer piyasası, geçtiğimiz yıllarda Sergej Milinkovic Savic’in ismini hemen her transfer döneminde tartıştı.

Dev kulüplerin onu almak için Lazio’ya farklı dönemlerde birçok teklif sunduğu belirtilse de İtalyan kulübünü onu satmaya ikna eden ekip Al Hilal oldu.

Bu sezonun en flaş transferlerinden birine imza atarak 28 yaşındaki oyuncuyu 8 yıl sonra Lazio’dan koparan Al Hilal, bu transfer için 40 milyon € ödedi.

Böylece Sırp oyuncu, 5 büyük lig dışında forma giyen en değerli ikinci isim oldu.

1-Neymar (60M € - Al Hilal)

Neymar, 2013/14 sezonunun başında Barcelona’ya transfer olduğunda dünya futbolu Cristiano Ronaldo ve Messi’nin ardından yeni bir süper yıldıza kavuştuğuna inanıyordu.

Barcelona’da oynadığı 186 maçta attığı 105 gol, yaptığı 76 asist ve kaldırdığı 9 kupa; Neymar’ı Brezilya’nın yeni süper yıldızı yapmaya yetti.

Özellikle Messi – Neymar – Suarez (MSN) ile kurduğu birliktelikle Avrupa futboluna damga vuran Neymar, 2017/18 transfer sezonunda dünya transfer rekorunu kırarak 222 milyon € karşılığında PSG’ye katıldı.

PSG’de kazandığı kupaların ve elde ettiği başarıların yanına bir türlü UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu ekleyemeyen Neymar, geçtiğimiz günlerde Brezilya milli takımının en golcü oyuncusu olurken Pele’yi geride bıraktı. Neymar bu rekoru kırdığında bir Al Hilal futbolcusuydu.

Suudi Arabistan devi, 90 milyon € karşılığında Neymar’ı alarak Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema’nın ardından Avrupa futbolunun en büyük yıldızlarından birini da lige kazandırdı.

Neymar, an itibarıyla 60 milyon €’luk piyasa değeriyle 5 büyük lig dışındaki en değerli isim oldu.