4 Gol 2 Kırmızı Kart 1’er Puan

ANA SAYFAHABERLER → 4 Gol 2 Kırmızı Kart 1’er Puan

4 Gol 2 Kırmızı Kart 1’er Puan

4 Gol 2 Kırmızı Kart 1’er Puan

Süper Lig’de 11.haftada Cumartesi gününün kapanış maçında Galatasaray, evinde Corendon Alanyaspor’u ağırladı.

Karşılıklı 4 golün atıldığı mücadelede Galatasaray’dan Sacha Boey ve Abdülkerim Bardakçı, direkt olarak kırmızı kart gördü.

Ev sahibi ekip adına golleri Dries Mertens ve Mauro Icardi atarken, Corendon Alanyaspor’da ise Balkovec ve Ahmed Hassan’ın golleri eşitliği sağladı.

Galatasaray’a sezon başında katılan Mertens ve Icardi, sarı kırmızılı takımdaki ilk gollerini bu maçta kaydetmiş oldular.

Bu sonucun ardından Galatasaray, 18 puana yükselirken Francesco Farioli’nin ekibi ise puanını 13’e çıkardı.

“Merak Etmesinler Biz Bu Savaşın İçinde Varız”

Galatasaray'da puan kayıpları sürüyor

Maçın ardından Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, karşılaşmaya iyi başladıklarını ancak özellikle maçın sonundaki korner atışında hata yaptıklarını söyledi:

“Güzel giden bir oyun vardı. Tabii ki Türkiye’deki hakemlerin ana rolü güzel giden işleri bozmak. Futbol hızlansa durduruyorlar, güzel oynasan bir şey buluyorlar. Genel olarak böyle bir savaşın olacağını biliyorduk bu hafta. Bu savaşta iki puanımızı kaybettik. Biz oyuncu olarak, takım olarak futbol adına iyi şeyler yapmaya çalıştık. Çok iyi oynadık. Özellikle 10 kişiyken bile çok net pozisyonlara girdik. Bunları değerlendiremedik. Oyuncularım çok mücadele etti ve ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Sadece burada oyuncularıma olan tek kızgınlığım son dakikadaki korner atışında, kenardan çok çaba gösterdim, bağırdım; oyuncuların bazıları gereksiz şekilde ceza sahası içine gitti. Paslaşarak bitirebileceğimiz maçı gerçekten üzücü bir şekilde bitirdik.”

Sözlerine maçın hakemi Ali Palabıyık’a yönelik tepkilerini dile getirerek devam eden Okan Buruk, “Ali Palabıyık’a rağmen çok gol pozisyonuna girdik ama maalesef olmadı. Üzgünüz. Dediğim gibi Galatasaray kulübüne karşı bir savaş başladı bunu net şekilde görüyoruz. Bu sadece hakemler açısından değil, dışarıda da bunun birçok yerden etkisini görüyoruz. Bununla savaşmaktan başka çaremiz yok. Bugün maçın başında nasıl savaştıysak, nasıl güzel bir oyun oynadıysak, pozisyona girdiysek, iki gol attıysak buna devam edeceğiz. Hiç merak etmesinler biz bu savaşın içinde varız.”

“Büyük Galatasaray taraftarı da gerekeni yapacaktır hiç merak etmesinler. Bu sadece burada kalacak bir iş değil. Galatasaray kulübüne karşı yapılan bu iş sadece burada kalacak bir iş değil. Onlar da gerekeni yapar. İnşallah bir değişim olur ama ümidim yok.”

Galatasaray teknik direktörü son olarak kırmızı kart gören Sacha Boey ve Abdülkerim Bardakçı’nın yerini kadrosundaki diğer oyuncularla dolduracağına inandığını belirtti ve sözlerini noktaladı:

“Kadroda oynayan diğer oyuncularımız var. Geniş bir kadromuz var. Burada diğer oyuncularla devam edeceğiz. Söylediğim gibi aynı oyunu devam ettirmeye çalışacağız. Maçın başında nasıl başladıysak yine bu oyunu ortaya koymaya çalışacağız.”

“Bizim Sürekli Kısa Çıkalım Gibi Bir Anlayışımız Yok”

Galatasaray karşısında 2-0 geriden gelip İstanbul deplasmanından 1 puan alan Corendon Alanyaspor’da teknik direktör Francesco Farioli, UEFA Pro Lisans’ını aldıktan sonra ilk kez maç sonu röportaj verdi.

İtalyan teknik direktör takımının performansının gelecek haftalara referans olacağını belirtti:

“Oyuncularım müthiş bir reaksiyon gösterdi. Aslında maça iyi başlamayı düşünüyorduk. Oyuncuların ilk 15 dakikada bu zorlu atmosferden kendilerini biraz izole etmeleri gerekiyordu. Bunu da başardılar. Zor oldu. Bugün biraz acı çektik sahada. Ama oyuncuların göstermiş olduğu müthiş reaksiyon, bizim bir sonraki maçlarımız için referansımız olacak. Çünkü oynama şeklimizden, mantalitemizden hiç kopmadılar. Şuurlarını hiç kaybetmediler. Gerek rakip 10 kişi kaldı, gerek 9 kişi kaldı. Hiçbir şekilde oyun planımızdan kopmadılar. Doğru adımlarla gidiyoruz.”

Kendisi hakkında sürekli olarak geriden kısa pasla oyun kurdurttuğuna dair eleştiriler olduğunu söyleyen Francesco Farioli, taktiksel yaklaşımına dair detayları paylaştı:

“Evet aslında bu konu çok konuşuluyor. Benim oyunculara mesajım çok net. Bu oyun bizim oyunumuz ve bunun üzerinde devam edeceğiz. İkinci gole değinmek istiyorum Aslında o noktada bizim kısa pasla oyunu geliştirme şansımız yoktu. Yani biz aslında pozisyonu çok doğru okuyamadık. Şimdi insanlar sürekli geriden kısa pasla çıkıyor diyor. Ben hiçbir zaman kameraların karşısına çıkamadığım için bu konuya netlik getirememiştim, şimdi sizin aracılığınızla netleştirmek istiyorum. Bizim oyunumuzda her topla geriden kısa pasla çıkacağız gibi bir durum söz konusu değil. Biz, rakibin duruşuna, pozisyon alışına göre oyunu okuyup ataklarımızı geliştiriyoruz. Bugün birinci golde de ikinci golde de tam tersi oldu. Birinci golde vurmamamız gereken bir pozisyondu, uzun oynadık maalesef. O pozisyonun dönüşü bize gol oldu. İkinci golde de tam tersi. Kısa oynamamamız gereken pozisyonda kısa oynayıp golü yedik. Buradan sizin aracılığınızla söylemek istiyorum. Bizim her oyunda her pozisyonda geriden kısa çıkma gibi bir durumumuz yok. Rakibin durumuna göre oyunu geriden kurma anlayışımız var.”

Karşılaşmanın Dikkat Çeken Oyuncuları

Galatasaray adına maçın özellikle ilk yarısında oldukça etkili oynayan Mauro Icardi, iyi oyununu 1 gol ve 1 asist ile taçlandırarak takımı adına öne çıktı.

Öte yandan Corendon Alanyaspor’da ise serbest vuruştan skoru 2-1’e getiren ve ceza sahası dışından attığı şutlarla rakip kaleyi yoklayan Balkovec, dikkat çeken bir performans sergiledi.