4 Büyükler Brezilyalıları Tercih Ediyor

ANA SAYFAHABERLER → 4 Büyükler Brezilyalıları Tercih Ediyor

4 Büyükler Brezilyalıları Tercih Ediyor

4 Büyükler Brezilyalıları Tercih Ediyor

Türk futbolu, yaklaşık 70 yıldır yabancı futbolculara ev sahipliği yapıyor. Öyle ki Türkiye’ye her yıl çok çeşitli ülkelerden birçok futbolcu transfer oluyor.

Bu futbolcular arasında kendi ülkelerinde de öne çıkan “yıldızlar”, genellikle Türk futbolunda başarıları ve maddi güçleriyle öne çıkan 4 büyük kulübün yolunu tutuyor.

4 büyük kulüpte oynayan yabancı futbolcuların milliyetlerine bakıldığında ise ortaya çıkan tabloda Brezilyalı oyuncuların başı çektiği görülüyor. Buna göre Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un tarihleri boyunca kadrolarında yabancılar arasında en çok Brezilyalı futbolcuları tercih etmeleri dikkat çekiyor.

Kulüplerde İz Bırakan Brezilyalılar

4 büyükler arasında tarihinde en çok Brezilyalı oyuncu kullanan takım olarak Fenerbahçe öne çıktı. Buna göre bugüne kadar toplam 27 Brezilyalı futbolcuya sarı lacivertli çubuklu formayı giydiren Fenerbahçe, bu oyunculardan toplamda 489 gol katkısı almayı da başararak sambacılardan yüksek verim aldı.

Bu isimler arasında başta Alex de Souza olmak üzere, Roberto Carlos, Deivid ve Nobre, yıllarca başarıyla sarı lacivertli formayı giyerek kulübün unutulmazları arasına girdiler.

Fenerbahçe’nin ardından Brezilyalı oyunculardan en çok yararlanan iki kulüp Beşiktaş ve Galatasaray oldu. Her iki İstanbul temsilcisi de 22’şer futbolcuya takımlarında yer verdi ve bu isimlerden tıpkı Fenerbahçe gibi yüksek verim almayı başardı.

Beşiktaş formasıyla son dönemde en yüksek performansı gösteren Brezilyalı oyuncu olarak Talisca öne çıkarken siyah beyazlı formayı 222 kez giyip 94 gol atan Bobo da kulüp tarihinde önemli bir iz bıraktı.

Tıpkı bu isimler gibi Marcelo, Adriano, Kleberson, Ricardinho, Nobre ve Ronaldo da Beşiktaş’ın başarılı Brezilyalılarından oldular.

Diğer taraftan Marcao, Mariano, Fernando ve Alex Telles de Galatasaray’ın son dönemde dikkat çeken Brezilyalıları oldular.

Bununla birlikte Felipe Melo, Capone, Jardel ve Claudio Taffarel ise sarı kırmızılı kulübün tarihine geçerek efsane mertebesine yükselen isimler arasında Brezilya’yı temsil ettiler.

4 büyükler arasında en az Brezilyalıyı kullanan takım ise Trabzonspor oldu. Bugüne kadar 17 Brezilyalı futbolcuya kulüpte yer veren bordo mavililer, bu isimler arasında Vitor Hugo, Paulo Henrique, Jaja ve Alanzinho’dan yüksek verim aldı.

Bir dönem Brezilya milli takımında da forma giyen Marcelinho ise Trabzonsporlu taraftarların zihninde kalan bir başka Brezilyalı oldu.