3 Büyüklerin Genç Yıldız Adayları

ANA SAYFAHABERLER → 3 Büyüklerin Genç Yıldız Adayları

3 Büyüklerin Genç Yıldız Adayları

3 Büyüklerin Genç Yıldız Adayları

Trendyol Süper Lig 2023/24 Sezonu, 3 büyük takımın yaptığı sansasyonel transferlerle başladı. Süper Lig’in en çok şampiyon olan 3 ekibi Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray kadrolarını önemli isimlerle güçlendirdi.

Avrupa futbolunun önemli yıldızlarının da yer aldığı bu transferlerin yanında, 3 büyük kulübün kadrolarında yer alan genç yıldız adayları da dikkat çekti.

İşte Süper Lig’in 3 büyük ekibinin kadrosunda yer alan ve bu sezon kendini göstermesi beklenen yıldız adayları:

Beşiktaş Gençlerinden Verim Almaya Erken Başladı

Teknik direktörü Şenol Güneş liderliğinde Trendyol Süper Lig’de yeni sezonda şampiyonluk hedefleyen Beşiktaş’ın kadrosuna yer alan Semih Kılıçsoy (18) ve Demir Ege Tıknaz (19), siyah beyazlı formayla bu sezon şansı bulabilecek ilk isimler olarak gösteriliyor.

Bu şansları Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme turlarında bulmaya başlayan iki isim arasında Semih Kılıçsoy, siyah beyazlı formayla gol sevinci yaşamayı da başardı.

Genç forvet, Beşiktaş’ın Tirana ile oynadığı karşılaşmada oyuna sonradan girerek 1 gol attı ve adını Beşiktaş tarihine yazdırdı. Semih Kılıçsoy, 17 yıl 346 gün ile Beşiktaş formasıyla Avrupa’da gol atan en genç oyuncu oldu.

Siyah beyazlılarla ilk resmi maçına 2022/23 sezonunda Antalyaspor karşısında çıkan Semih Kılıçsoy, şu ana kadar takımının oynadığı 5 maçta süre aldı. 18 yaşındaki forvet, Pendikspor karşısında ise sakatlığı sebebiyle kadroda yer almadı.

Öte yandan Demir Ege Tıknaz da tıpkı Semih Kılıçsoy gibi Beşiktaş formasıyla Avrupa sahnesine çıkmayı başardı.

Siyah beyazlıların bu sezon oynadığı tüm karşılaşmalarda kadroda olan Demir Ege, sadece Fatih Karagümrük karşısında süre alamadı. Şenol Güneş, 19 yaşındaki genç oyuncusuna Tirana maçlarında toplamda sadece 3 dakika süre verse de onu Neftçi Bakü karşısında daha fazla kullandı.

Demir Ege, Beşiktaş’ın Neftçi Bakü’yü evinde ağırladığı maçta siyah beyazlı formayla ilk kez bir maça 11’de başladı. Genç orta saha, son oynanan Pendikspor maçında ise Süper Lig’de ilk kez süre aldı.

Fenerbahçe Transferde Geleceği Düşündü

Süper Lig’de uzun süren şampiyonluk hasretini bu sene sonlandırmayı hedefleyen Fenerbahçe, kadrosunu yıldız isimlerle güçlendirdi.

Son olarak Marsilya’da oynayan milli oyuncu Cengiz Ünder ve Manchester United’dan Fred’i kadrosuna katan sarı lacivertliler, transfer döneminin ilk bölümünde ise Dusan Tadic, Edin Dzeko, Sebastian Szymanski, Becao, Djiku ve Ryan Kent gibi yıldızları transfer etmişti.

Bu isimlerin yanında takımın geleceğini de planlayan Fenerbahçe, Marsilya’dan eski Galatasaraylı Bartuğ Elmaz (20) ve Mısırlı Omar Fayed’i (20) kadrosuna dahil etti. Sarı lacivertliler, geçen sezon devre arasında transfer edilen Emre Demir’i (19) de şu ana kadar kadrosunda tutmayı tercih etti.

Oldukça yüksek potansiyelli bu 3 ismin yanında stoper bölgesinde oynayan Emir Ortakaya (19) da takımın gelecek vaat eden isimleri arasında dikkat çekiyor.

Bu isimler arasında sadece Bartuğ Elmaz, Fenerbahçe formasıyla bir resmi maçta sahada yer alırken (NK Maribor deplasmanı, 1 dakika) genç yıldızların sezon boyu uzun maratonda şans bulmaları bekleniyor.

Son Şampiyon Gençleri Rotasyonda Kullanıyor

Geçen sezon Süper Lig’i şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray’da Okan Buruk, genç yıldız adaylarına uzun maratonda zaman zaman şans verdi.

Sarı kırmızılı takımın altyapısından yetişen ve Galatasaray ile milli takımın eski oyuncularından Ayhan Akman’ın oğlu olan Hamza Akman (18), geçen sezon Galatasaray formasını 2 resmi maçta giydi.

Galatasaray ile ilk A takım maçına 13 Ağustos 2022’de ligdeki Giresunspor maçında çıkan Hamza Akman, Türkiye Kupası’ndaki GMG Kastamonuspor maçında da şans bulmuş ve profesyonel kariyerinin A takım düzeyindeki ilk golünü atmıştı.

Genç oyuncunun bu sezon da A takımla antrenmanlara katıldığı düşünüldüğünde Okan Buruk’un Hamza Akman’ı zaman zaman değerlendirmesi bekleniyor.

Hamza Akman’ın yanı sıra Galatasaray formasını şu ana kadar birçok kez giyen Emin Bayram (20) ise kendisini ana stoper rotasyonunun içine dahil etmeyi başardı.

20 yaşındaki oyuncu, sarı kırmızılı formayı ilk kez 4 Aralık 2019’da Türkiye Kupası’ndaki Tuzlaspor maçında giymişti. O günden bugüne 20 kez Galatasaray ile resmi maçlarda şans bulan Emin Bayram, geçen sezon Okan Buruk tarafından 11 maçta kullanılmıştı.

Bu sezon da İstanbul’daki Olimpija maçında ilk 11’de sahaya çıkan Emin Bayram, sezon boyu en fazla şans bulması beklenen genç isimler arasında gösteriliyor.

Tıpkı Emin Bayram gibi Galatasaray’ın A takım rotasyonundaki parçalardan biri haline gelen Kazımcan Karataş ise sağlıklı olduğu dönemlerde Okan Buruk’un sol bekte sıklıkla kullandığı bir isim oldu.

Geçen sezonu A takımla 12 maça çıkarak tamamlayan 20 yaşındaki oyuncu, özellikle sezonun son bölümünde gösterdiği etkili performansla bu sezon için de ciddi bir alternatif olacağını gösterdi. Kazımcan Karataş, bu sezon takımının deplasmanda oynadığı Olmpija maçında sahadaydı.

Galatasaray’ın kadrosunda olan bir diğer genç isim olan Baran Aksaka (20) ise geçen sezon 2’si Türkiye Kupası ve 1’i Süper Lig olmak üzere toplam 3 maçta oynadı. Alt yaş kategorilerinde kaptanlık yapan Baran Aksaka, bu sezon kendisini göstermesi beklenen bir diğer genç yıldız adayı olarak öne çıktı.