3 Büyükler Cumhuriyet’in 100. Yılını Özel Formalarla Kutluyor

ANA SAYFAHABERLER → 3 Büyükler Cumhuriyet’in 100. Yılını Özel Formalarla Kutluyor

3 Büyükler Cumhuriyet’in 100. Yılını Özel Formalarla Kutluyor

3 Büyükler Cumhuriyet’in 100. Yılını Özel Formalarla Kutluyor

Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 2023’te çok özel bir günü yaşayacak. Cumhuriyet, yarın 100. kuruluş yıldönümünü kutlayarak tarihi bir eşik atlayacak.

Bu önemli tarihi onurlandırmak için ülke çapında birçok kurum, kuruluş ve organizasyon, çeşitlik etkinlikler düzenleyerek Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyet’i anarken futbol kulüpleri de bu görkemli tarihe kayıtsız kalmadı.

Türkiye’nin en köklü kulüplerinden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray; Cumhuriyet kutlamalarını, 100. yıla özel çıkardıkları formalarla ölümsüzleştirdiler.

Galatasaray Atatürk’ün İmzasını Kullandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla ilk olarak Galatasaray, 100. yıl özel formasını taraftarların ve kamuoyunun beğenisine sundu.

Galatasaray’ın giydiği ilk formadan esinlenerek kulübün klasikleşen parçalı dizaynının yerine çubuklu bir dizaynın yer aldığı formanın en dikkat çeken ayrıntısı, armanın üstünde yer alan Mustafa Kemal Atatürk’ün el yazısı oldu.

İlk olarak Beşiktaş ile oynanan derbi maçta, Rams Park’ta giyilen 100. yıl özel formasında Mustafa Kemal Atatürk’ün el yazısıyla “Galata Saraya Gazi M.Kemal” ibaresi yer aldı.

Galatasaray Spor Kulübü, formasının tanıtımında ise şu ifadeleri kullandı:

“Galatasaray Futbol Takımı’nın 1923’te giydiği forma, 100. yıl şerefine Galatasaray ailesiyle yenilenerek buluşuyor. Kurucu mecliste yer alan 12 Galatasaray Liseli’yi temsil eden çizgileri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Galatasaray’a özel verdiği imzayı taşıyan yeni 2023/24 – 3. forması hem zafer dolu bir yüzyılın sembolü, hem de gelecek yüzyıllarda devam edecek zaferlerin sözü.”

Fenerbahçe Göğsünde Atatürk’ün Portresini Kullandı

Fenerbahçe de 100. yıl formasında kulübün geleneksel çizgilerini ve Mustafa Kemal Atatürk detayını kullandı.

Sarı lacivertli takımın Pendikspor ile oynayacağı Trendyol Süper Lig 10. hafta mücadelesinde görücüye çıkacak olan formanın önünde Mustafa Kemal Atatürk portesi yer alırken arkasında ise Cumhuriyet’in 6. yılında TBMM önünde çektirilen bir resim yer aldı.

Fenerbahçe, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına atfen hazırladığı formayı şu ifadelerle kamuoyuna sundu:

“İlkeleri ve fikirleriyle hedeflerimize ışık tutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi, 1923 yılında terlettiğimiz formadan ilham alınarak efsane çubuklunun tam önünde yer alıyor. Formamızın yakasındaki ipler, özgürlüğü uğruna birbirine kenetlenen, kadınıyla, erkeğiyle bağımsızlık mücadelesi veren kahraman halkımızı temsil ediyor. Her bir çizgisi bir hikayenin parçası olan formamızın arkasında ise Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm fertleri için ‘imza’ bir fotoğraf yer alıyor; Formamız, kayıtsız şartsız egemenlik temellerinin atıldığı, demokrasinin ve milletin en sağlam dayanağı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önünde Cumhuriyetimizin 6. yılında çekilen tarihi fotoğrafı taşıyor…”

Beşiktaş Amblemindeki Türk Bayrağını Ön Plana Çıkardı

Beşiktaş ise Cumhuriyet’in 100. yılına özel hazırladığı formasında hali hazırda kulübün logosunda yer alan Türk bayrağı detayına vurgu yaptı.

Yalnızca 1923 adet üretilen kırmızı renklerin hakim olduğu formada, Türk bayrağı Beşiktaş logosunun içinde daha da büyütüldü.

Siyah beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “Cumhuriyet'in bayrak takımı olarak; bayrağımızdan ilham aldığımız kırmızı formamız, şimdi Cumhuriyet'in 100. yılına özel logomuzla! 120 yıllık gurur, Cumhuriyet formamız ile taçlandı.” ifadeleri yer aldı.