23. Şampiyonluğun Mimarı: Mauro Icardi

ANA SAYFAHABERLER → 23. Şampiyonluğun Mimarı: Mauro Icardi

23. Şampiyonluğun Mimarı: Mauro Icardi

23. Şampiyonluğun Mimarı: Mauro Icardi

Galatasaray, kulüp tarihi boyunca birçok önemli santrafora ev sahipliği yaptı. Jardel, Drogba, Falcao gibi kariyerli golcüler; sarı kırmızılı forma ile unutulmaz gollere imza attı.

Ancak 2022/23 sezonu, Galatasaray taraftarları için yeni bir kahramanın doğuşuna sahne oldu. Mauro Icardi, Galatasaray’ın şampiyon tamamladığı sezona damga vurdu.

Galatasaray’a bonservisi ile transfer olan Icardi, önümüzdeki 3 sezon boyunca sarı kırmızılıları yeni şampiyonluklara taşımaya çalışacak.

Açılışı 11. Haftada Yaptı

Galatasaray formasıyla ilk maçına 7. haftada oynanan Konyaspor maçında çıkan Icardi, golle ise 11. haftada tanıştı. İç sahada Alanyaspor’a attığı golle Galatasaray taraftarını ilk kez sevindirmeyi başardı.

Ertesi hafta oynanan Karagümrük maçıyla birlikte daha düzenli olarak forma şansı bulmaya başlayan Icardi, Galatasaray’ın Süper Lig tarihinin en uzun süreli galibiyet serisini yakalamasında büyük pay sahibi oldu.

Kasım ayının başında Beşiktaş karşısında attığı 2 gol ve Başakşehir’e karşı alınan tarihi galibiyetteki 1 gol - 2 asistlik performansı, Galatasaray’ın Dünya Kupası arasına mutlu girmesini sağladı.

Büyük Maçların Golcüsü

Inter’de oynadığı dönemde Milano derbilerinde attığı gollerle akıllarda yer eden Icardi, Süper Lig’deki ilk sezonunda Galatasaray’ın 3 büyük rakibine karşı da gol sevinci yaşadı.

Derbi performanslarına Beşiktaş’a attığı 2 gol ile başlayan Icardi, Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 3-0 yendiği maçta ise göz doldurdu. Oyuna 76. dakikada giren Arjantinli golcü, 1 gol ve 1 asistle takımının galibiyetini perçinleyen isim oldu.

Fenerbahçe maçından sonraki 4 maçta 4 gol katkısı yapan Icardi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanan Trabzonspor maçında ise takımını galibiyete taşıdı.

Henüz ilk dakikada geri düşen Galatasaray, ilk yarıda Icardi’nin asistinde beraberliği Mertens ile buldu. İkinci yarıda ise penaltı golüyle sahne alan Icardi, takımının soğuk bir hava ve zor bir zeminde oynanan maçı kayıpsız geçmesini sağladı.

Mauro Icardi, sezon sonuna kadar Beşiktaş’a ve Fenerbahçe’ye birer gol daha atmayı başardı. 30 yaşındaki yıldız santrafor, 2022/23 sezonunu 5 derbi maçta 6 gol ve 2 asistle tamamladı.

Şampiyonluk Yolunda Alev Aldı

Ligin son haftalarında Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışı, büyük bir heyecana sahne oldu. Mauro Icardi ise kupanın Galatasaray’a gelmesini sağlayan en kritik isimdi.

Nisan ayının son iki maçında Karagümrük ve Beşiktaş maçlarında toplam 4 puan bırakan Galatasaray, son düzlüğe avantajlı ancak dikkatli olması gereken bir şekilde girdi.

Mauro Icardi, Galatasaray’ın Beşiktaş maçından; şampiyonluğun kazanıldığı Ankaragücü maçındaki ilk iki golüne kadar ligde attığı gollerin tamamına imza attı.

Arjantinli golcü, Galatasaray tarihinde ligde üst üste 8 gol atan ilk futbolcu olmayı başardı. Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi 3-0 yendiği maçta attığı golle sezonu kapatan Icardi, şampiyonluk kutlamalarında da takımın yıldızıydı.

Galatasaray taraftarı, “Aşkın Olayım” şarkısını 3 sezon daha söylemeye hazırlanıyor.