2022 Dünya Kupası’nın Üçüncüsü Hırvatistan

ANA SAYFAHABERLER → 2022 Dünya Kupası’nın Üçüncüsü Hırvatistan

2022 Dünya Kupası’nın Üçüncüsü Hırvatistan

2022 Dünya Kupası’nın Üçüncüsü Hırvatistan

2022 Dünya Kupası’nın final öncesindeki son maçı olan üçüncülük karşılaşması Hırvatistan ve Fas arasında oynandı.

İlk 45 dakikası 3 gole sahne olan mücadeleden galip ayrılan ekip 2-1’lik skorla Hırvatistan oldu.

Maçta gol perdesini açan isim 7.dakikada Hırvat stoper Josko Gvardiol oldu. Bu gole 9.dakikada Fas’ın stoper Achraf Dari’den yanıt geldi. 42’de sahneye çıkan Mislav Orsic ise karşılaşmanın sonucunu belirledi.

Bu sonuçla birlikte Hırvatistan, 2022 Dünya Kupası’nı üçüncü tamamlarken Fas ise unutulmaz anlar yaşadığı turnuvayı dördüncü bitirmiş oldu.

Regragui Sonuçtan Dolayı Mutlu

Fas Teknik Direktörü Walid Regragui, karşılaşma sonunda dördüncü oldukları için mutlu olduklarını ifade etti.

Daha güçlü dönmek istediklerini belirten Regragui, "4.olduğumuz için mutluyuz. Daha güçlü bir şekilde geri dönmek ve yeni şeyler öğrenmek için çalışacağız." şeklinde konuştu.

Dalic Başarıyı Blazevic’e Adadı

Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic, maç sonunda verdiği röportajda madalyayı ülkelerine armağan ettiklerini söyledi.

Oyuncularını tebrik eden Dalic, "Bu madalya, tüm Hırvat halkı ve bizi dünyanın her tarafından takip edenler içindi. Oyuncularımı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Zlatko Dalic, maç sonunda yaptığı açıklamada 1998 Dünya Kupası’nda Hırvatistan’ı üçüncülüğe taşıyan teknik direktör Miroslav Blazevic’i unutmadı.
Bu başarıyı ona ithaf eden Dalic, "Dünya Kupası'nda üst üste ikinci madalyamız. Bunu, tüm bunları 1998'de başlatan Miroslav Blazevic'e adıyorum." şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maçta Hırvatistan’ın ilk golünü kaydeden Josko Gvardiol, 2022 Dünya Kupası’ndaki dikkat çekici performansını golle süsledi. Gvardiol’un turnuvanın takımına seçilmesi beklenirken Leipzig forması giyen stoperin Avrupa’nın devlerinin radarında olduğu biliniyor.

Ayrıca Gvardiol, attığı bu golle Dünya Kupalarında gol atan en genç Hırvat oyuncu oldu.

Öte yandan Hırvatistan’ın maçı kazanmasıyla birlikte Dünya Kupalarında oynanan son 11 üçüncülük maçını da Avrupa temsilcileri kazanmış oldu.