1 Gece 5 Rekor

ANA SAYFAHABERLER → 1 Gece 5 Rekor

1 Gece 5 Rekor

1 Gece 5 Rekor

Kulüp futboluna verilen arada milli takımlar birer birer sahaya çıkarken dün oynanan 3 karşılaşmada 3 tarihi rekor kırıldı.

Arjantin, dünya şampiyonu apoletiyle ilk kez taraftarlarının önüne çıkarken Panama ile hazırlık maçında karşılaştı.

İngiltere ise Euro 2024 Elemeleri kapsamında İtalya’nın konuğu oldu. Diğer tarafta ise Portekiz, yeni teknik direktörü Roberto Martinez ile ilk milli maçına Liechtenstein karşısında çıktı.

Cristiano Ronaldo Rekorlarla Döndü

Geçtiğimiz aylarda Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda milli takımda yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Cristiano Ronaldo, yeni teknik direktörü Roberto Martinez ile birlikte tekrar ilk 11’e döndü.

Liechtenstein karşısında sahaya adım attığı anda tarihi bir rekoru kıran Cristiano Ronaldo, Kuveytli Badr Al-Mutawa'yı geride bırakarak milli takım formasıyla en fazla maça çıkan oyuncu unvanını elde etti.

Portekizli süper yıldız, 197 maçta milli takım formasıyla mücadele ederek kırılması güç bir rekorun altına imza attı.

Daha önce attığı 109 golle dünya tarihinde milli takım formasıyla en çok gol atan oyuncu olan Cristiano Ronaldo, Liechtenstein filelerini 2 kez daha havalandırdı ve bir başka rekoru daha kırdı.

Portekiz formasıyla resmi maçlardaki gol sayısını 100’e çıkaran Portekizli efsane, dünya futbol tarihinde bunu başaran ilk futbolcu oldu.

Ronaldo ayrıca milli takımda 20 sezon üst üste gol atmayı başaran ilk oyuncu olarak da tarihe geçti.

Harry Kane Zirveye Çıktı

İngiltere’nin İtalya ile deplasmanda oynadığı maçta ise bir başka rekortmen vardı. Tottenham’ın forveti Harry Kane, kaptanlık yaptığı İngiltere Futbol Milli Takımı’ndaki gol sayısını 54 yükseltti.

İtalya ağlarını dakikalar 44’ü gösterdiğinde penaltıdan havalandıran Harry Kane, takımının 60 yıl sonra İtalya deplasmanında aldığı galibiyeti rekor golüyle getirdi.

Harry Kane, milli takım tarihinin en golcü oyuncusu unvanını 53 gollü Wayne Rooney’den aldı.

Messi Kariyerinin 800. Golüne Ulaştı

Avrupa kıtasında Euro 2024 Elemeleri heyecanı yaşanırken Arjantin’de ise bir kutlama vardı.

Dünya şampiyonu olduktan sonra ilk kez taraftarlarının karşısına çıkan Lionel Messi önderliğindeki Arjantin milli takımı, Dünya Kupası’nı bir kez de taraftarlarıyla birlikte kaldırdı.

Antonio Vespucio Liberti Stadyumu’ndaki hazırlık karşılaşmasında Panama’yı 2-0 mağlup eden Arjantin’de taraftarlar bir başka tarihi ana daha şahit oldu.

Lionel Messi, dakika 89’da serbest vuruştan topu ağlara gönderip çok şık bir gol attı ve kariyerindeki gol sayısını 800’e çıkardı.

Arjantinli süper yıldız, daha önce Barcelona ile 672 ve PSG ile 39 gole imza atmıştı. Messi’nin Panama karşısındaki golü, Arjantin formasıyla attığı 99. golü olarak kayıtlara geçti.