Thomas Tuchel ve Okan Buruk Maç Öncesi Konuştu

ANA SAYFAHABERLER → Thomas Tuchel ve Okan Buruk Maç Öncesi Konuştu

Thomas Tuchel ve Okan Buruk Maç Öncesi Konuştu

Thomas Tuchel ve Okan Buruk Maç Öncesi Konuştu

Galatasaray’ın yarın UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda Bayern Münih’e konuk olacağı maç öncesinde, her iki takımın teknik direktörleri de basın toplantısı düzenledi.

Hem Thomas Tuchel’in hem de Okan Buruk’un İstanbul’daki bir önceki maça göndermeler yaptıkları basın toplantılarında, her iki isme de yarınki maçla ilgili görüşleri de soruldu.

İşte Thomas Tuchel ve Okan Buruk’un açıklamalarından öne çıkanlar:

“Güçlü Bir Galatasaray Göreceğiz”

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel, yarın evlerinde temsilcimiz Galatasaray’ı konuk edecekleri maç öncesinde çoğunlukla sarı kırmızılıların İstanbul’da kendilerine karşı gösterdiği performansa vurgu yaptı.

"Galatasaray ilk maçta çok cesur oynadı.” diyen Alman çalıştırıcı, “70 dakika birebir oynadılar. Çok koştular. Mağlubiyet onların oyun tarzını değiştirmeyecektir. Yine güçlü bir Galatasaray göreceğiz. Çok iyi oynamalı ve ilk maçtan ders almalıyız.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın İstanbul’daki maçta yaptığı yoğun baskıyı maç boyunca sürdüremediğini işaret eden Tuchel, "Galatasaray ilk maçta bizi hataya sürükledi ama baskısını sonuna kadar sürdüremedi. Biz de sona doğru şanslar bulduk. Zorlu bir fikstürden geçiyoruz. Düşünmediğiniz takımlar, beklediğinizden daha iyi çıkıyor." dedi.

Thomas Tuchel ayrıca, Bundesliga tarihinde 15 gole 10 maçta ulaşarak bu alanda rekor kıran golcüsü Harry Kane’in performansının da altını çizdi. İngiliz golcü için "Harry Kane ilk defa başka bir kulübe geçti. Yeni bir yerde, ailesiyle büyük bir adım attı. Her yerde gol atıp asist yapabilir, bunu biliyoruz. Ancak bu kadar kısa sürede uyum sağlamasını kimse tahmin edemezdi." diye konuştu.

“İlk Maçla Aynı Olmayacak”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, basın toplantısında sözlerine UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu konumda olmaktan duydukları memnuniyeti anlatarak başladı.

Sarı kırmızılı kulübün, Avrupa geleneğini devam ettirmeyi hedeflediğini belirten Buruk, amaçlarının ilk maçta olduğu gibi iyi futbol oynayıp skor bulmak olduğunu belirtti:

"Beklentimiz her maçtan galip ayrılmak. Bu sezon Avrupa’daki deplasman maçlarımızın çoğundan kazanarak döndük.” diyen Okan Buruk, "Yarınki karşılaşma ilk maçla aynı olmayacak, bunu biliyoruz. Çok önemli bir takıma, çok önemli oyunculara karşı oynayacağız. Bunu bilerek savunma gücümüzü artırmamız gerekecek." sözleriyle takım savunmasının önemine değindi.

Okan Buruk, Kasımpaşa maçında sakatlanarak oyundan çıkan takım kaptanı Fernando Muslera’nın son durumuna ilişkin de bilgi verdi. Tecrübeli çalıştırıcı, Uruguaylı file bekçisinin yarınki maçta oynayabileceğini söyledi:

"Muslera bugün antrenmanda bizimle birlikte yer aldı, olumsuz bir şey olmadı. Yarına kadar bakıp karar vereceğiz. Doktorumuz, oynadığında daha da kötüye giden bir durumu olmadığını söyledi."

Bu sezon yaşadıkları en büyük sorunlardan birinin, maçların her iki devresi arasındaki oyun farkı olduğunu vurgulayan Okan Buruk, "İlk maçımızda ilk yarı ile ikinci yarı arasında çok fark vardı. Bunu bu sezon birçok maçta yaşadık. En büyük rahatsızlığım, 2-1'den sonra mental olarak cevap veremedik." sözleriyle 3-1 mağlup oldukları ilk maçta yaşanan sıkıntıya da dikkat çekti.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yarınki maçta kendilerini destekleyecek olan gurbetçi taraftarlara olan inancını yineleyerek sözlerine son verdi.