İlk Finalist Arjantin!

ANA SAYFAHABERLER → İlk Finalist Arjantin!

İlk Finalist Arjantin!

İlk Finalist Arjantin!

2022 Dünya Kupası’nda yarı finaller, Arjantin-Hırvatistan maçıyla başladı. Bu kritik mücadeleden istediğini alan takım Lionel Messi önderliğindeki Arjantin oldu.

İlk yarım saati dengeli giden karşılaşmada kilidi 34.dakikada Lionel Messi’nin gole çevirdiği penaltı açtı. Bu golden sadece 5 dakika sonra Julian Alvarez takipçiliğini konuşturdu ve takımının soyunma odasına 2-0 önde girmesini sağladı.

İkinci yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan Arjantin, 69.dakikada Messi’nin getirdiği topta Alvarez ile farkı üçe çıkardı ve rakibinin umutlarını tüketti.

3-0’lık skorla galip gelen Arjantin, tarihinde çıktığı 6.Dünya Kupası yarı finalinden de galip ayrıldı ve 6.kez Dünya Kupası finaline yükseldi.

Hırvatistan ise 1998 Dünya Kupası’nın ardından ikinci kez üçüncülük maçı oynamaya hak kazandı.

“Gerçek Bir Forvetimiz Yoktu”

Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic, karşılaşma sonrasında verdiği röportajda oyuncularının ellerinden geleni yaptığını söyledi.

Dalic, “Oyuncularımı hiçbir şey için suçlayamam. İlk yarım saat kontrol bizdeydi. Bazen şans senden yanadır, bazen sana farklı bir şekilde geri döner. Maçı kaybettik ve şikâyet edecek bir şeyim yok.” şeklinde konuştu.

Üçüncülük maçına hazırlanacaklarını söyleyen Dalic,“Bizi bekleyen maça hazırlanmalıyız. İyi aksiyonlar yarattık ama somut değildik. Her şeyi hazırladık ama gerçek bir forvetimiz yoktu. Oršić ile derinlik kazanmak, daha dikey oynamak istedik. Brozovic? Bir ağrı hissetti, onu bir sonraki maça saklamak istedik.” ifadelerini kullandı.

“Bunu Kelimelerle İfade Etmek Çok Zor”

Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni, karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu. Scaloni, yaşadıklarının uzun zamandır hayalini kurdukları şey olduğunu söyledi.

Maçı değerlendiren Scaloni, "Sonuç üstünlük olup olmadığını yansıtmıyor. Kazanmayı hak ettik ama açık bir şekilde değil. Önce topa hâkim olan taraf onlardı, penaltıdan sonra açıldık." dedi.

Hedeflerine bir adım daha kaldığını hatırlatan Scaloni, “Kutlama yapıyoruz çünkü bu çok heyecan verici bir şey ama hala bir adım daha var. Şimdi eğlenme zamanı, ama şimdiden ne ile karşılaşacağımızı düşünmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Yaşadıkları durumun hayalini kurduklarını söyleyen Scaloni, “Bunu kelimelerle ifade etmek zor. Bir Arjantinli olarak hep hayalini kurduğum şey buydu. Duygusal bir şey ve insanlarımız bizi unutulmaz bir şekilde destekliyor. Tarih yazıyoruz.” şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Öne Çıkan Performanslar

Arjantin’in 3-0’lık galibiyetinde öne çıkan isim turnuva boyunca olduğu gibi Lionel Messi oldu.

Arjantin'i 1-0 öne geçiren golü atan Lionel Messi, Dünya Kupası kariyerinin 11.golünü attı. Messi, bu golle birlikte Arjantin tarihinin Dünya Kupalarında en fazla gol atan futbolcusu oldu.

Julian Alvarez ise maçtaki tüm gollerde pay sahibiydi. İlk golde penaltıyı alan genç golcü, 2. ve 3. golleri de kendisi atarak takımını finale taşıdı.