“Gomis Oynamak İstemedi”

ANA SAYFAHABERLER → “Gomis Oynamak İstemedi”

“Gomis Oynamak İstemedi”

“Gomis Oynamak İstemedi”

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 31.haftasında Vava Cars Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kalırken maç sonuna sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk’un, Bafetimbi Gomis ile ilgili sözleri damga vurdu.

Maça forvet hattında Nicolo Zaniolo ile başlayan Okan Buruk, Bafetimbi Gomis’in kendisine “bir daha Galatasaray için oynamak istemediğini” söylediğini açıkladı.

“Çok Şaşırdım”

Galatasaray’a ilk olarak 2017/18 sezonunda gelerek hem şampiyonluğu hem de gol krallığı yaşayan Bafetimbi Gomis, daha sonra 2021/22 sezonunun devre arasında sarı kırmızılı takıma geri dönmüştü.

Sezon başında çok kritik maçlarda kritik gollerin altına imza atan Gomis, Galatasaray’ın o süreci kayıpsız geçmesine katkıda bulunmuştu.

VavaCars Fatih Karagümrük maçı sonrasında Fransız oyuncunun perşembe günü kendisiyle bir görüşme yaptığını anlatan Okan Buruk, durumu şu sözlerle özetledi:

"Bafetimbi Gomis, Alanyaspor maçında Barış Alper'i oyuna aldığımız için sezonun geri kalanında forma giymek istemedi. Perşembe günü bana gelip, bundan sonra oynamak istemediğini söyledi. Bu benim için çok büyük sürpriz oldu. Gomis'in kararına çok şaşırdım. Ona ihtiyaç olduğunu hatırlattım. Kendisi için bunun bir gurur meselesi olduğunu bana tekrar iletti. Bu süreçten sonra gerekli kararları yönetimimiz verecek. Biz çok çaba sarf ettik ama bundan sonra oynamayacağını ve kararını değiştirmeyeceğini söyledi."

“Sahadaki Patron Okan Hoca”

Okan Buruk’un bu açıklamalarının ardından maç sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gomis’i Türkiye’ye ilk getiren kişinin kendisi olduğunu hatırlatan Özbek, "Dün Florya'daydım, durumu orada öğrendim. Gomis'i Türkiye'ye getiren benim. Önceki başkanlık dönemimde transferini ben yaptım. Galatasaray'a uzun süre hizmet etti. Gomis'in davranış biçimi kabul edilebilir değil. Biz nasıl seçilmiş olarak hizmet ediyorsak Galatasaray'ın profesyoneli olarak bütün profesyoneller de hizmet etmek durumundadır.” diye konuştu.

Sarı kırmızılı takımda saha içi kararlardaki tek yetkilinin Okan Buruk olduğunun altını çizen Dursun Özbek, “Gomis'in çıkışını yadırgadım. Sahadaki patron Okan hoca nasıl takdir ettiyse tüm futbolcuların saygı duyması gerekiyor. Herkes Okan hocaya saygı gösteriyor. Önümüzdeki hafta yönetim kurulunda etraflıca konuşacağız.” dedi.

“Yeri Burası Değil”

Tüm bu açıklamalardan sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlayan Bafetimbi Gomis ise şu ifadeleri kullandı:

“Maçtan sonra kendimle ilgili birçok iddia duydum, oldukça şaşırdım. Bu akşamki sonuçtan sorumlu olamam çünkü sahada değildim. Takımın kazandığı ve bensiz çok iyi gittiği birçok maçta olduğu gibi… Sırt ağrılarım var, gerçek bu. Geri kalan kısım ise soyunma odası konuşmaları ve onları da seslendirmenin yeri burası ya da medya değil. Çünkü Galatasaray’a ve takım arkadaşlarıma çok büyük saygım var. Takımın odaklanması gereken bir şampiyonluk ve kalan maçlar var. Konu ben ya da başka bir bir şey olamaz."