Avrupa’nın Büyük Liglerinde Şampiyonluk Düğümü Çözülüyor

ANA SAYFAHABERLER → Avrupa’nın Büyük Liglerinde Şampiyonluk Düğümü Çözülüyor

Avrupa’nın Büyük Liglerinde Şampiyonluk Düğümü Çözülüyor

Avrupa’nın Büyük Liglerinde Şampiyonluk Düğümü Çözülüyor

2022/23 sezonunda yavaş yavaş sona doğru yaklaşılırken Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışları büyük bir heyecana sahne oluyor.

Bazı liglerde ilk sıradaki takımlar, rakipleriyle puan farkını iyice açmış olsa da kimi liglerde şampiyonluk için büyük bir mücadele yaşanıyor.

İşte Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’de şampiyonluk yarışları:

 

Napoli Gün Sayıyor

Serie A, Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’de lider ve ikinci sıradaki takım arasında en fazla puan farkı olan lig konumunda yer alıyor.

Napoli, kulüp tarihinin en başarılı Serie A performanslarından birini gösteriyor. Oynadığı 31 maçın 25’ini kazanan Napoli, 31 maçta tam 78 puan topladı.

İkinci sırada yer alan Lazio’nun 61 puandayken üçüncü Juventus’un ise 59 puanı bulunuyor.

Napoli, 1989/90 sezonundan sonraki ilk Serie A şampiyonluğu için adeta gün sayıyor. Bu hafta sonu, Napoli’nin kazmaması ve Lazio’nun puan kaybetmesi halinde Napoli Serie A’da şampiyonluğunu ilan edecek.

Xavi’nin Savunma Ustalığı

Barcelona, uzun yıllar sonra hücumuyla değil; savunmasıyla öne çıktığı bir La Liga şampiyonluğu kutlamaya hazırlanıyor.

76 puanla liderlik koltuğunda oturan Barcelona, son 7 maça ezeli rakibi Real Madrid’in 11 puan önünde giriyor.

Barcelona, inanılması güç bir şekilde La Liga’da bu sezon oynadığı 31 maçta yalnızca 11 gol yedi. Geçtiğimiz günlerde Rayo Vallecano’ya 2-1 yenilen Katalan ekibi, ligde 16 Ekim 2022 tarihinden sonra ilk kez bir maçta 2 gol yemiş oldu.

Teknik direktör Xavi yönetiminde takım savunmasında harikalar yaratan Barcelona, 27.La Liga şampiyonluğuna emin adımlarla ilerliyor.

PSG Her Zamanki Kadar Rahat Değil

Fransa Ligue 1’in devi PSG, son 10 sezonda 8 kere yaptığı gibi bu sezon da Fransa’nın şampiyonu olmaya yakın. Ancak PSG, ligde henüz tam olarak rahatlayamadı.

Lider PSG, 75 puanla zirvede yer alıyor. İkinci sıradaki Marsilya’nın 67, üçüncü sıradaki Lens’in ise 66 puanı bulunuyor.

Yıldızlarla dolu bir kadroya sahip olan PSG’nin sezonun geri kalanı için avantajı ise; kalan 6 maçının 5’ini ligin son 10 sırasındaki takımlarla oynayacak olması.

Manchester City Avantajı Elde Etti

Premier League, sezon boyunca Arsenal ve Manchester City arasında çekişmeli bir şampiyonluk yarışına sahne oldu.

Çarşamba akşamı ise Premier League’in kaderini belirleyebilecek maçta Manchester City, Arsenal’i 4-1 yenerek ligde avantajı eline geçirdi.

Arsenal, hâlâ 2 puan önde olmasına karşın rakibinden 2 maç fazla oynadı. Gizli lider Manchester City ise, 31 maçta 73 puan topladı.

Pep Guardiola’nın takımı, kalan 7 maçında 5 galibiyet ve 2 beraberlik alırsa son 6 sezonda 5.şampiyonluğuna ulaşmış olacak.

Bundesliga Nefes Kesiyor

Almanya Bundesliga, Bayern ve Dortmund’un aldığı sonuçlarla son dönemde büyük bir heyecana sahne oluyor.

Son 10 sezonunu Bayern Münih’in şampiyon olarak tamamladığı Bundesliga, 10 sezon sonra yeni bir şampiyon çıkartabilir.

Borussia Dortmund, ligin bitimine 5 maç kala rakibinin 1 puan önünde 60 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.

Bundesliga, Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig arasında; lider ile ikinci arasındaki puan farkının en az olduğu lig konumunda yer alıyor. Almanya’daki şampiyonluk yarışı son dakikaya kadar sürecek gibi gözüküyor.

Süper Lig’de Tarihi Bir Yarış

Spor Toto Süper Lig, lig tarihinin en çekişmeli şampiyonluk yarışlarından birine sahne oluyor.

Sezonun genelinde oldukça başarılı grafikler çizen Galatasaray ve Fenerbahçe, Süper Lig’in ilk iki sırasında yer alıyor.

Sarı kırmızılı ekip, 29 maçta topladığı 70 puanla lider konumunda yer alırken sarı lacivertliler ise 29 maçta 64 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Ayrıca 1 maç fazlasıyla 62 puanı bulunan ve üçüncü sırada yer alan Beşiktaş’ın da şampiyonluk ihtimali bulunuyor. Siyah beyazlılar, Pazar günü Galatasaray’ı yenerek şampiyonluk iddiasını güçlendirmek istiyor.

Ligin bitimine 7 maç kala Fenerbahçe, rakibinin puan kaybını beklerken Galatasaray ise liderlik koltuğunu ezeli rakibine kaptırmak istemiyor.

İki takım, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon oynayacakları son karşılaşmada birbirleriyle karşılaşacak.

Nef Stadyumu’nda oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe maçı, 2022/23 sezonun şampiyonunu belirleyecek bir 90 dakika olabilir.